7 recensie (s)

 1. Victor

  Elk jaar leg ik geitenmest, de opbrengst daalt. Misschien is het schadelijk?

  antwoord
 2. Mikhail ZAKHAROV

  Niet ver van ons zomerhuisje ontdekte ik per ongeluk een verlaten varkensboerderij. Er zit een hoop oude mest in. Ik vroeg de lokale bevolking wanneer de boerderij werd ontbonden - dat zeiden ze zo'n tien jaar geleden. Ik vraag me af waarom nog niemand deze oude mest heeft ingenomen! Of heeft 10-jarige mest misschien al gewoon geen waarde als meststof?

  antwoord
  • Michael

   De paal die 10 jaar heeft gelegen is waarschijnlijk al in een humusvorm veranderd, die kenmerkend is voor de laatste fase van de ontbinding van mest. Op zich is het een bekende waardevolle organische meststof. Het wordt toegevoegd bij het maken van verschillende grondmengsels (inclusief zaailingen), gebruikt als mulch. Humus is geschikt voor elke plant. Als u het echter aan de tuin toevoegt, waar wortelgewassen zullen groeien, zal dit hun smaak aanzienlijk verbeteren. Je kunt het zowel direct voor het planten, in de lente als in de herfst maken. De geschatte norm is voor 4 delen aarde 1 deel humus.

   antwoord
 3. Matvey Glazkov, Orenburg

  Mest van de derde graad
  Bijna de hele zomer bewoners genieten van zo'n prachtige meststof als mest. Maar in verschillende mate van volwassenheid, moet het op verschillende manieren worden toegepast.
  Ik gebruik verse mest bij het planten van aardappelen - ik stop het alleen niet in het gat, maar bovenop, op de grond. Dus mest en de rol van mulch presteert en levert plantvoedingsstoffen. Ik gebruik ook onrijpe mest voor het bereiden van vloeibare topverbanden. Maar eerst moet ik ze 2-3 weken aandringen.
  De tweede graad van rijpheid van de mest is wanneer deze losraakt (het duurt ongeveer 10-12 maanden). Ik gebruik dergelijke mest bij de bereiding van grondmengsels voor de teelt van zaailingen, voeg ze toe aan de putten wanneer ik zaailingen in de grond plant.
  Mest van de derde volwassenheidsgraad (meestal wordt het na 2 jaar) is eigenlijk humus. Ik gebruik het als meststof voor alle gewassen.

  antwoord
 4. Evgenia POPTSOVA, Komi Republic

  Kist voor waardevolle kunstmest
  Veel tuinders vragen zich af: hoe kan mest worden bespaard zodat het tijdens de opslag geen nuttige stoffen verliest? Iemand stopt de organische meststof in zakken. En we bewaren mest in speciale dozen. Het is noodzakelijk om een ​​doos (doos) te maken zonder bodem in de donkere plaats van de tuin. Je kunt zelf de maten kiezen. Omdat we veel mest manipuleren, krijgen we ook een grote doos (breedte 1,5 m, lengte 2 m, hoogte 1 m). Houd er rekening mee dat als de planken dik zijn, het nodig is om een ​​afstand van 1-2 cm tussen te houden voor een betere ventilatie. Als het doosje klaar is, begint u het te vullen. Plaats de eerste laag zaagsel (20 cm). Pas dan leg je mest, ram het voorzichtig. De laatste laag bedekt alle "goede" met een mengsel van aarde en zaagsel (1: 1). Als u in de herfst meststof nodig heeft, kunnen zaagsel en aarde worden vervangen door een film.
  Zo houden we al vele jaren mest en zijn we heel gelukkig. Kunstmest is niet alleen geen weer, maar behoudt ook alle eigenschappen en de kwaliteit staat altijd bovenaan!

  antwoord
 5. Galina Fedorovna BELOUSOVA, Gomel Region, Rechitsa

  Ik ontdekte dit fantastische medicijn drie jaar geleden en sindsdien heeft mijn hoofd opgehouden pijn te doen bij het zorgen waar de mest vandaan komt, hoe ik hem moet brengen. Hij heeft Ecosil met succes vervangen.
  Allereerst dompel ik in deze voorbereiding alle zaden die gezaaid moeten worden onder. De consumptie van het medicijn is minimaal, slechts één druppel per 1 liter. Dompel tomatenzaden een uur onder in deze oplossing, droog ze af en plant ze onmiddellijk in voorbereide grond voor zaailingen in een kas. Ik bedek het met een spanband in 6 lagen. Na een week, als het weer gunstig is, zet ik de bogen en laat ik al 2 lagen non-woven materiaal achter. Ik voer de zaailingen twee keer uit een kleine gieter met dezelfde Ecosil-oplossing: de eerste keer - een week na opkomst, de tweede - voordat ik op een vaste plaats plant.
  Voor zaadmateriaal, ui, zwarte bessen, komkommer, watermeloen, boon,
  de verwerkingstijd van bieten, bieten en radijs kan worden verdubbeld.
  Bij het onderdompelen wortelzaadolie enigszins andere techniek: na de behandeling ze moeten worden verpakt in een droge gaasje en vervolgens in een plastic zak en plaats in 10 dagen in de koelkast. Daarna I mengen met de grond en uitgezet in groeven zich van elkaar tot 15 cm. Het interval tussen elk van de drie rijen 45 cm. Striae slapen bodem en herbergen spingebonden landing.
  Vriendelijke scheuten verschijnen meestal drie dagen later in de avond. En twee dagen later open ik 's avonds het bed en voer het opnieuw uit de baby's loog met de Ecosila-oplossing. Ik verwijder het bedekkende materiaal in twee weken, wanneer de wortel sterker wordt, dan wrijf ik de bedden en opnieuw voer ik de voeding. Geen meststoffen meer! Het resultaat is een schone, gezonde en sappige wortel.
  "Ecosilom" voedt niet alleen alle groente- en bessengewassen, maar ook bloemen. Hierdoor worden dahlia's bijvoorbeeld tot 2 m hoog en zijn hun bloeiwijzen gewoon gigantisch: tot 26 cm in diameter.

  antwoord
 6. Svetlana SAMOILOVA, Moskou

  Zelfs aan het begin van het tuin- en groenteseizoen (maar het is mogelijk en tijdens het seizoen), vullen we de voorraad medicijnen en stoffen aan die nodig zijn voor het kweken van planten.
  Allereerst krijgen we:
  • Een preparaat bedoeld om planten te beschermen tegen schimmel- en bacterieziekten, met de werkzame stof Bacillus subtilis (briketten of in vloeibare vorm). Ze werpen de grond goed voordat ze zaaien voor het voorkomen van een zwarte poot. Het zal ook helpen met verschillende soorten rot (pionnen, lelies, etc.). Voor de depressieve planten in de tuin cultiveren we het medicijn in de gieter en gieten we de hele plant;
  • een insectendodend middel met een brede werking (we gebruiken het voor het meest ongrijpbare ongedierte);
  • dubbel superfosfaat (voor het verwerken van uienzaad);
  • stimulator van het immuunsysteem van de plant, epibrassinolide-oplossing - het kan nodig zijn als de planten bevroren zijn, of om naaldbomen te herstellen als ze in de lente verbranden.
  • natriumhumate - nodig om planten te laten weken voor het planten.
  • kaliumpermanganaat - we gebruiken het voor het beitsen van bollen voor het planten in zowel de lente als de herfst.
  Bovendien moeten we onszelf opbergen met compost, as en "groene meststof" bereiden. Compost wordt gebruikt voor het mulchen van alles wat het hart dierbaar is en voor het zaaien van groenten. Pas voordat we as introduceren, zijn de planten niet alleen groot, maar ook sterk.
  Naarmate het onkruid groeit, maken we "groene meststof": we malen hun stengels met een schep en doen ze in een vat, voegen een brood, wat oude jam toe, giet er minstens 1 emmer heet water bovenop (warm op een vuur), vul het naar boven met water en sluit het stevig. Na een week voeren we de planten: 1 liter infuus per emmer water met toevoeging van 2 handenvol as. Alleen water geven op vochtige grond, het is vooral goed om het te doen na regen. Giet "groene meststof" door kaasdoek in een spuitbus van 1:10 en spuit alles (ze houden erg van rozen als deze}}, behalve tomaten, zullen ze vetmesten.
  Om de "groene mest" te diversifiëren, kunt u 1 keer meer brood en brandnetels toevoegen, en in de andere - zwanen en zure zuivelproducten. Sinds half juli verhogen we de hoeveelheid as voor plantaardige dressings, verminderen we stikstof en stoppen we met het voeden van meerjarige bloemen, we werpen ze pas half augustus af met een infusie van as.
  Het is goed om "groene meststof" te gebruiken en om het composteren te versnellen (in plaats van speciale preparaten die de afbraak versnellen). Gelijktijdig morsen we eens per maand compost, waarbij we 3-4-emmers spenderen.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar