3 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Help, alsjeblieft, om te begrijpen. In augustus merkte ik op de struiken van framboos misvormde bessen: grote gezwellen, ongelijke structuur en kleur. Verscheidenheid van Maroseyka. Ik heb niets gekweekt, ik heb er zoals gewoonlijk voor gezorgd.

  antwoord
 2. Yulia OSTANINA, Irkutsk

  "Bewegen" van frambozen
  Van jongs af aan herinner ik me hoe mijn vader voor frambozenstruiken zorgde. Het is altijd groot en sappig geweest. Na vele jaren na het voorbeeld van mijn vader en ik groeide dezelfde bes.
  Ik nam de meest zonnige plek voor de bush. Frambozen geplant in rijen met een afstand 60 cm. De randen van de rijen vastgestelde staken, waarmee de draad op verschillende niveaus om het grote takken binden bevestigd.
  Begin september snoei ik de scheuten, waarbij ik ze vanaf de bovenkant 10-15 cm inkort. En aan het einde van de maand maak ik de takken los en buig ik ze naar de grond zodat de frambozen in de winter niet bevriezen. September is de tijd om struiken te herplanten. Ik kies scheuten en struiken met de sterkste wortelscheuten. Vervolgens maak ik gaten met een diameter van ongeveer 50 cm en een diepte van 30-40 cm, en voeg ik verrotte mest toe. Ik plant verschillende gewortelde scheuten en strooi ze met aarde gemengd met 70 g gegranuleerd superfosfaat en 40 g kaliumsulfaat. Daarna geef ik de aanplant overvloedig water. Soms mulch ik de grond met elk beschikbaar materiaal.

  antwoord
 3. Vasily CHEKIN. Kurgan

  De frambozen van de buurman groeiden vlak achter mijn hek. De eigenaar zorgde er niet voor, hij moest zelf de groei bestrijden en droge takken uitbreken. Tegelijkertijd droegen de frambozen regelmatig vruchten en waren de bessen groot en zoet. Ik besloot een paar struiken naar mijn zonnige perceel te transplanteren, in de hoop dat de frambozen me met goede zorg zouden belonen met recordopbrengsten. Maar op de nieuwe plek werden de bessen onverwachts... geplet. Eerst begreep ik niet wat de reden was, maar toen drong het tot me door: de frambozen van mijn buurman groeiden in het halfduister.
  no. Het huis van een halve dag beschermde de plant tegen de brandende zon, tegelijkertijd besparing en tegen onnodige uitdroging. Maar zelfs de bosframboos bak niet de hele dag onder de brandende stralen. Het blijkt, tevergeefs planten we een tuin in de zon. Trouwens, eenmaal in de schaduw groeide ik een rode bes en ook uitstekend
  Ik vrucht dragen. Daarna heb ik het op een zonnige plek getransplanteerd. En wat? Bessen verpletterden, hoewel ze vroeg begonnen te houden, wat echter niet nodig was.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar