5 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  in 2014 besloten jaar om te experimenteren: geplant wortelen (een rij in het midden van de tuin) in de buurt met de uien (twee rijen aan de randen).
  Het resultaat beviel me: beide culturen zijn tot eer geboren.
  Maar ik stopte daar niet en besloot het experiment voort te zetten. Dit jaar werd midden in de tuin een rij lenteknoflook geplant en langs de randen twee rijen wortels. En ... Over het algemeen, beste tuiniers, doe dit nooit: ik heb geen wortels of knoflook ontvangen.
  De grootste wortel die op dit bed groeide, was een lengte van slechts 12-14 cm en een diameter van 2-3 cm (de diameter van de koppen van zijn buurman bleek hetzelfde te zijn).

  antwoord
 2. OOO "Triest"

  Gezamenlijke landing is een winstgevende onderneming. Vanaf één veld kan een dubbele uitsnede worden gemaakt. Door de zogenaamde "verzegelingsgewassen" kunnen bedden efficiënter worden gebruikt. Welke planten kunnen worden 'verdicht'1?
  In de volle grond worden vaak gezamenlijke aanplantingen gebruikt, maar tomaten en paprika's heersen meestal in een kas. Niemand is ermee beplant, in de overtuiging dat andere planten de belangrijkste zaailingen "opeten". Tegelijkertijd moet de kas met maximale efficiëntie worden gebruikt, omdat er zoveel geld aan is uitgegeven! Bovendien is het niet rationeel om de warmte van een kas te besteden aan het verwarmen van 'kale aarde' in plaats van daar andere gewassen te telen.
  Uit mijn eigen ervaring, evenals mijn vrienden en kennissen, zal ik een paar voorbeelden geven, waarmee tomaten en paprika's worden gecombineerd.
  Allereerst zijn dit groenten en vroegrijpe groenten. In het vroege voorjaar, voordat zaailingen worden geplant, kan het hele gebied van de kas worden ingenomen door dille, radijs, sla, rucola en mosterdblad. Plant uien op een veer en zaai de zaden van bloemen ...
  Als het tijd is voor zaailingen, zijn sommige van deze planten klaar om te oogsten of in de grond te verplanten. Het is niet nodig om ze eruit te trekken. Putten voor zaailingen kunnen voorzichtig worden gegraven zonder de aanplant te verstoren. Het is handig om gaten te maken met een landingskegel. Dit apparaat, dat een nette 'opening' in de grond achterlaat net onder de maat van een kopje met zaailingen. Naarmate zaailingen groeien, worden verdichtende planten geoogst, waardoor de leefruimte toeneemt.
  Op een lijn, langs de bedden, basilicum. Het ontwikkelt zich langer, maar interfereert niet met de pepers. In de kas geeft de basilicum 2-3-oogst, hij wordt gesneden en gedroogd voor de winter.
  Een andere optie is tomaten en bonen. Struikboon korte gestalte. Ontwikkelt snel. Het kan worden gezaaid in juni, wanneer
  de onderste bladeren van de tomaten zijn al gesneden. Hierdoor is er voor iedereen voldoende ruimte. Bonen 'eten' niet alleen tomaten, maar verrijken zelfs de grond, omdat de wortels stikstof ophopen. Ze planten zelfs tomaten met wilde aardbeien! Experiment, het is interessant.
  MB Sharova, bioloog

  antwoord
 3. Nina

  Hoewel ik goede gewassen kweek, maar helaas heb ik geen speciale geheimen - ik gebruik kant-en-klare ideeën. Het enige amendement (maar tegelijkertijd dring ik niet aan op mijn mening) zou ik willen maken in het schema van het planten van wortels en uien op één bed.
  Dit thema, zoals ik het begrijp, staat dicht bij veel vrachtwagenboeren, het is niet toevallig dat lezers er vaak over praten. Volgens het schema van de auteur heb ik ook verschillende jaren geplant en uiteindelijk irrationeel gemaakt, omdat er veel nuttig land verloren gaat. En hier zijn er twee hoofdpunten.
  Bij het landen van uien moet je wegtrekken van de rijen wortels. Anders is het onmogelijk, want als ze opgroeit, begint ze haar schaduwrijke tinten die haar buurman in de schaduw stellen. Ja, het zou niet zo erg zijn: in zo'n schaduw op de aarde is overtollig vocht (wat vooral zichtbaar is na de regen) bewaard gebleven, en dit leidt tot het verval van de bollen.
  Nadat ik de uien heb geoogst, maak ik de bedden los, verdubbel ik ze onderweg en graaf ik tegelijkertijd het pad. Hierna wordt een groot gebied ingezaaid met groenbemesters. Als ze opgroeien, bemoeien ze zich niet met wortels, maar zelfs omgekeerd - ze helpen haar: in de schaduw blijft vocht behouden (het is niet schadelijk voor wortels) en de zon maakt de toppen van wortelgewassen niet groen. Maar in de nauwe openingen tussen haar landingen kunnen zijzijgen niet meer worden geplant. Hier heb je weer een "stuk" inactief, uiteenlopend land.
  Als gevolg hiervan kwam ik met vallen en opstaan ​​tot een circulair plantschema. Het is natuurlijk ook niet ideaal, maar het stelt je in staat om het bed efficiënter te gebruiken.

  antwoord
 4. Irina ZUBEHINA, Tula

  Ik verwijder worteltjes in november
  Veel mensen geloven niet wanneer ik zeg dat ik geen wortels uit de tuin verwijder tot half november, als het een warme herfst is. En waarom in september in wortelgewassen graven als ze perfect in de grond worden opgeslagen, niet alleen voor de eerste bodemvorst, maar ook na hen? Terwijl in de ondergrond of in de put, verliest de wortel snel zijn sappigheid en wordt slap, in koude (maar niet bevroren!) Aarde behoudt hij alle waardevolle eigenschappen.
  Natuurlijk laat je wortels pas in november in de tuin liggen, het zal samen met de gedroogde toppen bevriezen. Het moet gesloten zijn. Experts adviseren om tijdelijke kassen te bouwen van draadbogen bedekt met polyethyleen over het bed. Ik heb dit advies om één reden niet opgevolgd: op een zonnige dag vormt zich condens onder de film en zal vocht in de gekweekte wortels alleen maar schadelijk zijn - het kan gaan rotten. Ik geef de voorkeur aan de oude methode: ik bedek het bed met wortels met een dikke laag stro. Het is stro, geen hooi, omdat hooi de eigenschap heeft om te klonteren en te rotten. Stro beschermt de grond ook tegen vorst en neemt geen vocht op, dat wil zeggen dat het de toestand van de wortels niet extra beïnvloedt.

  antwoord
 5. Zinaida Alexandrovna

  Bedankt voor het bericht volgend jaar ..

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar