11

11 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Op de bladeren van de peer laat in de zomer verschenen zwarte vlekken. Stel dat het een korst was. Na de oogst was ze besprenkeld met Tsitkor. Is dit genoeg?
  Marina Verbitskaya, regio Moskou

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Citricor is een insecticide, een voorbereiding voor de bestrijding van plagen van gewassen, maar niet voor ziekten, daarom is uw behandeling nutteloos. Voor de bestrijding van ziekten worden fungiciden gebruikt (Skor, Fundazol, enz.). Na de val van de boom was het nodig om de 10% oplossing van ammoniumnitraat (1 kg per 10 L water) te spuiten. Als u deze verwerking niet hebt gedaan, moet u dit in het vroege voorjaar doen
   Sneeuwval in de winter laagdikte 50 60-cm geeft smeltpunt 15 emmers water voor de tuin 1 vierkante meter zogenaamde "blue" spuiten (3% oplossing van vloeibare Bordeaux - 300 10 g per liter water).

   antwoord
 2. Dionisy van Vyazemsky, Zhigulevsk

  Al meer dan eens ben ik bezig geweest met de transplantatie van een peer en hier naar welke conclusies is gekomen.
  De beste tijd voor transplantatie is de periode van half september tot half oktober. Voor deze doeleinden kies ik tweejaarlijkse zaailingen met een goed ontwikkeld wortelstelsel.
  Graven een kuil peren taps diepte m 1. Onderaan de bovenste slaap voedingsbodem, gevolgd emmers 2 2 humus en emmers, die goed moet worden verdicht. Het verplanten van de zaailing van een peer is beter met een kluit aarde. Tegelijkertijd worden alle bladeren in de boom afgesneden. Wortelhals is niet begraven. Zorg ervoor dat de zaailing aan de pen wordt gebonden. Op de dag van het planten giet onder peer 30 L water. Als de grond rond de stam doorbuigt, giet ik nieuwe aarde.
  Een zeer belangrijke rol wordt gespeeld door de kwaliteit van zorg in 1-ste jaar na het planten, dus is het belangrijk om de tijd om de boom water (hoewel volwassen peer gemakkelijk tijdelijke droogte tolereren), onkruid en maak de boomstammen. De groei in 1 ste jaar is meestal klein. Als de perenbloesem en fruitlets gevormd, is het beter om te verwijderen. Dus kracht bomen zal niet over een goede tijd op de vorming van de vrucht, en zal worden gebruikt om de oprichting en ontwikkeling te bevorderen.

  antwoord
 3. Elizabeth de Goede. St. Petersburg

  AUGUSTOVSKAYA ROSA
  Zogenaamd een van de meest voorkomende perenvariëteiten. 'August dauw' is een lage boom met een middel dichte kroon. Vruchten van gemiddelde grootte, bijna allemaal even groot, rijpen half augustus. Het vruchtvlees is erg sappig, fijnkorrelig en zoet en zuur. Het ras is bestand tegen schurft en heeft een goede winterhardheid. Al in het 3-4e jaar na het planten kunt u, afhankelijk van landbouwtechnologie, tot 15 kg van het gewas verzamelen.
  Peren verwijderen is beter dan een beetje onrijp. Over een paar dagen zullen ze de grond bereiken en klaar zijn voor consumptie en verwerking.

  antwoord
 4. Raisa MATVEEVA, Cand. biol. wetenschappen

  Secundaire bloei is een zeldzaam verschijnsel. Het is gerelateerd aan de weersomstandigheden van de zomer. Meestal bloeien de bloemknoppen die zijn geplant pas volgende lente. Maar sommige worden eerder gevormd, rijpen met het begin van gunstige omstandigheden (warme, vochtige zomer) en bloesem. Er is nog een reden. Misschien hadden sommige bloemknoppen in het voorgaande jaar geen tijd om zich normaal te vormen en bloeiden niet in het voorjaar. Ze bloeiden tegen het najaar. In de regel wordt dit niet weerspiegeld in de oogst van het volgende jaar.

  antwoord
 5. Tatyana Semenova, Soligorsk

  Wonderen en alleen!
  Op onze datsja groeit een peer van de Berel-Shitskaya variëteit. Mijn man en ik hebben lang gewacht voordat ze kon bloeien. En dit gebeurde. Er waren veel bloemen, maar er waren er nog maar negen over.
  A We praten altijd met planten als we voor ze zorgen, omdat ze ook levende wezens zijn. Dus met deze boom. "Hierdoor zullen onze peren groeien. en dan zullen we hun smaak kennen, "zeiden we. Maar als de peren bijna rijp zijn, kom dan opnieuw naar het landhuis, kijk, maar ze zijn slechts drie van negen. Iemand heeft ons verslagen! Resterende peren
  we aten met veel plezier. De vruchten waren erg sappig en lekker. We gingen naar de boom, streelden hem en bedankten hem. Toegegeven, ze klaagden dat zo weinig peren ...
  En dan - een wonder! In de tijd van onze aankomst op een tak zagen we bloemen. Nadat ze vervaagd zijn, kwamen er zeven peren op de tak. November kwam, de bladeren waren van alle bomen gevallen. En de zeven vruchten groeiden nog steeds. We hebben ze verscheurd en onze boom bedankt. En hoewel de plooien klein werden, maar de smaak was zoet.

  antwoord
 6. L. LOPAREVA

  Ik heb een peer, ze is ongeveer 20. De variëteit is Aleksandrovskaya of Alekseevskaya. Fruit is zo groot als een kippenei, met een zure smaak, samentrekkend, hard. Maar voor compotes zijn gedroogd fruit en jam geschikt. Oogst jaarlijks stabiel en overvloedig. Maar in de afgelopen 4-5 jaar begonnen er zwarte stippen op de bladeren te verschijnen (eerst op enkele), zoals maanzaad of prikken met een speld. Het volgende jaar waren er meer aangetaste bladeren, een jaar later zelfs meer en in 2014 werden alle bladeren "gespot". Interessant is dat in de zomer de bladplaat niet in dikte of kleur verandert en het blad pas in de herfst valt. Eerst dacht ik - bladluizen. Maar ze zit niet aan de boom. Zwarte vlekken iets verhoogd. Ik dacht dat ze binnen was - ook niet. Ze vroeg, las, maar vond geen antwoord. Adviseren wat te doen? Trouwens, de vruchten zelf worden nergens door beïnvloed, zelfs zonder wormgaten.

  antwoord
 7. Gast

  Dat peren niet drogen
  Als de peren kleine takken beginnen op te drogen, is iets in het wortelsysteem van de boom niet succesvol. Vaak gebeurt dit op zanderige of veenachtige bodems. En de reden is dat in het koude seizoen de wortels geen vocht hebben, en ze drogen. Maar om dit aan te kunnen, geloof me, het is niet moeilijk.
  In de herfst giet ik de peren overvloedig water. Lew veel water in de bijna-barrelcirkel. Als zelfs dan de vorst toeslaat en de wortels bedekt zijn met ijs, zal er niets vreselijks gebeuren. Dus de bomen zullen de winter veilig doorstaan, en in de lente zullen ze ontdooien, omdat ze ook extra vocht hebben ontvangen.

  antwoord
 8. Julia

  Wat te doen als er onder een grote peer veel overgroei groeit? Ik heb vijf peren van vijf meter uit elkaar, en het kreupelhout is maar onder één. Ik koos voor een paar jaar op rij opgegraven - zonder resultaat.

  antwoord
 9. Светлана

  Ik heb een onbegrijpelijk verhaal met een peer. Het groeit niet, maar het sterft ook niet. Het lijkt erop dat ze in slaap viel. Zou dit kunnen zijn? En zo ja, hoe haar dan wakker te maken? En nog een vraag. De braam heeft me normaal overwinterd, en op het hoogtepunt van de lente, toen het leek alsof de hitte al onderging, stierf ze plotseling. Waarom?

  antwoord
 10. gast

  Geef de peer een tweede jeugd
  Ik ben al veel jaren oud en de datsja is al op een redelijk respectabele leeftijd, sommige van mijn tuinbewoners zijn ook verouderd - elk jaar geven ze steeds minder fruit. Het snijden zou nodig zijn, maar het is jammer. En als je ze een tweede jeugd probeert terug te geven? Bijgesneden bijvoorbeeld.
  Als een "experimenteel konijn" koos ik een oude perenboom. Ze had waarschijnlijk al de kracht van nieuwe takken, en de oude takken waren zo zwak dat ze vergaten na te denken over de vruchten.
  Dus besloot ik alle rommel radicaal af te snijden, in de hoop dat jonge groei daarvoor in de plaats komt. Ik sneed alle takken in tweederde van hun lengte in de verwachting dat zich op de toppen een nieuwe kroon zal vormen - sterke eenjarige takken, die ik in de regel verwijderde zodat de boom niet dikker zou worden.
  Experimenteer met het snoeien van een paar jaar geleden. En nu ziet de oude vrouw eruit als een rood meisje - ik kan het niet. Het volgende jaar werden nieuwe takken verworven, de kroon gevormd, bloeide luxueus op. De peer is geboren! Het hele dorp werd behandeld.
  Dus als je oude fruitbomen in de tuin hebt, volg dan mijn voorbeeld. En accepteer mijn afscheidswoorden zodat alles naar behoren werkt. De belangrijkste regel van kardinaal anti-aging trimmen: snijd op de onderste takken de takken naar boven gericht en op de bovenste takken opzij. Zo wordt de diameter van de kroon met ongeveer anderhalve meter verkleind en wordt de hoogte van de boom met een meter verkort. Let bij het snoeien ook op de volgende verhouding: de lengte van de hoofdtak van het skelet moet langer zijn dan de bijgesneden tak. Eeuwige jeugd voor iedereen!

  Sergey DANILCHENKO, stad van Pavlograd, regio Dnipropetrovsk.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar