4 recensie (s)

 1. Irina Pakhomova, stad van Stolbtsy

  Vertel me, wat voor soort turf is er nodig voor het kweken van rododendrons?

  antwoord
  • Irene

   Als onderdeel van het grondmengsel voor zaaien wordt meestal veenveen gebruikt. Het heeft een fijne poreuze structuur en uitstekende vochtcapaciteit. En tegelijkertijd is er lucht- en vochtgehalte van het substraat. Het heeft rode kleur, betekent mate van afbraak maximaal 2 3-% (d.w.z. het substraat depletie van voedingsstoffen), de aanvankelijke hoge zuurgraad, pH-2,5 3,5, hetgeen ter Rhododendron is.
   L bij 1 turf toegevoegd 6 7-gram (een theelepel met glijbaan) fijnverdeelde (poedervormige) kalk, kalksteen of dolomiet: andere planten eventueel vóór gebruik kan de zuurgraad te verminderen. Allemaal goed mengen. De zuurgraadindex stijgt naar 6-6,5.

   antwoord
 2. Svetlana Snegur. Rzhev, de regio Tver.

  RODODENDRON ONDER DE OEDEEL
  In de herfst bezoek ik altijd het dennen- en sparrenbos - ik verzamel naaldstrooisel. Daar is ze voor nodig.
  om de grond rond de rododendrons en andere liefhebbers van zuur te gieten. Naast een meer verzorgde beplanting, creëert u ook optimale omstandigheden voor overwinterende planten. Pas voordat je in slaap valt met naaldzwam, moet je het een paar minuten koken in kokend water of tenminste kokend water gieten. Dit is om ervoor te zorgen dat uw rododendrons niet ziek worden.

  antwoord

 3. Heeft geplant op een zomerresidentie een rododendron, al 3 jaar groeien, maar geen tijd .. Zijn opgebloeid. Wat is er aan de hand? Wat te eten geven?

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar