2 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Mijn probleem is dit. Ik heb een vrij grote cissus, ik hak er een paar takjes van af en stop die in het water. Na een tijdje lieten ze de wortels los en om de struik weelderig te maken, vormde ik alle drie takken in een pot. In het begin ging alles goed, verse bladeren groeiden krachtig en toen begonnen enkele zeer kleine en bleke te groeien, ze droogden en draaiden op de uiteinden. Ik heb de plant in een ruimere pot getransplanteerd, maar heb niet op een positief resultaat gewacht. Wat kan ik zeggen? Bij het verplanten van de wortels waren gezond, ik kocht de grond in de winkel, drainage aan de onderkant van de pot is, ik probeer het bewateringsregime te observeren. Ik zal heel erg dankbaar zijn voor het advies om mijn bloem te redden.

  antwoord
 2. Pavel ZIMIN, Sarov, regio Nizhny Novgorod

  4 jaar geleden verscheen er een tropische bougainvilleabloem op mijn vensterbank. In de natuur kunnen de scheuten 5 m bereiken, waardoor veel telers bang zijn om hun huis te verbouwen. Bovendien is er een mening dat het moeilijk is om voor te zorgen. Maar dit is niet waar.
  In het voorjaar bestelde ik per post stekken van bougainvillea in twee kleuren - met roze en oranje bloemen.
  Toen ik de stekken ontving, heb ik de onderste delen ervan bijgewerkt en gedurende 6 uur in de oplossing van het wortelstimulans geplaatst en vervolgens in glazen van 100 ml geplant - door de transparante wanden is het erg handig om het uiterlijk van de wortels te volgen. Als grond voor beworteling gebruikte ik een mengsel van turf en zand. Hij plaatste glazen met stekken in een minikas, nadat hij de grond met spuitwater had besproeid.
  Om het natte microklimaat te redden, stop ik watten met water. Teplichku geplaatst over de batterij. 1-2 keer per dag ventileerde de stekken zodat ze niet rotten. Over de kas heb ik het achtergrondlicht geplaatst, want voor een succesvolle beworteling zijn 3-componenten nodig: warmte, vochtigheid en licht. Een maand later waren mijn stekken succesvol geroot. Verwijder ze meteen uit de kas. In eerste instantie opende ik het voor 1-uren, daarna voor 2-uren enzovoort en pas na 5-dagen zette ik de bril op de vensterbank oost.
  Na het rijpen van de eerste groei, heb ik het halverwege ingekort om de groei van laterale scheuten te stimuleren.

  Vervolgens bestond de verzorging van 6genvillea uit water geven (het is belangrijk om de planten niet te overstromen!), Sproeien, verplanten, voeren en het stimuleren van het voeren. Tijdens de periode van actieve bloei voed ik bougainvillea eens per week met een speciale meststof voor bloeiende planten, soms met een complexe minerale meststof. In de winter, als er een rustperiode is, maak ik de planten schoon in kamers waar de temperatuur binnen 1-8 ° wordt gehouden.

  Op dit moment bemest ik bougainvillea niet.
  Elk jaar transplanteer ik de planten door overslag in een pot met een iets groter volume. Het is noodzakelijk om heel voorzichtig te passeren, anders kunnen bougainvilles hun gebladerte verliezen. Bij het verplanten neem ik het tuinland (ik heb leem) en voeg wat zand toe.
  In de winter spuit ik planten, en ik zet ook schoteltjes met water naast de potten, bougainvilles bloeien bijna continu van de lente tot de late herfst.
  Om blauwe bloeiwijzen te krijgen op neutrale bodems, wanneer de knoppen verschijnen, moet 1 één keer per week worden bewaterd met hortensia met een oplossing van ammoniakaluin

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar