4 recensie (s)

 1. Zoya

  En ik ben sinds de herfst bezig met het klaarmaken van de bedden: ik maak een 1-compostbak voor elk 1-vierkant. m en graaf goed. In de lente maak ik de vorken los en kruisen bosjes groeven 2-3 diep.
  Ik laat de bollen voor het planten 6 uur weken in een roze oplossing van kaliumpermanganaat. Ik strooi groeven met houtas en giet water. Ik verspreid de bollen langs de groeven: 1 bollen gaan naar een bed van 7 m breed. De afstand tussen hen is 10-12 cm. De richels zijn verkregen, en daartussen bevinden zich de groeven waarin ik irrigeer. Tweemaal per seizoen voer ik ui met toorts en tweemaal groene drijfmest van geweekt gras, voornamelijk brandnetels en stinkende gouwe (1 liter per 10 liter water). Met zo'n landing zijn terugvorst niet vreselijk: de aarde op de ruggen warmt beter op. En er is genoeg vocht voor de wortels - de groeven zijn constant nat, omdat ik er gemaaid gras in heb gedaan.

  antwoord
 2. Galina N. Pskov

  Ik plant uien op het Luke kerkfestival, het valt altijd op 4 mei. Onder de herfstgraven introduceren we mest met een snelheid van 30-40 kg per 10 vierkante meter. m of compost - 20-30 kg per 10 vierkante meter. m. Als je het in de herfst niet hebt gehaald, voegen we in het voorjaar 200-300 g ammoniumnitraat, 400-500 g superfosfaat, 400 g natriumsulfaat toe. We maken een tuinbed en desinfecteren het met een oplossing van kopersulfaat (1 eetl. Per 10 liter water) met een snelheid van 1 liter per 1 vierkante kilometer. m
  Bereid een tuinbed voor 2-3 dag bedekt met een film voor een betere opwarming van de bodem. Verwijder vervolgens de film, giet water bij kamertemperatuur en plant de ui in de groeven op een afstand van 15 cm van elkaar. Tussen de groeven 25, zie. Bij ondiep ondiep planten worden de bollen kaal en stopt hun groei, vooral bij warm weer. Als de inbedding te diep is, zal de rijping langer duren en verandert de bol zelf van vorm. Dus planten we tot een diepte van ongeveer 3 cm.
  Giet uien voor het planten in een emmer, giet gedurende 2 minuten. heet (55-60 °) water, en laat dan 1 minuut zakken. in de kou. Zonder een dergelijke behandeling kan hij naar de pijl gaan. Laat het vervolgens 8-10 uur weken in een tissuezak in een voedingsoplossing: voor 10 liter water 1 el. l nitrofoski of nitroammofoski. Vervolgens - in kaliumpermanganaat gedurende 5-10 minuten.
  Verwerkte bollen spoelen met schoon water en gaan door met planten. In 5-6 dagen verschijnen scheuten.
  Het is handig om naast worteltjes uienbedden te plaatsen. Het is goed om uien na peulvruchten te planten. Als de pen 5 cm lang is, is de eerste bewatering tegen de uienvlieg vereist. Neem bij 10 L water een 1-glas tafelzout en 1 een glas houtas. Herhaal deze verwerking elke 20-dagen. U kunt een matchbox met ammoniumnitraat toevoegen. En als er plotseling de eerste vlekken van echte meeldauw verschijnen, spuit dan koperchloride (40 g per 10 L water). We herhalen elke 7-8-dagen opnieuw. We voltooien alle behandelingen uiterlijk 20 dagen vóór de oogst.
  Als de ui op een raap wordt gegroeid, scheur dan niet de veer op voedsel. Dit bevordert het verval van schubben, deze boog is slecht opgeslagen in de winter. Voor greens is het beter om uien afzonderlijk te kweken.

  antwoord
 3. Margarita, stad van Kaluga

  Ik heb ooit iets nieuws geleerd over de verwerking van uienzaailingen, heb het vele malen geprobeerd en gegarandeerd succes. De methode is uiterst eenvoudig, er is geen inspanning voor nodig, maar het maakt compleet onnodige pogingen om de uienvlieglarve tegen te gaan. De essentie van de methode: twee dagen voor het planten, de geselecteerde uienzaad in een geëmailleerde of
  isshivaem warme glazen houder (45 °) donkerroze oplossing van kaliumpermanganaat in 12 uur. Schotels kan op een warme plaats om het temperatuureffect, bijvoorbeeld 's morgens verlengen voordat gaat werken plaatsen. In de avond laat u het water uitlekken en, handig voor de tv opgesteld, maakt u de uien schoon van de doorweekte bruine bolster. Verspreid ze op trays tussen de lagen vochtige doek (doek) en gedurende de volgende uren 36. (Overnacht in planten dag) volgen en ondersteunen doek vochtigheid. Voor deze korte uren op de uien, kweekt de borstel al wortels langs 5-7 cm lang.
  Op de landingsplaats is het aan te raden om de ui in dezelfde "kleur" te dragen. Op de losgemaakte bedden maken we voren, we morsen kleine hoeveelheden water uit de ketel en direct, direct in de modder, planten we bollen. Boven de boot
  de groei van humus of dezelfde aarde. De veer "springt" al een dag uit de grond! En dat is alles. Dan kun je tot begin augustus helemaal niets doen. En sinds het begin van augustus zo vaak mogelijk, het onderdak, met zijn linker hand houden van de staart van een enorme groene pen, de rechter wijsvinger geringd elke bol, geleidelijk aan bloot te stellen en het stimuleren van de vulling en de rijping raap.
  En als je twee keer per seizoen een gistoplossing (100-gram verse gist in een emmer water) aan deze methode toevoegt, krijg je grote gouden bollen die tot de nieuwe oogst zonder problemen worden opgeslagen.

  Margarita, stad van Kaluga

  antwoord
 4. Larissa T. Rybinsk

  In onze familie houdt iedereen van uien - we maken een speciale uiensalade, zodat uien snel afnemen. Ik plant 4 ruggen van 7 m lang en 1,5 m breed, omdat smalle ruggen snel opdrogen - we hebben zandige leemgrond.
  Waarschijnlijk weten alle vrachtwagenboeren dat tijdens de bloei van kersen en pruimen de uivlieg naar buiten vliegt. Het vliegt naar de geur van ui en legt zijn larven. De planten beginnen pijn te doen, de veren worden geel en worden ziek, maar het gebeurt en de ui verdort volledig. Bij het planten heb ik hier rekening mee gehouden en besloten de plaag te slim af te zijn.
  In de tuin maak ik groeven diep in een halve bol, maar het is mogelijk en dieper, het zal niet erger worden. Uien worden niet onder druk gezet in de grond, maar netjes plaats ik ze elke 15 cm van elkaar, en ik rangschik de rijen door 20-25 cm van elkaar. De groeven worden voorlopig met as besprenkeld. Ik doe de grond helemaal op de bol dicht, ik dip hem aan beide kanten. Ja, de geur ruikt nog steeds en legt zijn nageslacht in de grond, maar zijn larven kunnen niet meer dan 1 in de aarde rondgaan. Ziend geen voedsel, ze vergaan. Dus we sua
  Meem om de ui te beschermen tegen het eerste vertrek van het plaagorganisme. Tegen de herfst begint de tweede vlucht van deze vlieg, maar de boeg is al sterker geworden. Hij is niet meer zo eng voor hem. Op deze manier heb ik het lange tijd gebruikt en ik ben er erg blij mee.
  Beste tuiniers! Wees niet bang dat de uien volledig bedekt moeten zijn met aarde. Niets, de tijd zal komen, hij zal zelf naar boven klimmen en we zullen hem helpen onkruid te wieden, cultiveren, water geven en regenen - al deze factoren zullen de bollen helpen om op het juiste moment boven te zijn en alles uit de natuur te halen voor een goede kwaliteit en een uitstekende winteropslag.
  Ja, ik wil ook zeggen dat ik voor elke ui een hak uitsnijd voordat ik het plant, anders blijft het lang in de grond zitten zonder te groeien. En ingelegde uien in mangaan 30 minuten, je kunt en een beetje meer. Vervolgens verspreid ik deze mangaanoplossing: 2-3 g naar een emmer warm, zeer warm water. En laat de boog minstens een nacht in de emmer gaan liggen: de wortels zullen onmiddellijk verschijnen. En dit zal de oogst versnellen. Hij zal veel beter worden in het land.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar