10 reacties

 1. Gleb Iosifovich SHUR, Minsk

  Hoe te achterhalen wat ze missen?

  Als u zich de belangrijkste tekenen van uithongering herinnert of, omgekeerd, het "mesten" van planten, zullen er in het volgende seizoen geen plotselinge situaties zijn waarin maatregelen moeten worden genomen, maar het is niet duidelijk welke.

  stikstof
  Het nadeel van dit belangrijke element is dat de onderste bladeren van de planten geel beginnen te kleuren. Dit gebeurt omdat ze hun voedsel als het ware "offeren" aan jongere bladeren. Zichzelf "oude mannen" worden geel, verwelken en vallen uiteindelijk. Als gevolg hiervan kan de plant niet de vegetatieve massa verkrijgen die nodig is voor de normale ontwikkeling en de vorming van vruchten.
  Maar de overtollige stikstof stimuleert juist de opbouw van overmaat
  groene "caps". Dit verbruikt een aanzienlijk deel van het dieet, wat leidt tot een vertraging in de vorming van bloemen, wortels of knollen. Als gevolg hiervan neemt de opbrengst af. Om overtollige stikstof te neutraliseren, moeten planten worden gevoed met fosfaat- en kalimeststoffen.
  fosfor
  Het ontbreken van dit element maakt de bladeren donkergroen of blauwachtig met een rode tint. Vaak worden ze zwart en droog. Komt voor
  bloeiend en vruchtbaar houden, vanwege wat planten een magere oogst geven.

  kalium
  Bij gebrek aan kalium worden de randen en uiteinden van de bladeren geel, die vervolgens volledig bruin worden, uitdrogen en eraf vallen. De productiviteit neemt sterk af. Bij het eerste teken van kaliumgebrek moeten kaliummeststoffen die geen chloor bevatten op de grond worden aangebracht, bijvoorbeeld kaliumsulfaat (berekend als 10 g per vierkante meter) of houtas (100 g per vierkante meter).

  antwoord
 2. Raisa MATVEEVA, Cand. biol. wetenschappen

  Stikstof in de late zomer? Er zijn uitzonderingen!
  In de tweede helft van de zomer wordt aanbevolen stikstofmeststoffen niet te introduceren. Maar er zijn gevallen waarin dergelijke aanvullende bemesting noodzakelijk is. Bijvoorbeeld op lichte zandgrond stikstof meststoffen gemaakt in het voorjaar, zware regenval kan wassen in de diepere bodemlagen (die geen wortels). In dit geval zullen planten lijden aan een tekort aan stikstof. Een ander voorbeeld: in de zomer bij een lage temperatuur van lucht en een tekort vocht in de bodem toevoer van voedingsstoffen naar de wortels wordt vertraagd, verminderd scheutgroei en stikstoftekort reeds mogelijk om het type van de externe planten te identificeren - bladeren beginnen te geel.

  In dergelijke gevallen is het raadzaam om geen stikstofhoudende meststoffen aan te brengen in de bodem, maar om bladbedekking te geven. Optimaal gebruik van ureum. Beter nog, geef het in een mengsel met kalk om de kans op brandwonden door ureum te verkleinen: 5 g ureum en 1,3 g limoen bij 1 L water.

  antwoord
 3. Elena PISARENKO, regio Saratov

  Door het uiterlijk van de komkommer kun je gemakkelijk bepalen wat hij in deze periode niet genoeg heeft. Als de plant veel groene massa heeft, maar de eierstokken slecht zijn gevormd, kan dit een teken zijn van overmatig vocht of stikstof. Snijd de besproeiing en niet biologisch toepassen. Komkommers kunnen ook bij de verdikte beplanting slecht vrucht dragen.
  Als de komkommers langzaam groeien, worden de zwepen uitgedund, zijn de vruchten klein - ze hebben geen stikstof. Voed de planten met ammoniumnitraat (3-lepels per 10 L water).
  Als u merkt dat verscheen op de uiteinden van de bladeren droog rand en tussen de aderen bruine film, als de vrucht begon onevenredig te vormen - een teken van tekort aan kalium. Opvoeding met kaliumzout (3 st.l voor 10 l water).

  antwoord
 4. Manana KASTRITSKAYA, Cand. c-hnauk

  vergeet de topdressing niet, het ontbreken van een element wordt "gesignaleerd" door de bladeren. Als ze lichtgroen of vergeling - tomaten niet genoeg stikstof, blauw of paars-rood - fosfor, branden zij de rand - nodig kalium. We hebben gemerkt dat in tomaat (evenals paprika's, komkommers, aubergines, aardappelen of peulvruchten pompoenen) sterven apicale knoppen of bloei val eierstokken niet komen - besprenkel ze met een oplossing van boorzuur {5-10 10 g per liter water). Vul snel de ontbrekende elementen kan vloeibare bemesting met minerale meststoffen zijn.

  antwoord
 5. Andrey MALINNIKOV. Perm Regio

  Gebrek aan stoffen?
  Zonder aandacht heb ik geen enkel stuk grond in de tuin. In het najaar, wanneer ik de aarde opsplits, breng ik mest of compost door 1-2-emmers naar 1 sq. M. m. Daarnaast bemest ik de grond met minerale bemesting, kalk en dolomietmeel voor 1-glas op 1 m². m. Dit zal het gebrek aan voedingsstoffen in de verarmde grond opvullen. Om dezelfde reden zaai ik onder de winterzegels: mosterd, klaver en boekweit en in het voorjaar sluit ik ze af.

  antwoord
 6. Peter Viktorovich Aksyonov.

  Overtollige stikstof kan ook leiden tot niet minder kwaad: de plant begint te mesten, bladeren geworden reus, stam - een dikke, vormde een veel zijtakken - de hele kracht gaat in de greens en fruit kreeg niets. Als gevolg hiervan worden de oogstopbrengsten ernstig aangetast. Over het ontbreken van kalium duidt grijsachtige of bruinachtige rand op de rand van de bladeren. En als u een marmerpatroon op de bladeren opmerkt, is het tijd om magnesium-topdressing te geven.

  antwoord
 7. Петрович

  Ooit was hij bezig tomaten te telen, ook te koop. Ik lees veel speciale literatuur. In de loop van de tijd heb ik geleerd te herkennen dat deze groente nodig is door zijn uiterlijk. Meestal hebben tomaten een tekort aan stikstof. Zijn tekens: lichtgroene of geel gehakte bladeren, dunne stengel.

  antwoord
 8. Vladimir Khmelnitsky, de stad van Krivoy Rog

  Veel stikstof!
  Per ongeluk "gemeste" tomaten met stikstofmeststof - heeft de benodigde dosering niet berekend. Hoewel ik een beginnerstuinman ben, weet ik dat een teveel aan stikstof leidt tot de opbouw van groene massa, in plaats van fruit. Bovendien is de "overvette" plant meer vatbaar voor ziekten. Vertel me, kan ik mijn fout oplossen?

  antwoord
  • Vladimir

   Stikstof is een van de basiselementen die nodig zijn voor levensprocessen die zich in plantencellen voordoen. Stikstof versnelt biologische processen. In de samenstelling van chlorofyl - het groene pigment van bladeren dat verantwoordelijk is voor het proces van fotosynthese, is er een groot deel stikstof. Over het algemeen gebruikt de plant dit element om jonge delen te vormen. Daarom is het in het geval van "overvoeren" in de eerste plaats nodig om de toevoer van stikstof naar de jonge delen van de plant te herverdelen, zodat het zich niet in de vruchten kan ophopen. Snijd uw stiefkinderen niet af, laat ze niet groeien en een deel van de stof wordt besteed aan de groei van scheuten. Zwijg de grond met zaagsel, morse planten vaker met water. Dergelijke maatregelen helpen de concentratie van stikstof in de bodem te verminderen.

   antwoord
 9. Anna U., Stad van Grodno

  Er zijn verschillende effectieve manieren om vergeling van de bladeren in komkommers te voorkomen.
  Na het opkomen van de planten 3 4-platen van een dergelijke samenstelling te verwerken: verdunnen in een emmer water druppels jood 30, 20 g zeep 1 liter melk. Als elke 10-dag met deze vloeistof bladeren en stelen besproeit, blijven ze groen tot de herfst.
  De bovenstaande oplossing kan worden afgewisseld met de volgende samenstelling. In de avond weken in een emmer water een brood in de ochtend al de puree, voeg 20-25 druppels jodium, afvoer en verdund in een verhouding van 1: 10. Bezem strooi de planten. De periodiciteit is hetzelfde als in het vorige geval. Als links onverdunde vloeistof kan worden opgeslagen in een afgesloten glazen container op een koele plaats, zoals een kelder.
  Ervaren tuinders gebruiken voor de gezondheid van uienbollen van komkommerplanten, die natuurlijk van tevoren worden verzameld. Voor de bereiding van medicinale vloeistof goed gevulde schillen liter pot, uitgegoten in 10 liter emmer, verwarmd tot koken, verhitten verwijderd en afsluitdeksel, waardoor 12 15-uur. Filter en knijp vervolgens in de schil. Deze vloeistof moet worden verdund in de verhouding 1: 4, besprenkel met bezembladeren, altijd aan twee zijden, en ongeveer 0,5 giet het in de grond rond de plant.

  antwoord

Voeg een reactie

Ваш e-mail не будет опубликован.