5

5 recensie (s)

 1. Maha

  Ook volwassen bomen worden aangetast. Sommige van de goedkoopste antibiotica worden niet behandeld, getest op hun eigen bomen. Ik moest alle peren ontwortelen, nu is het de beurt aan de appelboom :(. Afgelopen zomer werd een jonge appelboom ziek, sneed zieke takken af ​​en besproeide hij na het lezen van tips twee maanden lang met "een of ander goedkoopste antibioticum" - het resultaat was nul, de brandwond ging in de stam. Ik moet hem snijden. Ik sprak met Kwekerijen, zeggen ze allemaal - er is maar één manier: alles schoonmaken, het land genezen en pas daarna nieuwe planten en constant met verschillende medicijnen besproeien, maar in dit geval is het positieve resultaat zeer twijfelachtig, zoals ik het zal doen, maar de buren niet ...

  antwoord
 2. Nina Shipilova, Volgograd

  In de eerste weken van de lente hebben steenfruitgewassen last van zonnebrand op stammen en in de vorken van skelettakken. Dit ontstaat als gevolg van sterke opwarming van de bast op zonnige dagen en daaropvolgende sterke afkoeling tijdens nachtvorst. Om brandwonden begin maart te voorkomen, moeten stammen en skeletachtige takken worden overschilderd met zonwerende whitewash, als je dit in de herfst nog niet hebt gedaan.

  antwoord
 3. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  afgelopen mei plantte ik twee peren in de tuin: bosschoonheid en augustusdauw. Toegegeven, ik kocht ze niet in een kwekerij, maar uit mijn handen, maar ze schoten normaal wortel. Maar aan het begin van deze zomer werden de bladeren aan de toppen van de bomen zwart en de toppen van de scheuten verdord en gebogen met een haak. Ik begon allerlei soorten literatuur te wollen en begon te neigen naar het feit dat mijn peren leden aan een bacteriële brandwond. Nou, van tijd tot tijd wordt het er niet makkelijker op, want in die boeken werden of een paar lastige manieren aangeboden om deze ziekte te behandelen, of ze zeiden meteen dat de bomen voorbij waren.
  En hier was het gewoon het nieuwe nummer van "Summer Cottage" dat ik ontving met dat dierbare artikel. Onmiddellijk voerde hij alle daar beschreven procedures uit. Ik sneed alle aangetaste scheuten af, verspreidde drie tabletten van het goedkoopste antibioticum in 1 eetlepel. l water en verwerkte alle geleerde secties. Vervolgens bespoot hij de overgebleven bladeren en stam met een oplossing van hetzelfde antibioticum, maar in een andere concentratie: 2 tabletten per 1 liter water. En in een dag beschilderde secties met verf. Twee weken later herhaalde hij het spuiten, terwijl hij as in de stamcirkel goot. Dit alles werd driemaal in een seizoen herhaald. En hier is het resultaat - nieuwe scheuten van 20-25 cm lang zijn gegroeid.

  antwoord
 4. Vladimir GOLUB, Saratov

  Peren acupunctuur
  Twee volwassen peren groeien in mijn datsja - de ene is winter, de andere is herfst. Op de vruchten verschijnen tijdens het rijpen vreemde formaties: alsof iemand de vrucht met een naald doorboort. Dan begint het op deze plek te rotten. Ik weet niet hoe ik ermee om moet gaan. .. Vertel me wat ik moet doen?

  antwoord
  • Vladimir

   Uit deze beschrijving is het vrij moeilijk om de ware oorzaak van het probleem te begrijpen. Hoogstwaarschijnlijk wordt de wesp doorboord door de vrucht - ze vliegen door de geur en verwennen zichzelf met perensap. Door de vrucht te doorboren, beschadigen insecten de schil van de vrucht, wat leidt tot infectie met moniliose. Zorg ervoor dat u de aaseter rond de bomen verwijdert, het zijn de gevallen vruchten die wespen aantrekken, die vervolgens de volwassen vruchten van de peer beginnen te beschadigen.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar