16

16 recensie (s)

 1. N.KOROBEINIKOV pos. Noordelijk

  Wortelscheuten voor kwaad of voorgoed?

  Fruitbomen en struiken die in de winter bevroren zijn, hebben een sterke groei van wortelscheuten. Om de plant niet te vernietigen, is het noodzakelijk om deze op tijd en correct te verwijderen. Wanneer de scheuten houtachtig worden, moeten ze worden uitgebroken en niet met een snoeischaar worden verwijderd.
  Als een struik of boom al aan alle kanten door groei is omgeven en in een verwaarloosde staat verkeert, kan het nog steeds worden geholpen: je moet de grond rondom uitgraven en alle groei aan de basis verwijderen met een snoeischaar of een ijzerzaag in dit geval.

  Dankzij dezelfde groei kun je de oude struik van de fruitstruik gemakkelijk vermeerderen. In het voorjaar is het noodzakelijk om alle takken bij de "oude man" af te snijden op een hoogte van 5-10 cm van de grond, dan zal zich na een tijdje veel jonge groei vormen. Om eigengewortelde planten te verkrijgen, wordt aanbevolen om de struik te bedekken met aarde met toevoeging van humus. Dankzij zo'n heuvel zullen de jonge scheuten goed wortel schieten en volgend voorjaar kunnen ze al naar een vaste plaats worden getransplanteerd, waardoor de favoriete variëteit van de oude struik wordt vermeerderd.

  antwoord
 2. Oksana Shuppo, regio Moskou

  Ze zaagden een zieke oude kers van de Vladimirskaya-variëteit af en in plaats daarvan ging een jonge groei. De echtgenoot plantte deze scheuten in de hoop dat er nieuwe volwaardige bomen uit zullen groeien. Is er echt een kans dat dit zal gebeuren, of zullen we onvermijdelijk wild worden?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Zelfs 20-30 jaar geleden werden kersen in de regel vermeerderd door hakhoutscheuten. De geënte exemplaren waren zeldzaam. U heeft dus, zij het niet 100%, maar de garantie dat u nieuwe volwaardige bomen van dezelfde soort ontvangt.

   antwoord
 3. Dinara Sokolova, Astrakhan

  Rond veel kersen. En we hebben een woestenij achter het hek, waar constant onkruid wordt gemaaid. Zeg me, als ik deze scheut herplant als een heg op deze woestenij, zullen de bomen vrucht dragen? Wat is de optimale afstand tussen zaailingen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Natuurlijk kun je transplanteren. En getransplanteerde scheuten zullen groeien en vrucht dragen. Maar dit betekent niet dat het mogelijk zal zijn om het onkruid niet te maaien en niet voor de aangeplante bomen te zorgen. De optimale afstand bij het planten van kersenzaailingen als haag moet minimaal 1 m zijn.

   antwoord
  • Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

   zal zijn en hoe

   antwoord
 4. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Cherry haalde een jaar geleden 2 om, maar worstelt nog steeds met haar shoots. Zij, als een wiet, breekt hier en daar door de tuin heen. Hoe kom je voor eens en voor altijd uit de shoot?

  antwoord
  • Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

   Helaas is er op dit moment niet zo'n effectieve manier om een ​​jaar lang de groei van kersen voor eens en voor altijd naar buiten te brengen. Dit komt door het biologische kenmerk van de meeste soorten en soorten kersen. Cherry is in staat om bovenliggende scheuten te geven van de ondergeschikte knoppen op de hoofd- en zijwortels - wortel nakomelingen (of wortelscheuten), die dienen voor vegetatieve vermeerdering. Dus bijna alle wortels van gekapte kersen die in de grond zijn achtergebleven, kunnen na verloop van tijd jonge scheuten geven. De belangrijkste strijdmethode is het graven van de hele site met een graafmachine of tractor, gevolgd door het oogsten van de wortels. Het is snel, maar vrij duur, en het is niet geschikt voor elk zomerhuisje. De gemakkelijkste en meest betaalbare manier is om herbiciden te gebruiken. Als de "chemische" methode niet geschikt is en u de voorkeur geeft aan de meer milieuvriendelijke - mechanische, dan moet u scheuten uitgraven en jaarlijks vernietigen in het vroege voorjaar en de late herfst. Tijdens het seizoen moeten ook opkomende scheuten worden verwijderd, zodat ze geen kans krijgen om sterker te worden.

   antwoord
 5. L. Kuznetsov, Minsk

  Kun je een tuin helemaal uit de boom planten?

  antwoord
  • Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

   Dat kan, als het een steenfruitgewas is - pruim, kers, kers. In dit geval moet u er zeker van zijn dat de bomen eigendom zijn van maïs (niet geënt). Als je scheuten van geënte planten neemt, zal deze in de tuin wild groeien. Maar zelfs in dit geval, raak niet van slag - ontvang hetzelfde vaccin.

   antwoord
  • Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

   alleen van steenfruitgewassen.

   antwoord
 6. Petr Alekseevich

  Wanneer u een kersenzaailing koopt, vraag dan welke onderstam deze op zit. Om een ​​plant te kopen, geënt op een zaailing van een hakhout, is het onmogelijk: je zult eindeloos worstelen met de groei. De vegetatief vermeerderde kerszaailingen moeten worden gezoneerd, met een hoge winterhardheid van het wortelsysteem. Het moet dichtbij je worden gekweekt (het heeft geen zin planten uit de zuidelijke regio te planten). Op grote schaal gebruikte onderstammen: ВСЛ-1, vermindering van de groei op 50-60%; VSL-2, dat de groei vermindert met 20%, immuun is voor coccomicose (maar niet compatibel is met alle soorten kersen die compatibel zijn), en LC-52, dat zorgt voor een versnelde vruchtzetting. Perspectief is de voorraad van Logroe en sommige geënte variëteiten geven elk jaar 2-3-emmers met kersen.

  antwoord
 7. V. Krot, stad van Minsk

  Deze lente plantte hij voor de eerste keer een kerselaar. Wanneer moet je de kronkeling verwijderen?

  antwoord
 8. Valery MATVEEV

  Heeft de as geholpen?
  Eens hebben ze van de ene site naar de andere een jonge, maar nu al vruchtdragende kers getransplanteerd. De boom bloeide goed in de lente, maar in de zomer was er geen enkele bes. In de herfst groef de echtgenoot een ondiepe groef langs de diameter van het bosje, introduceerde een glas as in 1 en viel weer in slaap met aarde. Al in het volgende seizoen gaf kers een goede oogst.
  En om bessen van vogels te redden, naaide ik een zak van een tule en gooide die op de kruin, zodra de vruchten rijp begonnen te worden.
  Wanneer een boom wordt getransplanteerd, wordt een deel van het wortelstelsel altijd vernietigd. Daarom worden in het eerste jaar van groei op een nieuwe locatie de verloren wortels hersteld ten koste van het bovengrondse deel van de boom. Bijgevolg neemt de groei af, de daaruit voortvloeiende vruchten vallen af. Dankzij goede zorg en misschien vruchtbare grond is uw boom het volgende jaar volledig hersteld en bevrucht. De geïntroduceerde as in dit plan speelde geen belangrijke rol, omdat één glas - een klein aantal batterijen.

  antwoord
 9. Anna Victorovna Belova, Zelenodolsk. Tatarstan

  Scheid de overgroei van fruitbomen en verkrijg wortelplanten. Hun kenmerk is een hoge opbrengst, uithoudingsvermogen en aanpasbaarheid aan lokale omstandigheden. Overgroei kan worden vermeerderd door niet-inheemse soorten pruimen (Skorospelka, Hongaars Moskou, Tula Black en andere) en kersen (Vladimirskaya, Shubinka, Rastunya, Sayka). Houd er rekening mee dat overwoekerde bomen later vrucht dragen dan de geënte bomen, maar ze zijn duurzamer. Het is beter om scheuten van geoogste bomen van de stam weg te halen (daar heeft het een meer ontwikkeld wortelstelsel). Dit moet vroeg in het voorjaar worden gedaan en onmiddellijk op een vaste plaats worden geplant.

  antwoord
 10. Inna

  Drie vragen
  Meidoorn heeft ons niet gebaard, hoewel ik de reden weet: het groeide uit een zaadje, niet vruchtbaar. Hout is die steen. De man hakte hem in stukken. Een spruit is gegroeid, een buurman zegt te vertrekken - misschien is dat wat er gebeurt. Dit jaar bloeide hij half, alleen van onderen, en de vogels houden erg veel van hem.
  Kers verdwijnt - de bladeren worden helderder, de aderen zijn donker en drogen op. Wat scheelt er?
  Mijn peer is zeven of acht jaar oud. Het begon ongeveer drie jaar geleden te bloeien - eerst een paar bloemen, daarna een beetje meer, de top bloeide goed dit jaar, maar de bloemen verwelken en werden toen zwart, en dat is alles. Nieuwe twijgen verschenen, maar in het voorjaar werden ze ook zwart en barstte de schors. Ik schonk het in met vitriol (luciferdoosje op een emmer water). Hoe ik kan helpen, weet ik niet.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar