3 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Hoge tomaten zijn altijd gebonden. Dat er minder problemen waren, ik brei ze met een gratis lus. Ik doe het zonder pinnen, ik gebruik kassteunen voor bevestiging, die ik net boven de ruggen heb.

  Ik neem een ​​synthetisch touw, ik omring het rond de stengel en steek het over zodat er een grote lus rond de tomaat uitkomt. Nu wordt het korte uiteinde van de string onder een lus getrokken, klim ik omhoog en laat ik hem zakken in een kleine lus (gevormd door de basis van dit zelfde korte uiteinde). Hier is een losse lus en klaar. Als alles correct is gedaan, zal het zonder belemmering gaan. Het is handig om aan te passen.

  Elizaveta Arkadevna Popova, dorp Lipnaya Gorka, regio Leningrad.

  antwoord
 2. Olga

  Bij mij een heel kleine site, allemaal anderhalfhonderd stukken, maar daarvan schiet ik een oogst van groenten, als met 15 hectare. Hier, bijvoorbeeld, tomaten. Ik bereid ze zo voor dat zelfs mijn familie en vrienden me kunnen voeden. De nadruk in hun teelt lag voornamelijk op de voorbereiding van de grond. Ik zeef het door een zeef, mengde het met zand, as en humus en goot het in bedden met hoge kanten. Nu mulch ik alleen de aarde, en mijn tovenaars helpen al het andere: hier is degene die het kan losmaken en luchtig maken.
  Tomaten Ik plant in een open veld en slechts onbepaald (ik hou niet van ondermaatse).
  Bovenop de bedden trek de tent bekledingsmateriaal waarin regenwater en zonlicht geeft (de stralen Overigens, omdat dit weefsel en niet verstrooid gestookte installaties) en alle vuil en stof vertragingen. Dus mijn tomaten groeien tot november in gelukzaligheid en troost. Aan het einde van de zomer knijp ik hun groeipunt zodat ze kunnen rijpen.

  antwoord
 3. Alena Igorevna

  Dit jaar heeft het weer ons net getest op kracht. De hitte begon in april. In onze regio was er gedurende twee maanden geen enkele regen. Van 15 april tot 1 juli was de hitte 35-39 °. Er waren veel telefoontjes van mijn vrienden die dezelfde vraag stelden: 'De bladeren draaien, er zijn geen eierstokken. Wat moeten we doen?" Dus ik wil iedereen advies geven. Als het bed in de hitte door niets wordt overwogen, kan de open grond gemakkelijk gloeien in de zon tot 60 °. Kun je je voorstellen hoe planten zich overdag voelen? Ik hoorde ooit van een bergtuinman dat hitte, zeggen ze, geen botten breekt. Misschien breekt hij het niet, maar de wortels van de planten zullen afsterven (trouwens, deze zomerbewoner zijn de opbrengsten in de tuin schaars - grapte hij). Aanplantingen worden letterlijk gevoelloos door de hoge temperatuur, f en alleen 's nachts vertrekken ze een beetje, dus je moet' s avonds water geven, en hoe later, hoe beter.
  En topdressing in dit weer is beter om niet eerder te doen dan 22 h. Wil je eigenlijk niet eten in de hitte? Welnu, hier en de planten hebben niets te kwellen, in de toekomst zullen ze "voor
  | tafel »in de zon gaat niet. Persoonlijk geef ik twee keer minder meststoffen op de bladeren dan onder de wortel.
  Maar ondanks de hitte heb ik toch een goede oogst weten te behalen. Vooral goed bewezen als een variëteit aan vroegrijpe tomaten, zoals Goose Egg. Onder de zwarte variëteiten zijn Burke Tai Dai, Big Carol, Brad's Black Heart, Eggplant, Black Moor. Op de hoogte was een knappe man DeBarao (uit twee struiken verzamelde ik een emmer met een glijbaan).
  Ho, ik besefte voor mezelf: het beste gevoel in de hitte van variëteiten met grote vruchten.
  Roet schotel (fruit rode kleur, met een gewicht tussen 100 tot en met g 600), kardinaal geel, Klondike, commandant, Fortune, Royal mantel, Kurgan (roze) Golden Queen, White Zebra, White zwijnen, Brendan Vine, Tula, Divine, Starfish , Heart of a Bull, Northern Crown, Kemerovets (peper-achtig).
  En nu is het belangrijkste dat ik zaden heb. Ik verzamel ze voornamelijk van de eerste of tweede borstel. Veel tuiniers, die allerlei 'slimme mensen' hebben gehoord (vooral op internet zijn er genoeg van), zetten de gescheurde vruchten op de vensterbanken zodat ze zacht worden. Broeders, doe dit niet, verwar tomaten niet met komkommers! Zaden moeten worden geselecteerd wanneer de vrucht zijn biologische rijpheid heeft bereikt. Het eerste teken hiervan is normale full colour.
  Als, bijvoorbeeld, de tomaat rood is, dan zou dit dit moeten zijn, en niet roze of met bleke vlekken. Natuurlijk, in het leven van een tuinman gebeurt alles, en dus als het om de een of andere reden niet op volledige rijping lijkt te wachten, dan kun je ook de zaden van zulke 'onvolledige' vruchten zaadjes geven.
  In dit geval moeten ze worden ingenomen met het sap waarin ze zich bevinden. Bovendien moeten ze in de hitte van 24 h dwalen (bij koud weer, wanneer de temperatuur 16 ° ronddraait, heeft dit 36 h nodig, maar niet meer).
  Anders kunnen sterke zaden ontkiemen, en als het tijd is om ze te zaaien, zal de kiemkracht erg laag zijn (zodra ik de zaden liet staan ​​om niet in het sap, maar in het water te fermenteren - kwam er helemaal geen tot leven in de lente).
  Na deze procedure wordt het plantgoed drooggelegd en vervolgens in papieren zakken gegoten, waarop ik de naam van het ras en het jaar van ontvangst schrijf. Vóór het zaaien, kalibreer alle zaden: ze moeten dezelfde grootte hebben. Als je te lui bent en dit niet doet, zullen degenen die groter zijn eerder opstaan ​​en ze dan onderdrukken. En zo zal alles samenkomen, en de zaailingen zullen sterk zijn.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar