8 recensie (s)

 1. Helena

  In het voorjaar doe ik het dunner worden van de kroon, ik update het trimmen van de stammen om de schors te beschermen tegen zonnebrand.

  Voor sproeien tijdens de nierzwelling en na de bloei gebruik ik een oplossing van een microbiologisch preparaat met toevoeging van vloeibare zeep. Ook in het voorjaar besteed ik de hele tuin aan het verwerken van een oplossing van kopersulfaat - van schurft.
  In mei, overvloedig water bomen, en in juni bemesten gefermenteerde vloeibare mest, verdund met water 1: 10. Help jezelf peer en groenbemesters in 100-liter vat zet een brood (het versnellen van de fermentatie), alsem, speenkruid, brandnetel, fijngehakt takjes wilde kersen en lijsterbes (om ongedierte buiten te houden) en giet al het water. Na de oogst (in september) Ik doe vlagozaryadny pre-winter water en verkorting van de takken van de jaarlijkse groei van de 1 / 2 hun lengte.
  Eens in de twee jaar (ook in de herfst) leg ik onder peren in de straal van de kruin 1 emmer dolomietmeel met toevoeging van 1 liter as - de vruchten hiervan worden zoeter en de bomen zijn minder ziek.

  Voor de winter worden de stammen opnieuw wit en dekken ze af met lapnikom voor bescherming tegen knaagdieren.
  Mijn peren verrukken het oog met een prachtige bloei en in de late zomer en herfst - een overvloed aan fruit. En ik zou willen dat Zoya Ivanovna niet opgeeft en tot het laatst vecht - je peer zal je nog steeds behagen!

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Peer van onze fokker A.M. Loekashov Olya en thema met groot fruit, sommige moeten worden gesneden om ze in de pot te doen (compotes maken). Eerder waren er geen toelagen voor de bewoners van de zomer, we sneden de peer net zo veel als God het op de ziel zette. Maar in de 1990-s werd de overdracht voor de zomerbewoners gevolgd, die werd geleid door professor PN. Popov.

  Hij liet in de tekeningen zien wat hij moest doen en we brachten het tot leven! Later kregen we een boek van deze professor te zien, er waren de woorden: "Niemand weet hoeveel jaar een peer leeft", en op de foto staat een boom met dikke schors en een indicatie hoe deze te verwijderen. We legden doeken rond de peer en schilden de schors tot cadmium - van de onderkant tot de takken hebben we ook de onderste takken schoongemaakt. Het uitzicht was eng! De buren hebben besloten dat iemand ons heeft verknald. Ik moest uitleggen dat we de boom zo behandelen, geen zorgen.

  Dus onder de schors lagen veel larven en wormen, ze kunnen niet worden verwijderd door chemicaliën (door de schors), dus de schors moet worden verbrand. En tegen de herfst, een nieuwe gelijkmatige korst! Zelfs door de harde wind braken we de onderste dikke tak. De wond was erg diep, ze sloegen het met een gebroken steen en bedekten het met klei. Bomen groeien goed en dragen vrucht.

  antwoord
 3. Elena KIRYASHINA, Ulyanovsk

  Om een ​​goede oogst van peren te krijgen, de lente verwijdert u eerst alle van de beschadigde takken en twijgen van de boom, besteden het voorkomen van plagen, Belim stengel en maak de grond er omheen.

  In de zomer, wanneer de vruchten actief groeien, vereist peren overvloedig water - minstens 30 liter water onder een boom. Als de zomer droog is, voeren we ook beregening uit.
  Natuurlijk heeft een groeiende boom topdressing nodig. We voeren de eerste voeding in het vroege voorjaar uit - 1 g ureum per 100 liter water (dit is voor één boom).
  2-th topdressing wordt medio mei uitgevoerd. We gebruiken de volledige organomine-
  Organische meststof voor fruitbomen. Verbruik en water geven - volgens de instructies.
  3-de voeding gebeurt in juni-juli, we zullen ons concentreren op de mate van fruitontwikkeling. Verstuif de boom met stikstofhoudende kunstmest.
  4e voeding - in september. Voor een emmer water van 10 liter nemen we 20 g kalimeststof en 40 g superfosfaat. Water geven aan 1-2 bomen.
  We oogsten de peren als we rijpen. Op onze peer worden 5-rassen geteeld met verschillende rijpingstijden. We verzamelen wintervariëteiten iets onder de rij en leggen ze in groentekisten, waar ze worden gedistribueerd.

  antwoord
 4. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Vijf jaar geleden heb ik een twee jaar oude zaailing geplant (de naam van de variëteit is helaas al vergeten).
  In de eerste winter, de top berijpt, en in de lente laterale takken begonnen te vertakken. In een jaar tijd heeft de peer me al behaagd met twee kleine vruchten. En toen begon de vreemdheid.
  De boom lijkt zich te ontwikkelen, maar meer als een struik ter grootte van een goed ontwikkelde bes.

  Vruchtbaarheid voor een lange tijd geweigerd en alleen in het afgelopen seizoen gaf me zes vruchten. Ik begrijp dat er iets mis is met haar, maar ik begrijp niet wat ze niet leuk vindt. Natuurlijk, als een van de lezers mij ook kan antwoorden en uitleggen wat te doen met zo'n peer, zal ik alleen dankbaar zijn.
  Irene

  antwoord
 5. Anna VOROZTSOVA, stad van Kostroma

  Afgelopen voorjaar kon ik niet naar de datsja gaan en de peer stond heel lang onder de sneeuw. De wortels waren nat, de boom bloeide laat en er was weinig fruit. Hoe haar te helpen in de lente na een moeilijk vorig seizoen?

  antwoord
  • Anna

   In een situatie waarin de wortels van fruitbomen rotten, moet in hetzelfde jaar hulp worden geboden, zonder te wachten tot de plant sterft. Prioritaire maatregelen: drain, trim de kroon, behandel stimulerende middelen. Afhankelijk van de diepte van het grondwater, kunnen de wortels zich op hun niveau bevinden, zodat drainage eenvoudig noodzakelijk is. Een groot volume van het bovengrondse deel van de boom, in vergelijking met de ondergrondse, moet worden opgelost door het grootste deel van de kroon (inclusief de geleider) in te korten. Behandel de peer een keer per seizoen met groeimedicijnen over 3. Als het wortelsysteem ernstig beschadigd is, plant u de 2-3-stam aan de basis van de stam van de peer (onderstammen) en dan kunt u de stamstam eraan planten.

   antwoord
 6. Paul

  Er is een mening dat een bacteriële verbranding alleen jonge peren treft, maar dit is niet het geval (opgemerkt moet worden dat deze appel vatbaar is voor deze ziekte). De ontwikkeling en het verloop van de ziekte zijn afhankelijk van de toestand van de bodem: organische bodem en stikstofbemesting verhogen de ontwikkeling van de verbranding, en op arme gronden tolereren bomen deze aanval gemakkelijker. De brandwond verspreidt zich het snelst in een hete, vochtige zomer en daalt in een rusttoestand bij negatieve temperaturen.

  antwoord
 7. V.Mikhieva (Pskov)

  Toen ik zag dat de bladeren van mijn peren, die ik zo koesterde, aan de randen verkoold begonnen te worden, dacht ik dat het net uit de hitte was. Maar toen, toen ze helemaal zwart werden en zelfs de twijgen pijn begonnen te doen, besefte ik dat het tijd was om de bomen te redden. Alleen hoe? Ik begon op internet te kijken, maar ze zeggen allemaal dat dit een bacteriële brandwond is en niets kan helpen, we moeten de bomen doorknippen.
  Ik raak in paniek. En toen sprak ik tijdens een tuinbijeenkomst met één man, en hij raadde me aan om een ​​ampul met een sterk antibioticum in een apotheek te kopen, de inhoud ervan te verdunnen in 5 liter water en het te behandelen met een kroonoplossing en de grond onder de bomen. Ik was erg verrast: bomen als mensen behandelen? Maar er was geen uitweg - en dus verdween. Nou, ik denk van niet.
  Ik kocht een ampul en maakte een oplossing. Alleen ik nam niet 5, maar 2 l omdat mijn peren nog klein zijn, alleen het eerste jaar waarin fruit begon. Behandelde de bomen, en maakte ze zelfs door de schors op de injectie van de spuit.
  Twee weken later herhaalde ik en sneed alle zwartgeblakerde bladeren af.
  Het volgende jaar, in het voorjaar weer dezelfde operatie uitgevoerd. En in dat perenseizoen stond mijn geliefde schoon en gezond! Sindsdien zijn er altijd ampullen met antibiotica in de schuur geweest waar de tuingereedschappen zijn opgeslagen.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar