5 recensie (s)

 1. Lyudmila SULTANOVA

  Cypress is buiten concurrentie!

  Meer dan 20 jaar geleden haalden we uit Polen drie kleine zaailingen van elk 20 cm van de cipres thu-leafy Aurora en plantten ze op de site. En sindsdien zijn we niet opgehouden door ze verrast te worden. Ze zien er ongelooflijk uit: de naalden zijn groen van binnen en van buiten - met een gouden tint. De kronkelende scheuten lijken op zeekoralen. Ze groeien heel langzaam: in twee decennia hebben ze slechts 1,2 m. Ze waren meteen rond van vorm, nu dichter bij driehoekig. Ik denk dat het niet nodig is om cipressen te vormen - de natuur heeft ze prachtige krullen toegekend. Pas in maart voeren we sanitaire snoei uit: we verwijderen droge twijgen die dicht bij de stam staan ​​en oude droge naalden.
  Planten verdragen de winter goed - niet afdekken.
  Over water geven en voeren
  Ze schrijven dat cipressen veel water nodig hebben. In ons land bleken ze bestand tegen droogte: ze krijgen weinig vocht. Als de herfst droog is, werpen we eind oktober het gebied rond de planten voorzichtig af. Als het regent, voeren we geen watervullende irrigatie uit - overtollig water kan leiden tot rotting van de wortels. We verwennen bomen niet met kunstmest.

  Bij het planten werden korrelige meststoffen met langdurige werking aan de put toegevoegd (volgens de instructies). De eerste 5 jaar in maart werden ze gevoed met complex (bij voorkeur in vloeibare vorm) en eind augustus-september brachten ze meststoffen aan met de aanduiding "Herfst". Met de leeftijd is het wortelstelsel van cipressen dieper geworden, dus het heeft geen zin om de grond met voedingsoplossingen te morsen - ze worden nog steeds niet opgenomen.

  Kiparisovik (foto) - planten en verzorgen, variëteiten

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Cypress grootbloemige 'Wilma' (Cupressus macrocar pa)
  Beschrijving. 'Wilma' cipressen hebben een smal kegelvormige kroon, een nieuwjaarsdag, met een citroennoot, een geur van naalden en, het belangrijkste, een mooie grafiek-snijdende kleur van de scheuten.
  Landbouwtechniek. Zulke cipressen houden van helder diffuus licht, frequent en regelmatig spuiten; geeft de voorkeur aan een plaats uit de buurt van verwarmingsbatterijen. Wanneer de temperatuur in de lente stijgt tot + 10 'C, kan het tijd doorbrengen op het open balkon - tot de herfst in de herfst onder dit punt - dat overvloedige watergift vereist tijdens het warme seizoen en goed reageert op een gematigde introductie van aanvullende voeding voor coniferen. In de late herfst en in de winter is het nodig om minder water te geven. De cipresboom wordt zorgvuldig in het voorjaar of de herfst overgeplant in de gedraineerde grond, waarbij er conifeerachtige strooisel aan het substraat wordt toegevoegd. Je kunt de plant vroeg in de lente afknippen om de groei te beheersen. Reproduction. Vermeerderd door stekken met hakken, geroot in een mengsel van veengrond en perliet.

  Gebruik. Omdat het op jonge leeftijd zacht aanvoelt en daarom niet traumatisch is voor kinderen, wordt het als een kerstboom in een kamer gebruikt, hoewel het in een peritumine-cultuur beter aanvoelt. Succesvol omgaan met de rol van de accentplant in de composities.

  Kiparis-foto

  antwoord
 3. Maxim Gordeev, Moskou

  In een van de parken in Moskou zag ik een naaldboom van verbazingwekkende schoonheid - met grote gesneden takken, een beetje zoals de bladeren van varens. Mij ​​is verteld dat dit de cipres van Lavson is. Vertel me, is het mogelijk om dit te laten groeien in mijn datsja - in de buurt van Klin?

  antwoord
  • Maxim

   De cipres van Lavson en zijn vele variëteiten behoren tot de mooiste en meest diverse coniferen. Maar ... en behoorlijk problematisch als je in de middelste band groeit. Gestaag groeit deze soort alleen in de vijfde klimaatzone, waar de temperatuur in de winter niet onder de 29 ° C daalt.
   Overigens behoort Moskou tot deze zone, maar de regio - vooral de noord- en oostzijde - is de koudere vierde zone. Hoewel we moeten toegeven dat ervaren en enthousiaste tuinders hier de meest winterharde variëteiten van Lavson-cipressen kunnen kweken, waarvoor ze dwerg- en laaggroeiende vormen kiezen, die de winter volledig bedekt met sneeuw. Hoge variëteiten moeten speciaal worden bedekt - giet sneeuw, bedek planten tegen zonnebrand in de tweede helft van de winter.
   Daarnaast speelt het microklimaat van de site een belangrijke rol, bijvoorbeeld de zuidelijke helling, beschermd tegen noordelijke winden; en groeiomstandigheden - vochtige lucht en grond (maar zonder stagnatie van water). De cipresboom geeft de voorkeur aan vruchtbaar en zuur land. Maar zelfs onder al deze omstandigheden moet worden begrepen dat elke extreem koude en sneeuwloze winter al uw inspanningen teniet kan doen.

   antwoord
 4. Alain

  Het is geen toeval dat deze plant een boom met een dubbel doel wordt genoemd: het is er even goed voor dat hij thuis is, op straat. Niet voor niets zijn ze de laatste tijd versierd met ingangen van hotels, restaurants, kantoren en dure woongebouwen. Mooi, slim en volledig pretentieloos - wat is er nog meer nodig?
  Ik wil het hebben over één glorieuze naaldboom - cipres. De plant is zuidelijk, in ons noordwesten wordt hij gekweekt als kamerplant. Ik kocht een struik met een hoogte van 100-15 cm in een winkel voor 20 roebel en groeide in een paar jaar (nu niet meer herinnerd) uit tot een halve meter op de vensterbank in een stadsappartement. Eens brachten ze hem naar het huisje en zo bleef hij daar voor altijd. Het was merkbaar dat hij het buitenleven erg leuk vond, vooral in de herfst, wanneer het koel en regende.
  In de zomer is het beter om het in de halfschaduw of in de ochtend- of avondzon te bewaren.
  Het ziet er prachtig uit naast elke plant, vooral met groene coniferen: tegen hun achtergrond lijkt het blauw. In plaats van gesneden of verbleekte bloemen past deze in elke bloementuin. Hier is een soort wand-zashchalochka.
  Een vriend van de cipres groeide op in de grond, en niet in de pot, en overwinterde natuurlijk op de site. Al ruim gegroeid, anderhalve meter, maar in één ook is de ijzige winter uitgestorven. Ik nam mijn eigen in november naar de kelder, naar de groenten. In maart haalde ik hem eruit en tot mei stond hij op de veranda. Al die tijd hoefden we niet te water, omdat de goed bevochtigde aarde niet uitdroogt in de kou.
  Ik lees dat in de winter de cipres veeleisend is voor het licht en dat deze op de meest verlichte plaats moet worden bewaard. Ik weet het niet, ik verliet het voor vier maanden in volledige duisternis en zonder water te geven. En wat denk jij? Toen ik in de lente het uit de kelder nam, was het zo geurig, donzig, fris, dat het in de zomer niet gebeurt! Toegegeven, de vochtigheid in de kelder is altijd goed, zodat de groenten niet lijden.
  Toen hij de hoogte ontgroeid die ik nodig had, sneed ik de bovenste takken af ​​en plantte ze in potten. En tegelijkertijd experimenteerde ik met de aarde. Eén pot duurde slechts een turf grond, de andere voor het grootste deel was het zand als coniferen zogenaamd houden zandgrond, goed, de derde deed alles volgens de regels: turf grond, blad, turf en zand (1: 2: 1: 1).
  Verschillen tussen de drie planten zien absoluut geen, allemaal even goed groeien. Dit betekent dat de ongemakkelijke zuiderlingen zelfs zonder problemen in het noordwesten groeien.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar