2 recensie (s)

 1. Marina Prozorova, Moskou

  Ik hou echt van de roodcystische blaasje, maar ik hou niet van de naam 'Diabolo'. Je zult lachen (je kunt me als bijgelovig beschouwen), maar ik wil geen plant met zo'n helse naam in mijn tuin planten. Vertel me, zijn er uiterlijk vergelijkbare variëteiten die erop lijken, maar met mooiere namen?

  antwoord
  • jachthaven

   We zullen niet lachen. En als je de ное enge naam van deze variëteit van onkruid niet leuk vindt, kun je hem gerust een andere naam noemen - 'Purpureus', hij reageert er ook op. Bovendien kunt u, in tegenstelling hiermee, in de tuin een verscheidenheid aan 'Angel Gold' - "Golden Angel" planten. Maar serieus, echt waar, lange tijd was alleen deze variëteit met paars blad te koop. Maar de afgelopen jaren is er een ware explosie geweest in de selectie van blaasjes, en veel interessante soorten zijn op de markt gekomen, niet alleen met paars, maar ook met geelgoud of bont blad. Van het roodbladige kan zo'n spectaculair worden genoemd
   rassen zoals 'Lady in red', 'Red Baton', 'Red Esquire', 'Summer Wine', 'Andre'. De donkerste paarse variant is Midnight. Verandert de kleur van de bladvariëteiten 'Schuch' (van kersenrood naar paars) en 'Kameleon', die over het algemeen veel tinten heeft. 'Amber Jubilee' is erg interessant: de bladeren aan de uiteinden van de takken zijn roodoranje en dichter bij het midden van de kroon krijgen ze geelgroene tinten. Naast kleuren verschillen deze soorten in grootte en vorm van de kroon. Niet alle nieuwe soorten blaasjes met een grote blaas zijn genoemd - de keuze is geweldig. En het is aan jou die zich in je tuin vestigt: de dame in het rood - 'Dame in het rood', de rode baron - 'Rode baron' of iemand anders.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar