3 recensie (s)

 1. Nadezjda PETROVICH

  In de lente strekte mijn echeveria zich uit, de onderste bladeren vallen eraf. Wat moeten we doen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Om het decoratieve effect terug te geven aan de plant, moet je hem verjongen.
   Geef de vetplant een week voor de ingreep geen water. Snijd vervolgens met een scherp, gedesinfecteerd mes de bovenkant van de uitlaat af en verwijder de onderste bladeren, waarbij de stengel ongeveer 3 cm bloot komt te liggen.
   Droog de snee 3-4 dagen aan de lucht (hoe dikker de stengel, hoe langer).
   Plant de kom in een mengsel van bladaarde en grof zand (2:1).
   Schaduw eerst uit de directe zon.
   Begin 1 tot 2 dagen na het planten met water geven en laat de grond dan uitdrogen alvorens te bevochtigen.
   Polina KORBUT, verzamelaar, Taganrog

   antwoord
 2. Anna

  Echeveria verjonging

  Om de echeveria van het haar te verjongen, snijdt u de bovenkant van de plant af om een ​​nette rozet te krijgen en eronder, als u de bladeren verwijdert, blijft er een deel van de stengel over om in de grond te planten. Ik zette geëxpandeerde klei op de bodem van een kleine pot, vervolgens universele grond met de toevoeging van perliet.

  Ik succulent de stengel (het is raadzaam om de snede te drogen voor het planten) Ik stof het met "Kornevin" en plant het in een substraat. Ik geef het water in 5 dagen (in de toekomst hydrateer ik nadat de grond volledig is opgedroogd). Ik leg echeveria op de zonnigste plek zodat het niet uitrekt. De resterende bladstekken die ik gebruik voor reproductie; Ik stop het een maand in een plastic bak en na de vorming van de kinderen plant ik het ~ leg het op het oppervlak van de grond die bevochtigd is met het spuitpistool en druk het aan met draadbeugels.

  Echeveria (foto) - thuiszorg

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar