8 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Kun je me vertellen dat peren goede vroege rassen zijn, die al midden in de zomer kunnen worden gegeten.
  Semyon Golka, Kaluga

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Het woord "early" wordt meestal toegepast op appels of pruimen, en we wachten altijd op peren in de herfst. Maar als u uzelf en uw familieleden tijdens het zomerseizoen met sappig fruit wilt behagen, let dan op de beproefde variëteit Ultrarannya. Probeer de eerste vruchten begin juli. De boom begint na het planten vruchten af ​​te werpen op de 4-5. De gewassen zijn genereus en regelmatig. Vruchten van citroenkleur, uitstekende dessertsmaak, klein (50-70 g), maar verliezen hun presentatie niet tijdens langdurig transport. Oogst in 3-4-aanpak, wat gunstig is voor thuislandbouwbedrijven.
   Zwaluwperen rijpen op juli 15-23. Net als de vorige variëteit, is Swallow resistent tegen schimmelziekten, maar het is dol op zijn mot. Peren met een gewicht van 120 g, lichtgroen met een blos, interessante zoet-pittige smaak.
   Sinds midden juli rijpt Ilinka. De vrucht heeft een olieachtig, geurig vruchtvlees met een uitstekende dessertsmaak. Eind juli-begin augustus rijpen peren van de variëteit Beautiful. De vruchten zijn groot (250 g) en erg lekker, maar snel overrijp in de boom en worden lang bewaard. Verscheidenheid bestand tegen korst.

   antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Hoe de tijd bepalen die nodig is om peren te verwijderen? Wacht, wanneer ze rijpen op een boom of allemaal voordat ze breken?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Om de oogsttijd voor de perenvruchten correct te bepalen, is het noodzakelijk om de rijpheid van de specifieke variëteit te kennen. Natuurlijk kan de timing van het oogsten variëren, afhankelijk van het weer, de klimatologische omstandigheden in de regio, landbouwtechnologie. En toch, althans ongeveer, is het noodzakelijk om geleid te worden wanneer het oogsten wordt verwijderd. De meeste perenrassen worden verwijderd in de fase van verwijderbare rijpheid, zonder te wachten tot ze rijp zijn op de boom. Sommige variëteiten, rijpend aan een boom,
   ze verliezen smaak, het vlees van de vruchten wordt donkerder. Vooral zomerse variëteiten snel omverwerpen. Ze beginnen ongeveer een week vóór de rijpingsperiode die kenmerkend is voor dit ras uit de boom te worden verwijderd, totdat de vrucht zijn karakteristieke kleur nog niet heeft verkregen of verzacht is.
   Herfstperen worden verwijderd wanneer de vruchten beginnen te kleuren (ze lijken gele vlekken). De vruchten worden in dozen geplaatst en de tafel wordt verzonden terwijl deze rijpt.
   En grote peren krijgen in de regel sneller smaak als ze worden opgeslagen. Dienovereenkomstig zullen de kleinere langer worden bewaard.
   Nadat u te laat bent met oogsten, kunt u het al van de grond halen (gerijpte peren worden gemakkelijk omvergeworpen, zelfs bij een zwakke wind) en naar compost gestuurd.
   Wintervariëteiten van peren worden in de regel in het eerste decennium van oktober verwijderd. Langer om het fruit aan de boom te houden heeft geen zin: ze zullen niet langer opgroeien en geen smaak krijgen.
   Wintervariëteiten moeten 1-2 maanden "rijpen" in de kluis om klaar te zijn voor rijping. Na "veroudering" worden ze in kleine hoeveelheden in warmte omgezet. Een paar dagen is genoeg voor peren om een ​​smaak te hebben die eigen is aan de variëteit, het aroma en de sappigheid.

   antwoord
 3. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Vier jaar geleden heb ik de perenzaailingen van Lyubimitsa Klappa geplant. De boom raakte goed ingeburgerd en begon zo snel te ontwikkelen, dat in enkele jaren al het eerste resultaat opleverde. Het was waar dat ze weinigen waren, maar mijn vreugde was grenzeloos, ik keek ernaar en zag uit naar hoe ik in de zeer nabije toekomst rijke gewassen zou oogsten. Maar al snel maakte mijn optimisme plaats voor angst: de tijd verstreek en de vruchten wilden niet rijpen. En in augustus raakten ze plotseling bedekt met een soort van droogrot met zwarte vlekken.

  Ik scheurde de peren af, sneed er een stuk uit en probeerde het - een bitterheid in mijn mond. Vorig jaar gebeurde hetzelfde. Ik begon verkopers in de kwekerij en mijn vrienden te vragen - niemand weet wat er met mijn peer is gebeurd en hoe ik hem van deze plaag kan genezen.

  antwoord
 4. Irene

  Zomer "snoeien" voor een peer
  Je favoriete peer vormt vele verticale, actief groeiende scheuten? Corrigeer de kroon voorzichtig met snoeien in de zomer (tijdens het groeiseizoen worden de wonden snel aangehaald en is het gevaar voor het binnendringen van paddenstoelen lager). Snijd bij jonge bomen de centrale geleider boven de nier zodat deze boven de bovenste skeletachtige takken uitstijgt met ongeveer 10-20 cm. Verwijder alle verticale verdikkende takken en vette scheuten op de laterale skeletachtige takken. Met oude bomen, snijd oude, onvruchtbare, naar beneden gerichte knopen af. Uiteindelijk verkort u alle lange laterale scheuten tot een derde van hun lengte, waardoor u een snee maakt boven het jongere, naar buiten gerichte 'nageslacht'.

  antwoord
 5. Irina K.

  Hangende peer - je kunt niet eten
  Vorig jaar rotten veel vruchten van de peer direct op de takken, zonder tijd om te rijpen. Je kijkt van ver - het lijkt een uitstekende oogst, maar je komt dichterbij - je begrijpt dat je geen peren hoeft te eten. Het gewas was daardoor 2 keer lager. Wat kan de oorzaak zijn van rottend fruit?

  antwoord
  • Olga BEREZKA, regio Volyn

   De meest voorkomende oorzaak van rottend perenfruit is fruitrot. Om deze ziekte te voorkomen, moeten perenbomen worden behandeld met koperhoudende fungiciden, Bordeaux-vloeistof, enz. Het spuiten moet uiterlijk een maand voor de oogst worden uitgevoerd en nog beter - in het vroege voorjaar met een herhaling binnen 2-3 weken. Met een tijdige preventieve behandeling zal het perengewas herstellen.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar