8 recensie (s)

 1. Ivan DOBRONRAVOV, regio Oryol

  Ik snoei mijn kers elk jaar
  Correct snoeien van kersen kan niet alleen de kwantiteit en kwaliteit van het gewas verhogen, maar de boom ook beschermen tegen ziekten en plagen. Elk jaar in het voorjaar, totdat de knoppen zijn uitgebloeid, dun ik de kroon uit, maar niet meer dan 1/4 van het totaal aantal takken. De takken die naar de grond afdalen, moeten aan de basis worden weggesneden (er mogen geen stronken zijn). Hetzelfde doe ik met de wortelscheuten, waar de boom voedsel aan uitgeeft.
  En nog iets: bij regelmatig snoeien van de top van de kroon zorg ik ervoor dat de boom niet hoger wordt dan 2,5 m.

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Soms kom ik instructies tegen dat het gevaarlijk is om een ​​kers te snijden. De hoofdloop mag in ieder geval niet worden aangeraakt. Maar op de een of andere manier besloot ik de oude kersen te verwijderen en ze tot de wortel te snijden. En van de hennep gingen dikke takken, die drie jaar later krachtig vrucht gaven.

  antwoord
 3. Tatiana

  Ik heb nog nooit een kers geknipt, ik geef er helemaal niets om. Bessen rijpen veel, ik geef het aan iedereen. Natuurlijk respecteer ik de werken van de auteur, maar zo dansen op een kers is een mislukking. Ik woon ook in Siberië.

  antwoord
 4. Nikolay Ananenko

  De variëteit Cherry of Nord Star is uitwendig gezond, hij bloeit jaarlijks, maar er zijn geen vruchten. Waarom is het zo?

  antwoord
  • Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

   Dit soort vereist, zoals de meeste andere, een bestuiver, d.w.z. daarna moet een kers van een andere soort worden gekweekt, die zo laat zal bloeien als de Nord Star.

   antwoord
 5. Anna

  De vruchten van de kers worden niet gegoten: de bessen blozen en brokkelen af, blijven klein. De boom is ongeveer 10 jaar oud. Wat is de reden?

  antwoord
  • Tatiana Pronina, regio Moskou

   De meest voorkomende reden voor het afstoten van bessen is de schade aan het fruit door de kersenvlieg. De plaag legt zijn eieren in het fruit van kersen en kersen. Na een tijdje verschijnen er larven uit de eieren, die het vlees beginnen te eten. Hierdoor verschijnen de bessen eerst holtes en vlekken en rotten ze en vallen ze af. Controlemaatregelen
   Als profylaxe bomen kunnen worden toegestaan ​​spuittechniek insecticide (Arriva, Sherpa, Decis, Karate Kinmiks - 1,5-2 10 ml per liter water). , De tweede - na 15 dagen in ieder geval niet later dan 2 weken voor de oogst, maar - de eerste keer was in het begin van de massale vertrek cherry (begin juni eind mei) vlieg behandeld. Spray het wenselijk is niet alleen bomen, maar ook het land om hen heen.
   In de late herfst en vroege lente graven de grond in de stammen tot 20-25 cm (om de overwintering en de opkomst van poppen van de kersenvlieg te doorbreken).

   antwoord
 6. Анатолий

  Kersenfruit draagt ​​geen vruchten
  Ik heb een privéwoning met een tuin. Er zijn drie kersen, die al 10 jaar oud zijn en allemaal van verschillende variëteiten zijn, maar nooit volledig fruit hebben geproduceerd. In het voorjaar bloeien in het onderste deel - meestal lege bloemen en het gewas - twee tot drie dozijn bessen. Wat is er aan de hand, ik weet het niet. Misschien zal een van de lezers adviseren wat te doen en wat is de reden voor de slechte oogst?

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar