5 recensie (s)

 1. Anastasia

  Bedankt voor het artikel! Maar vertel me niet hoe ik Bordeaux-vloeistof uit een bosje bes moet wassen? Ik betwijfel of dergelijke bladeren in thee kunnen worden gedaan ...

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Als de grond "koper" is
  Gehoord, koper is niet alleen schadelijk voor planten, maar ook hoopt zich op in de bodem. Maar de meeste medicijnen van phytophthora (dezelfde Bordeaux-vloeistof) op basis daarvan. Zo ja, hoe te bepalen dat er een teveel aan koper in de aarde is? Hoe het te verwijderen en hoe koper-bevattende medicijnen te vervangen?
  Alexey Mishin, Mogilev

  antwoord
  • Nikolai CHROMOV, Cand. c-hnauk

   Inderdaad, de Bordeaux-vloeistof kan zowel nuttig als schadelijk zijn. Het gaat allemaal om koper dat zich in grote hoeveelheden in grond en planten kan ophopen en in het menselijk lichaam kan binnendringen, vergiftiging veroorzaken (verschijnselen: zwakte, duizeligheid, braken). Het eerste teken van overtollig koper in de grond is een verandering in de kleur van de bladeren van planten: ze worden geel of grijsbruin. De kool reageert meestal het meest - het wordt beschouwd als een natuurlijke indicator van het kopergehalte in de bodem. Dus als je op volgorde kool hebt, is koper in de grond een normale hoeveelheid. Leid onnodig koper af door regelmatig stikstofmeststoffen toe te passen, t. stikstof neutraliseert koper. Maar overschrijd niet de dosis stikstof, anders zullen de grond en vruchten nitraten verzamelen. U kunt preparaten die koper bevatten vervangen door de nieuwste Tilt, Falcon of Tiovit of die met een koperminimum gebruiken, zoals Ridomil of Acrobat.

   antwoord
 3. Julia KUKHARSKAYA, Kharkiv

  Effectief, maar gevaarlijk?
  Bordeaux-mengsel is een bekend hulpmiddel dat wordt gebruikt om schimmelziekten te bestrijden. Maar hoe gebruik je het correct, zodat het efficiënt werkt en tegelijkertijd veilig blijft voor planten en mensen?
  Gebruik voor preventie tijdens het groeiseizoen een 1% -oplossing. Los hiervoor 100 g koperpoeder op in 1 liter heet water en meng met een oplossing van kalk (LLP 9 g water - niet heet!). Als er tekenen zijn van plantenziekte, gebruik dan een samenstelling van 3% tijdens de herfstverwerking (300 g koperpoeder, 1 l heet water, kalkmelk - 400 g per 9 l water).
  Je kunt het Bordeaux-mengsel niet houden, dus je moet het direct voor de verwerking bereiden. Als u oude, keramische, houten gebruiksvoorwerpen heeft, is dit de beste optie om een ​​oplossing te maken. Ook geschikte plastic containers, maar in geen geval geen metaal.
  Controleer de zuurgraad van de oplossing om te voorkomen dat bomen inbranden. De makkelijkste manier - met behulp van "black" metal. Dit zijn bouten, ringen. Als ze in de oplossing worden neergelaten en hun kleur niet verandert, reageert het Bordeaux-mengsel neutraal en kan het veilig worden gebruikt. Spuit gewoon geen vloeistof bij regenachtig weer (dit zal de effectiviteit verminderen) en gebruik geen andere geneesmiddelen na behandeling met Bordeaux-mengsel gedurende 4-5 dagen. Merk ook op dat in de koude periode de activiteit van vitale processen in planten afneemt, daarom, in de herfstverwerking, breng Bordeaux-mengsel met speciale zorg aan.

  antwoord
 4. Victor, regio Vitebsk, Novopolotsk

  Waar verkopen ze ongebluste kalk om de grond te neutraliseren? Bouwkalk is meestal al geblust en dolomietmeel is niet effectief en geldt als meststof.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar