2 recensie (s)

 1. Pavel Torbasov, regio Orenburg

  De gerijpte vruchten van de trikhozant serpentijn zien er leuk uit - een soort kronkelige oranjerode komkommers. Ik begin cultuur te kweken in het 2e decennium van april. Zaai de zaden een dag geweekt in een bakje met een diameter van 10-12 cm met opgewarmde aarde in de kamer. Eind mei plant ik de resulterende zaailingen in een kas op zonnige plaatsen. Plantschema - 40 × 40 cm Ik heb 1 -1,5 kg humus in de gaten gedaan. Ik plant planten diep - in een zaadlob.
  Om trihozanty meer licht te krijgen en sneller te ontwikkelen, heb ik het latwerk voor hen geplaatst. Stuifmeel van de mannelijke bloemen, die groeien met borstels, op een enkele vrouwelijke beer een borstel, omdat ze alleen open in de avond.

  Ik geef de aanplant regelmatig water, vooral overvloedig - tijdens de bloei en vruchtperiode.
  Fruit dat ik verzamel, niet wachtend op een volledige rijping, dus ze zijn heerlijk. Vruchtvorming gaat bijna tot rijp door, want volwassene trihozanty is vrij vorsthard.

  antwoord
 2. Ekaterina MIROSHNICHENKO, stad van Vladimir

  Eens kreeg ik de zaden van Trichozant, of Japanse komkommer.

  Het is interessant, niet alleen voor fruit dat eruit ziet als lange slangen, maar ook als bloemen. De bloemen van de trihozant zijn groot, sneeuwwit en hebben een absoluut ongelooflijke vorm: de dichte bloembladen eindigen met processen die een delicate kant rondom de centrale asterisk vormen. Tegen de avond beginnen ze een zeer aangename geur te verspreiden.

  De bloem leeft een dag, dan verschijnt een snelgroeiende vrucht op zijn plaats. Eerst is het lichtgroen, bijna wit, dan wordt het geel en wordt het rood en kan het in de lengte 1 m bereiken. Vaker zijn de vruchten niet gelijk, maar bizar gebogen.
  Jonge lichtgroene vruchten zijn geschikt voor voedsel, ze smaken als komkommer, met licht dat brandt als een radijs. Naarmate je rijper wordt, nemen de verbranding en de bitterheid toe tot het oneetbaar is. Jonge komkommers kunnen vers, zout en marinate worden gegeten.

  Zorg voor trihozantom is hetzelfde als voor komkommers: geplant in vruchtbare grond, overvloedig bewaterd, de zweep moet naar het trellis worden gestuurd. In tegenstelling tot andere exoten, kan het bij 15-20 ° groeien. Ja, en levert al na 3 maanden na het zaaien. Het is dus best mogelijk om het te laten groeien door in mei en juni een filmopvang te verzorgen.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar