6

6 recensie (s)

 1. Aigul

  Hallo! Ik ben een beginnende tuinman. Dit jaar kwam de peer voor het eerst tot bloei, er verschenen eierstokken. Maar de bladeren begonnen te krullen en binnenin kronkelt iets dat lijkt op een zand van lichtbruine kleur. Ik heb op internet alles over perenziekten bekeken, maar mijn zaak is er niet. De enige overeenkomst is het verdraaien van bladeren - een folder, maar over niets in het zand. Wat is er mis met mijn peren en, belangrijker nog, hoe een boom van zo'n infectie te verwijderen? En verder. Ook verschenen de eierstokken van de bes voor het eerst, maar verkruimelden niet, omdat ze geen tijd hadden om te verschijnen. Waarom? Bij voorbaat dank voor uw reactie!

  antwoord
  • OOO "Triest"

   De bladeren van een peer zijn om veel redenen verdraaid - maar de bladmot en appelluis, evenals gr. Er zijn veel manieren om ze op het web te bestrijden - ik gebruik een zeepoplossing tegen bladluizen op peer, bijvoorbeeld een zeepoplossing (zeepoplossing in zacht water (300 g per 10 liter water))
   We kunnen niets zeggen over krenten - de informatie is erg schaars - duizenden redenen vallen eronder (van nachtvorst tot verlichting) ...

   antwoord
 2. Aigul

  Hallo! Ik ben een beginnende tuinman. Dit jaar kwam de peer voor het eerst tot bloei, er verschenen eierstokken. Maar de bladeren begonnen te krullen en binnenin kronkelt iets dat lijkt op een zand van lichtbruine kleur. Ik heb op internet alles over perenziekten bekeken, maar mijn zaak is er niet. De enige overeenkomst is het verdraaien van bladeren - een folder, maar over niets in het zand. Wat is er mis met mijn peren en, belangrijker nog, hoe een boom van zo'n infectie te verwijderen?

  antwoord
 3. jachthaven

  Hallo, bedankt voor het advies over het bestrijden van roest op de peer. Vertel eens, wat te doen met de jeneverbes die op de site groeit, het zijn zulke knappe japonnen! Om ze te verwijderen is het jammer, om met dezelfde preparaten te behandelen?
  Van tevoren dankbaar, Marina.

  antwoord
  • Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

   Probeer ze te verwerken.

   antwoord
 4. I. VORONINA

  De peer was ziek: de vruchten groeiden tot 5 cm, gebarsten en zwart. Na het lezen van internet kwam ik erachter dat dit een korstje is. Sommigen wordt geadviseerd om met allerlei chemicaliën te spuiten, maar ik heb het anders gedaan. In het voorjaar verweerde ik al het gras, al het onkruid in de bijna-stengelcirkel, besproeide ik de aarde en de peer zelf met een afkooksel van veldstaart met een bezem en ingezaaide haver. In augustus had ik een bos havermout, haverzaden en aan de peer groeiden de vruchten - gezond en erg lekker.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar