5 recensie (s)

 1. Alexey NOVIKOV, Josjkar-Ola

  Hoe lang zaaien siderata meestal in de herfst? Is het te laat om dit in oktober te doen? Wat is de beste manier om te zaaien - één type groenbemesting over het hele gebied of anders? Is het nodig om de groene scheuten op te graven voordat de constante sneeuw valt?

  antwoord
  • Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

   Cfc&=>-
   De meest optimale tijd voor het planten van zijgewassen in de herfst is direct na de oogst. In de praktijk is dit echter bijna onmogelijk, omdat de oogsttijd van verschillende gewassen verschillend is.
   Daarom moet u zich bij het planten van groenbemester in de herfst aan de regel houden: hoe eerder, hoe beter.Als u om wat voor reden dan ook laat zaait, kunt u eind september - begin oktober zaaien. Toch is een paar centimeter "groen" beter dan niets.
   Bij het kiezen van groenbemesters kunnen gewassen niet worden geplant na groentegewassen uit dezelfde familie (bijvoorbeeld mosterd na radijs of kool), omdat er optimale omstandigheden zullen worden gecreëerd voor het behoud en de ontwikkeling van ziekteverwekkers van specifieke ziekten en plagen. Het is raadzaam om meerdere soorten als groenbemester te gebruiken, met inachtneming van de algemene regels voor vruchtwisseling.
   Het maaien en in de herfst verwerken van groene massa in de grond wordt niet aanbevolen. Ten eerste is het moeilijk om de datum te voorspellen waarop de permanente sneeuwbedekking zal ontstaan, en soms zelfs nadat er sneeuw is gevallen en de temperatuur overdag onder het vriespunt ligt, vindt er een dooi plaats en komt de groenbemester tot leven en blijft groeien. Ten tweede leidt de aanwezigheid van planten op het bodemoppervlak tot een verbetering van de kwaliteitseigenschappen. Dode bladeren en stengels bedekken de grond, houden vocht vast en sommige zullen zelfs onder de sneeuw rotten. Rottende wortels maken de grond verder los en geven meer structuur.

   antwoord
 2. Kristina PAVLUCHENKO, Pavlovsk

  Phacelia voor bodems
  Om de bodem te verbeteren, planten we de tuin periodiek met peulvruchten en mosterd. En onlangs hebben mijn man en ik phacelia gekweekt. Deze bloem siert niet alleen de site, maar is ook een uitstekende honingplant en groenbemester. De wortels maken de grond diep los, en als je de plant in de grond plant, is het voordeel gelijk aan het toevoegen van mest.
  We planten fatselia-zaden, vallen tot een diepte van 1,5-2 cm, met een afstand tussen rijen van 20 cm De eerste keer is eind april, de tweede half mei, de derde keer in gebieden die zijn vrijgemaakt van groen of radijs. De bloem bloeit na ongeveer 40 dagen. De bloei duurt net zo lang.
  Afhankelijk van de plantdatum maaien we de planten eind augustus of in de eerste tien dagen van september. Meestal gebruiken we een cultivator, dus we graven tegelijkertijd het gebied af en sluiten de plant onmiddellijk af. In het voorjaar kan elk gewas in deze met stikstof en kalium verrijkte grond worden geplant.

  antwoord
 3. Margaret

  Wanneer een verarmde grond stikstofbemesting nodig heeft, is er niets beters dan in het vroege voorjaar zaaigoed zaaien. Mijn keuze is een mix van oliezaadradijs en lentewiki. Wanneer ze stevig geplant zijn, hopen hun wortels stikstofhoudende stoffen op tot 200 kg per hectare grond.
  Oliehoudende radijs is vooral nuttig in wijngaarden, omdat het bijdraagt ​​aan de snelle groei van wijnstokken. Maar ook goed voor de tuin - het verstopt onkruid en onderdrukt de aardappelnematode.
  Zodra de grond ontdooit, meng ik radijzenzaden met lentewikke en droog zand in een verhouding van 1 glas zand, 30 g radijszaden en 15 g wikke per 10 vierkante meter. m perceel. Ik strooi het mengsel gelijkmatig over het gebied en eg het oppervlak zodat de zaden 2-3 cm diep in de grond gaan. Binnen een paar dagen verschijnt er groen en zodra de radijs begint te bloeien, graaf ik de grond op en draai de aardelagen om.

  antwoord
 4. Irene

  Ik las eens over groenbemesters en zag een interessante plant genaamd chumiza, ook wel zwarte rijst of capitatumgierst genoemd, een eenjarige graan- en veevoederplant.
  Het wordt in veel landen in Europa en Azië verbouwd voor graan, hooi en groenvoer.
  Chumiza heeft hoge voedingskwaliteiten. Graan is een goed voer voor boerderijdieren en vogels, en is vooral gunstig voor kleine kippen. Het gewas is productief.
  0 Chumiza stelt geen eisen aan vocht, omdat het een krachtig ontwikkeld wortelstelsel heeft dat diep in de grond doordringt.
  Chumiza-zaden beginnen te ontkiemen bij +8°C.
  Bovendien ziet chumiza er tijdens de rijpingsperiode decoratief uit. De hoogte bereikt anderhalve meter.
  Op mijn perceel groeit chumiza op verschillende plaatsen waar ik geen andere gewassen plant. Terwijl de plant groeit en zijn wortelstelsel ontwikkelt, doodt hij met succes onkruid en verfraait hij elke plek.
  Ik maak het kleine stukje voor het zaaien voorzichtig los, verwijder het onkruid, geef het goed water en strooi er kleine zaadjes van chumiza overheen. Ik strooi de zaden lichtjes met een hark. En ik vergeet de plant tot de herfst, tot de volledige rijping van de aartjes met zaden.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar