8 recensie (s)

 1. Galina

  Hoe minder de wortels in contact komen met lucht tijdens de transplantatie, hoe beter.
  Dus graaf de sockets-snor niet van tevoren uit. Als transport noodzakelijk is, verwijder dan het plantgoed met een kluit aarde en vervoer het in containers. Dat is waarom het beter is om een ​​snor niet in een tuinbed te rooten, maar in ingelijste cups. Transplantatie naar de vaste plaats van geroote rozetten wordt aan het einde van de zomer gemaakt en zaailingen die uit zaden worden gekweekt, worden onkruid vóór de bloei begint. De putten worden gedrenkt totdat zich vloeibare modder vormt. De plant wordt in een put geplaatst. Het is belangrijk dat de groeiknop ("hart") boven het oppervlak van de bodem blijft. Plant een mulch een dikke (8-10 cm) laag stro of zaagsel en water opnieuw.

  antwoord
 2. Galina RYABOVA, Dzerzhinsk

  De meeste soorten aardbeien met grote vruchten geven een groot aantal snorren. Dit zijn dunne lange scheuten tot 1 m lang, aan het einde waarvan dochterstruiken worden gevormd. Wanneer een jonge rozet op de grond ligt, neemt het wortel, maar blijft het voeding krijgen van de baarmoederstruik langs de navelstreng. Bovendien houdt het proces van het veroveren van het gebied niet op: van de jonge rozet groeit de tweede orde met nog een rozet, en dan kunnen de derde en vierde generatie verschijnen. Van een moeder struikje van deze snorren gaat naar tien.
  Het is duidelijk dat dit proces de uterusstruik enorm verzwakt, en het is niet nodig om te wachten tot het een groot aantal steeltjes bladwijst en grote bessen vult. Daarom moeten snorharen periodiek worden verwijderd, zodat alleen 1-2 eerste-orde uitgangen kunnen worden vervangen.
  Kies voor reproductie baarmoederstruiken met grote en heerlijke bessen, deze kwaliteiten worden overgedragen aan de dochterafzet. Je kunt de rozet in de grond laten liggen, waar hij vast kwam te zitten. Maar het is beter om het in een gesubstitueerde container met de grond te rooten, vooral als het bed bedekt is. Maand mag de socket niet van de moederstruik scheiden, maar moet het voedsel uit twee bronnen halen. Gebruik een tweede-orde snor is logisch als je de zeldzame variëteit wilt maximaliseren. Maar ze krijgen binnen een jaar geen oogst. Voor 2 weken vóór de transplantatie, wordt de steenbok gesneden en begint de rozet zelfstandig te leven.

  antwoord
 3. Vadim 68

  Hier is het een aardbei variëteit Assepoester, die veel bladeren en snorren, gele bloemen en bijna geen bessen heeft. In feite is dit helemaal geen aardbei, maar een plant met een bodembedekker Indiase duskeney!
  Ik kwam 10 jaren geleden tegen, en kocht de zaden van deze bodembedekker (verleidde de beschrijving en de afbeelding). Maar toen kreeg ik geen enkel zaadje. Vorig jaar kocht ik verschillende soorten aardbeienzaden.
  Blijkbaar, in een van de tassen en was dyushenya. Maar ik dacht dat het aardbei was. Deze keer is het heel snel opgestaan, heeft alle andere rangen overvallen, de snor is opgelost zodat ze moesten knijpen, omdat het nog steeds maart was.
  Op het bed liet ik drie struiken vallen en spreidde zich rond mijn snor. Ik was blij - wat een geluksvogel heb ik. En toen ik nog maar een week kwam, kon ik mijn ogen niet geloven. Alle snorren begonnen wortel te schieten en zich krachtig te ontwikkelen, de hele tuin vullend.
  Kortom, na een tijdje bloeide de "aardbei" op. En toen, toen ik de gele bloemen zag en toen enkele bessen uitstak, begon ik te twijfelen. Ik herinnerde me dat ik jaren geleden iets zag dat veel leek op de foto van 10. In het algemeen vond ik op het internet deze plant per beschrijving, het bleek dat het niets met aardbeien te maken heeft.
  Zoals ik al schreef, is dit een bodembedekker van Indiase dusheney. De bessen zijn eetbaar, maar smaakloos en er zijn er maar weinig. Het is gewoon interessant dat je weg bent: het werkte tien jaar geleden niet om een ​​bodembedekker te laten groeien, maar deze keer in plaats van wilde aardbeien - stormachtig struikgewas. Natuurlijk heb ik de dushenya uit de tuin gehaald, hij groeit zelfs zonder de tuin. Bovendien kan het als kamerplant in een pot worden gekweekt, het zal heel mooi zijn.

  antwoord
 4. Olga

  Elke tuinman die aardbeien met grote vruchten kweekt, droomt er niet alleen van om een ​​goede oogst te krijgen, maar ook dat de bessen schoon, sterk en zonder rot zijn. Hier probeert iedereen, wie is wat. Ook ik ben geen uitzondering, ik word als een gek langs de bedden gedragen: soms doe ik verrot zaagsel onder de struiken, dan leg ik stro, dan leg ik wegwerpbare plastic vorken onder de takken, of bind ik de planten vast met speciale riemen. Over het algemeen heb ik geen tijd om aardbeien te missen. Maar ze is niet de enige in mijn omgeving. En waar haal je de tijd voor alles? Bovendien lijkt het weer op het Sportloto-spel: je hoopt dat er geen regen komt, dat je de volgende ochtend tijd hebt om alles te doen, en de volgende dag zal de regen opladen. En je moet de gummy bes oppakken. Dan was je de vieze aardbeien en denk je: “De meest geschikte baan voor een ervaren tuinman” ...
  Handvest om geluk te vangen, besloot ik om zwart covermateriaal te gebruiken. Nadat ik naar negatieve feedback over hem had geluisterd, besloot ik alles strikt te doen volgens de bijgevoegde instructies. En ik kan zeggen dat sommige bewoners van de zomer tevergeefs wantrouwend zijn tegenover dit materiaal. Een ander ding is dat hij tekortkomingen: korte leven, in de regen de grond onder hen is verzegeld, het onkruid nog wel groeien, en bedden voor de behandeling centrum is buiten bereik. Maar dat is wat ik bedacht, het leggen van een nieuwe tuin afgelopen zomer.
  In een goed voorbereide grond heb ik jonge struiken geplant. En het zwarte afdekmateriaal is over de hele lengte in twee stroken van 90 cm en 60 cm breed gesneden - dit is eenvoudig te doen zonder de rol tot het einde af te rollen. Ik zette de strepen op de schoot en maakte gaten voor de struiken. De buitenranden van het canvas kunnen naar wens worden verstevigd. Ik heb strepen van doorgesneden banden. Ik bevestigde de binnenranden, overlappend, met een strak gespannen touw.
  In de herfst werd door het afdekmateriaal duidelijk hoe het onkruid in de groei terecht kwam. Nadat ik het touw had verwijderd, kon ik gemakkelijk de gangpaden onkruid wieden en het asiel terugbrengen naar zijn plaats. Dat deed de buitenkant van de tuin ook. In het voorjaar heb ik ook meststoffen, poloils en losgemaakte grond op dezelfde manier aangebracht. En dit jaar verzamelde ik met plezier pure bessen.

  antwoord
 5. gast

  Heb aardbeien vroeg
  Het wordt opgemerkt: elke inwoner van de zomer heeft zijn eigen plantaardige voorkeuren. Een tomaat met aardappelen in de vreugde om te groeien, anderen in de aardbeienzielen doen niet chayut en allerlei experimenten ermee.
  Het gebeurde zo dat ik aardbeien meer waardeer dan al mijn tuinders. En ik heb geen spijt van de tijd, maar ik richt al mijn geduld om de smaak van deze prachtige bes te verbeteren en zijn opbrengst te verhogen.
  Vorig jaar had ik een interessante ervaring. Ik nam twee kleine bedden met een jonge aardbei voor hem. Toen de dreiging van nachtvorst voorbij ging en het eerste gras brak, een van de
  Ze braken de aarde door de ripper en verwijderden het verschenen onkruid. De tweede bleef onaangetast.
  De volgende dag, op de eerste patch, strooide de compostlaag in 5 cm en verwijderde op elke struik de overrijpe bladeren, waardoor alleen de twee verse bladeren overblijven.
  Ik merk dat ik dit alles drie weken eerder deed dan toen ik aardbeien begon te maken. Precies via 21 begon de dag met het tweede experimenteerbed te werken.
  Waar het op neerkwam: de aardbei op het eerste bed ging veel eerder in de groei, de struiken zagen er sterk uit en ze brachten veel meer bessen voort dan hun tegenhangers in het tweede laatbed.
  Evgenia POPTSOVA, Republic of Komi, p. tap-hole

  antwoord
 6. gast

  DE BOERDERIJ VAN FESTIVAL
  Teelt van aardbeien, ik werd meegesleept nadat een vriend me wat bosjes van het festival gaf. Het bleek een zeer vruchtbare en winterharde variëteit te zijn. De eerste bessen zijn erg groot, de struiken zijn lang en sterk. Nu heb ik 110-heesters aardbeien, maar ik ben van plan uit te breiden: het gezin groeit, er zijn kleinkinderen.
  Ik plantte mijn aardbei op een hoog bed {man en zoon hebben geholpen om een ​​doos te maken met de lengte 7,5 en de breedte 2,5 m), dus er is geen stagnatie van water en de grond warmt eerst op in de lente. De doos zelf staat op een zonnige plek in de buurt van de kas.
  Ik plant zaailingen in mei bij bewolkt weer. De afstand tussen planten is 20 cm, de rijafstand is 40 cm.

  Eerste keer dat ik begin mei voer met een oplossing toorts: 0,5 l op 10 l water. Ik voeg ook 50 g superfosfaat en 2 st. l. as. De tweede keer dat ik voer voor de bloei.
  En natuurlijk water geven. Wat ik aardbeien laat groeien, kun je zelf zien op de foto. Bessen ter grootte van een luciferdoosje, of zelfs meer.

  antwoord
 7. gast

  In de winter bevriest de grond in het vat, wat rampzalig is voor het wortelsysteem. Daarom adviseer ik u aan het einde van het seizoen om de planten met een kluit aarde te verwijderen en op het gebruikelijke bed te prikopat. Ja, en de oude aarde van het vat kan het beste volledig worden verwijderd, omdat er bijna geen voedingsstoffen in zitten. Maar zelfs als aan het einde van het seizoen of de volgende lente dergelijke struiken uitvallen, raak dan niet van slag. Groei en vruchtvorming in reparatieplaatsen tijdens het kweken in containers is zeer intens en de plant heeft eenvoudigweg niet de kracht om de bladmassa te herstellen. En over het algemeen zijn de meeste moderne remontant-varianten en aardbei-hybriden genetisch geprogrammeerd voor een intensieve eenjarige teeltcultuur.

  antwoord
 8. gast

  Hersteld aardbei de hele zomer luxueus fruited in een vat met gaten. Wat nu ermee te maken? Transplanteren naar de tuin?

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar