9 recensie (s)

 1. Alla Eduardovna RUCHKINA

  Vertel me, is het nodig om stekken te oogsten om Kampsis te vermeerderen? Ik wil deze meerjarige bloeiende bladverliezende wijnstok heel graag op mijn site hebben. Ik hoop dat het het tuinperceel zal versieren en zal helpen bij het creëren van een haag.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   De echoplant wordt vermeerderd met delenok en stekken. Beiden maken het uitstekend. Kampsis kan ook worden gezaaid. Maar alleen degenen die graag experimenteren, doen dit, omdat de volwassen planten niet bevallen met hun uiterlijk of winterhardheid. Dat is de reden waarom tuiniers het vaakst de eerste twee methoden gebruiken.
   In het bijzonder met behulp van wortelscheuten. Nieuwe planten worden sterk, zijn niet bang voor vorst en bloeien eerder. Hoe wordt plantmateriaal in dit geval voorbereid? Graaf in het voorjaar, voor de volgende snoei van de struik, voorzichtig een jonge scheut samen met een stuk wortel uit. Tegelijkertijd zorgen ze ervoor dat de scheut zelf minstens een dozijn van zijn eigen kleine wortels heeft. De scheut wordt onmiddellijk op een voorbereide plaats geplant. Dit kan niet alleen in de lente, maar ook in de herfst voor de vorst, zodat de struiken tijd hebben om wortel te schieten.
   In het voorjaar kun je ook in de onderste scheut van de kampsis graven. Zoals de praktijk laat zien, zal het in hetzelfde seizoen goed wortel schieten in de grond. Mocht het toch nodig zijn om lagen af ​​te zetten, dan kan dat in dezelfde periode, maar volgend jaar.

   Heel vaak gebruiken tuinders stekken voor vermeerdering. Ze kunnen worden geoogst van jonge,
   dus al met verhoute scheuten. Het is belangrijk om hier de regel te volgen: elk exemplaar moet minimaal drie knoppen hebben. In dit geval kunt u alleen het centrale deel van de tak gebruiken waaruit de stekken zijn gesneden.

   Als in het voorjaar verhoute stekken zijn geoogst, kunnen ze onmiddellijk op een voorbereide plaats worden geplant. Als de exemplaren afkomstig zijn van zomergroene scheuten, moeten ze wortel schieten in de moederloog en pas volgend voorjaar naar een vaste plek worden verplaatst.

   antwoord
 2. Olga Konstantinovna BOBRITSKAYA, regio Vitebsk, Novopolotsk

  Veel bloemenkwekers kweken clematis in de tuin. Tegelijkertijd is er nog een mooie liaan die de site kan versieren - kampsis. Vertel ons over de kenmerken van deze plant.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   In de tuin wordt campsis vaak gebruikt voor verticaal tuinieren. Dit is echt een heel mooie liaan in verschillende kleuren. Er zijn geel, bijna rood, oranje. De plant ziet er geweldig uit op hekken en schuttingen, muren van huizen aan de zuidkant.

   De bloemen van deze klimplant bloeien van juni tot september. De plant heeft winteropvang nodig, maar kan wel tegen vorst tot 25 graden. Kampsis houdt van lichte, rijke en matig vochtige bodems. In hete zomers moet de wijnstok royaal worden bewaterd. Hoewel er praktisch geen problemen zijn met het kweken van deze plant, kan deze worden beschadigd door bladluizen, schildluizen, witte vlieg en last hebben van meeldauw, bladvlekkenziekte.
   De liaan wordt vermeerderd door zaden die gedurende twee maanden zijn gestratificeerd, groen en wortelstekken, gelaagdheid.

   antwoord
 3. Elena SAVETA, stad Konstantinovka, regio Mykolaiv

  De onstuitbare agressors die "niet weten hoe ze zichzelf moeten beheersen", omvatten een prachtige langbloeiende liaan - tekoma of kampsis.

  Misschien is dit haar enige nadeel. Anders is het een hardnekkige vaste plant die de site echt siert. En het ziet er natuurlijk spectaculairder uit als het goed gevormd is, overtollige scheuten worden bijgesneden. Ik pakte een "sleutel" voor deze wijnstok. Om het territorium van wortelnakomelingen te beperken, heb ik een hek in mijn bloembed gemaakt binnen een straal van ongeveer 1 m van het midden van de struik. Om dit te doen, groef ik dik plastic in een eerder voorbereide groef tot een diepte van 40 cm, maar zodat het van buitenaf niet opviel. Nu als verder
  hekken en de meest "gedurfde" scheuten doorbreken, dan zijn er maar heel weinig, omdat de wortelknoppen zich meestal oppervlakkig bevinden.
  Bovendien, als extra decoratie en om de grond te beschermen tegen oververhitting tijdens de hete maanden, kweek ik goudsbloemen en petunia's in de buurt van de stam van de Kampsis.

  antwoord
 4. Zinaida SHUSTOV, Novosibirsk

  Hoe een liaan te laten groeien
  Toen ik aan het rusten was aan de Zwarte Zee, zag ik een liaan die me trof met zijn schoonheid. Ze was zo slim, krachtig - haar wortels braken zelfs het betonnen pad, waarna de liaan groeide. Natuurlijk wilde ik het in mijn zomerhuisje planten. Mij ​​is verteld dat het kampsis heet. Kan campsis groeien in de omstandigheden van de Middle Stripe, hoe plant deze wijnstok zich voort?

  antwoord
  • Zinaida

   Kampsis-worteling, of tekoma-worteling in de zuidelijke regio's (tot aan de breedtegraad van Rostov aan de Don) groeit redelijk goed en bloeit (werpt vruchten af) bijna elk jaar. In de omstandigheden van de Middle Strip is het kweken van Kampsis erg problematisch: vanwege het koude klimaat zal het geen bloemknoppen ontwikkelen en zal het sporadisch bloeien of nooit bloeien. als jij
   toch wil ik deze plant heel graag kweken, je kunt hem buiten in een container kweken en in de winter moet hij in een vorstvrije ruimte (kelder, garage) staan. Kampsis wordt vermeerderd door gestratificeerde (2 maanden) zaden, of groene en wortelstekken, gelaagdheid. Planten gekweekt uit stekken bloeien 2-3 jaar en uit zaden - gedurende 7-8 jaar.

   antwoord
 5. Natalia MOZGOVA, Tsjita

  bloeiende liaan
  De eerste keer dat ik deze waanzinnig mooie plant zag een paar jaar geleden, toen ik op bezoek kwam bij mijn zus. Stengels en bloemen zijn zo gegroeid rond het zomerprieel dat er een soort gezellig bladerdak voor zomervakanties is ontstaan. Het bleek dat deze bloeiende wijnstok campsis wordt genoemd. Natuurlijk kon ik niet onverschillig blijven.
  Ze vroeg haar zus om jonge scheuten die rond de bloem groeiden. Ik bracht het naar de tuin en groef onder een hoek van 45 ° op een schaduwrijke plek. Voor de winter heb ik het bedekt met niet-geweven materiaal zodat ze niet zouden bevriezen, en ik heb het pas in het voorjaar getransplanteerd
  naar een vaste plek. De scheuten hebben heel goed wortel geschoten. Misschien omdat de grond in mijn tuin vrij vruchtbaar is, bemest ik die elk jaar met organisch materiaal. Ik heb de stekken constant, maar matig, water gegeven zodat er geen bladluizen verschenen.
  Later hoorde ik dat Kampsis zich goed voortplant met verhoute stekken. Ik knip ze af zodra de sneeuw smelt. Bovendien kunnen ze direct op een vaste plek worden geplant. Maar ik raad af om de liaan met zaden te vermeerderen, in dit geval begint de plant pas na een paar jaar te bloeien.

  antwoord
 6. gast

  Toen ik eenmaal een foto van een rechtopstaande tekoma in de catalogus van een van de bloemenbedrijven zag, stond ik in vuur en vlam om mezelf hetzelfde wonder te kopen.
  Ik heb de zaden in maart ontvangen. Een glas van 0,5 liter werd gevuld met het Greenward grondmengsel. Ik zaaide de zaden tot een diepte van ongeveer 0,2 cm, ik goot het met een zirkoonoplossing, bedekte het met agrofiber en zette het in een kas om te ontkiemen ('s nachts is het + 18-20 graden, overdag - + 23-26). Op de derde dag verscheen de eerste spruit en in de volgende vier dagen ontkiemden alle vijf de zaden.
  Na twee weken actieve groei onder dezelfde omstandigheden en zorgvuldig water geven, doken de zaailingen. Ik gaf het water met de biostimulant van Radifarm en kort na het eerste paar echte bladeren begonnen de volgende te verschijnen.
  Elke 10-12 dagen voedde ze haar "team", afwisselende meststoffen ("Master", "Kemira", "Alga", "Growth-concentrate"), en de planten namen actief toe in groei.
  Een maand later werden de zaailingen overgebracht naar grotere containers. En begin juni (drie maanden na het zaaien!) verschenen er knoppen op de toppen van de drie sterkste exemplaren. Bloeiwijzen van geurige boshyacinten waren bijna twee weken tevreden.
  Na de bloei in de oksels van de bladeren die zich het dichtst bij de bloeiwijze bevinden, ontwaakten twee groeipunten. De scheuten bloeiden al snel en elk van hen "vorkte" opnieuw - een bloeiende "armvol" scheuten bleek!
  De plant is een sprookje, een droom, een vreugde van het hart!
  De groei van mijn thecoma's is nog niet groter dan 60 cm, maar ze moeten al worden vastgebonden, aangezien de wijnstok geen enkele poging heeft gedaan om zich om de steun te wikkelen.
  Mijn huisdieren worden niet ziek, alleen nadat ze het huis waren binnengegaan (naar het raam op het zuiden), vielen er een paar bladeren. Om de planten op te vrolijken, verdeelde ik de bal van het "Initiator" -preparaat in vijf delen en begroef er een (2-3 cm) in de grond van elke pot.
  Overigens heb ik eerder hetzelfde experiment uitgevoerd met gardenia's en citroen. En de resultaten bevielen me: ongedierte is niet zichtbaar op hen, en de meststof, die na 10-15 dagen begint te werken, hielp hen gezonde bladeren te laten groeien. Naast tekoma voedde ik al mijn groene huisdieren op deze manier, en ik heb er meer dan 70 soorten.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar