3 recensie (s)

 1. Alevtina SKRIPNIKOVA, Tver

  Knoflook: van herfst tot lente
  Mijn man houdt van knoflook, dus ik plant deze groente in grote hoeveelheden in de tuin. Mijn hoofd wordt jaloers op buren. Maar de oogst werd altijd slecht gehouden, slechts een klein deel ervan leefde tot het voorjaar. Ik moest knoflook kopen.
  Vorig jaar heb ik voor het eerst geen voorraden aangevuld met gekochte knoflook. Feit is dat ik de oogst op een nieuwe manier heb gehouden. In de herfst nam ik gezonde, onbeschadigde hoofden. Ik wikkelde elk in een stuk wc-papier en stopte alles in plastic zakken, volgens 1 -2 kg elk. Ze bond de tassen stevig vast en liet de kelder in de m vallen. Toen nam ik een pakket voor 1 voor voedsel en bewaarde het in de koelkast.

  antwoord
 2. Makarova

  We hebben een tuin sinds 1990. Op een gegeven moment merkte ik dat de teentjes knoflook groot werden. In het begin was ze zelfs blij, maar hoe verder ze werden, hoe meer ze werden, sommigen hadden zelfs geen tijd om uit elkaar te gaan en kaf te laten groeien - een grote kruidnagel bleek te bestaan.
  En er was een geval. Bovendien groeide er een knoflook in de buurt van een greppel. Hij stoorde me niet, en zonder dat was er genoeg knoflook, en hij groeide daar een aantal jaren op. Toen ik op het punt stond het uit te graven, was ik zeer verrast - er waren maar twee kruidnagels. Ik begon een reden te zoeken. Bij de buren wist niemand wat het was, maar vond het antwoord: het blijkt dat dit een teken is van degeneratie van de variëteit.

  antwoord
 3. Juliana

  De meest favoriete groente in mijn tuin is knoflook. Op mijn site plant ik winter, zomerknoflook en rockambol. Veel tuinders zijn beledigd dat de zomer niet altijd goede gewassen oplevert. Allereerst moet in gedachten worden gehouden dat de grond niet overal hetzelfde is. Er zijn goed bemeste en geen organische stoffen nodig en we hebben vooral turf en zand. Daarom maak ik de bedden van tevoren klaar. Voor zomerknoflook maak ik in de herfst kort voor het planten een bed klaar. Op een bed van 6 m zijn 6-8 emmers compost of humus, as nodig - 1 glas per vierkante kilometer. m, eierschaal - ongeveer 1 g of donzige limoen, superfosfaat volgens de norm. Alles wat je nodig hebt om te graven en het bed te verlaten.
  Je kunt een paar variëteiten zomerse knoflook planten en goede oogsten krijgen. Maar de zomerknoflook heeft een te lang groeiseizoen, dus het moet heel vroeg worden geplant. Dit is de allereerste groente die ik in de tuin begin te planten. Hij is niet bang voor de kou. Plantdiepte 3 4-cm. Overloop ontvangen alleen de grote laterale tanden, in een zoutoplossing (1%)-30 40 min behandeld., Vervolgens een mangaan 30 min., Goed gewassen en worden geplant in de grond.
  Als je een week of twee te laat bent met een landing, heeft dit invloed op de oogst. Sommige tuinders zijn beledigd dat ze geen zomerknoflook kunnen verbouwen. En je vraagt, wanneer is hij geplant, en dat blijkt eind mei. Het is erg laat voor zomerknoflook! Het moet eerder worden geplant. In de zomer doe ik drie topverbanden - toorts, uitwerpselen en kruidenoplossing (voornamelijk brandnetelinfusie). Ik zaai zomerknoflook, meestal begin april, zodra de sneeuw smelt en de grond ontdooit. In de zomer verwijder ik onkruid, ze kunnen rechts op het bed blijven liggen, ze houden beter vocht vast. Ik geef water volgens de toestand van de grond en mulch na regen en water geven. Als het gebied nat is, kunt u één keer per week water geven, maar overvloedig. Het wortelsysteem van knoflook is goed, de wortels gaan diep, er is voldoende voeding.
  Ik verwijder zomerknoflook eind september. Ik droog het onder het dak en bewaar het in een doos onder het bed. Ik raad u aan knoflook (zowel zomer als winter) in de as te bewaren, op een koele plaats.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar