2

2 recensie (s)

 1. Vitaly Borisovitsj

  Het is jammer om stiefkinderen op tomaten te verwijderen. Is er een manier om ze te gebruiken? Laat een van de ervaren tuiniers hun ervaring delen.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Deze vraag is al in juni relevant voor zomerbewoners, wanneer de zaailingen dikker worden met een massa zijscheuten. In onze kas is één standaardras met een paar middellate variëteiten "gesetteld". Ik ben helemaal geen stiefzoon: hij rijpt vroeg, is beperkt in groei (ongeveer 60 cm) en geeft een gewas met minimale zorg. Wat betreft andere variëteitsstruiken, ik gebruik stiefkinderen stoutmoedig als extra zaailingmateriaal. Er zijn nuances in deze technologie.

   Midden-late onbepaalde variëteiten geven stiefkinderen vrijwel onmiddellijk na het planten in de kas. Ze zagen witachtige knobbeltjes erin - dit zijn het begin van wortels. Wanneer de stiefkinderen een lengte van ongeveer 5 cm bereiken, moeten ze met uw vingers worden afgebroken, waardoor er korte (1 cm) stronken overblijven. Dit is nodig zodat nieuwe stiefkinderen niet groeien.
   Gebroken stengels moeten in containers worden geplant (elke plant heeft zijn eigen gat), zodat er 2-3 bladeren boven de grond blijven, de rest moet worden verwijderd. Landingen moeten worden overschaduwd met een ondoorzichtige film (er wordt een broeikaseffect gecreëerd, er wordt minder vocht verbruikt). Naarmate de scheuten groeien, wat betekent dat ze wortel schieten, wortel schieten - in ongeveer een week moet je de schaduw verwijderen en de aanplant royaal water geven.
   Elke 10-14 dagen is het nodig om nieuwe zaailingen te voeren. U kunt ureum gebruiken: verdun 10 g van het medicijn in 1 liter water en besproei de bladeren 's ochtends of' s avonds met een spuitfles. Het is raadzaam om deze topdressing af te wisselen met complexe meststoffen, waaronder kalium, fosfor en sporenelementen: koper, boor, zink, mangaan, molybdeen. Zeer geschikt voor dit doel "Kristalon Fertika-tomaat". Dosering - 10 g per 1 liter water. Houtas is een toevoeging aan dit voer: 2 el. ik. per 1 liter water, laat 2 dagen staan, zeef en geef de aanplant water. Grotendeels dankzij deze topdressing was de grond alkalisch, er ontwikkelden zich geen schadelijke micro-organismen in.

   Vervolgens vorm ik zaailingen op verre stiefkinderen tot één dragende stengel. Deze technologie is vooral interessant omdat, hoewel de planten hier later vruchten afwerpen, het veel langer duurt om vers fruit te oogsten.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar