5 recensie (s)

 1. Vladimir Lesov, Kaluga

  На мой взгляд, жалобы на холод в это лето были преувеличены. По мне, все было идеально. А как установить, было ли лето умеренно или сильно холодное? Все просто – есть ряд культур умеренно теплолюбивых: кукуруза, подсолнечник, фасоль и огурцы сортов для ОГ. Если они почти все удались нормально, значит лето не было слишком уж холодным. И тогда остальные холодоустойчивые овощи (капуста, картошка, свекла, салат, горох…) должны идти на ура, дать высокий урожай. Так и было этим летом! У меня они все удались. Были потери на белокочанной капусте, но от августовских дождей -часть кочанов полопалась.
  Максимальный плод арбуза весил около 7 кг, при этом был очень сладкий.
  Урожай томатов, баклажанов и перцев был стандартный – в теплице всегда избыток тепла из-за перегрева!
  Ягодники в этом году были просто великолепны: обсыпная смородина, крыжовник, малина. Хотя актинидия подмерзла в заморозки.
  Груши, сливы тоже дали стандартный урожай. Яблок этим летом заметно больше во всех садах, чем обычно. Не могу ни одной культуры найти, пострадавшей от холода, кроме актинидии, да и та все-таки дала среднее количество ягод.

  antwoord
 2. Tamara Leongart, Omsk

  Ik heb ruim 50 jaar ervaring in het omgaan met slecht weer. Maar ik zoek nog steeds elk jaar naar innovaties uit kranten en internet, ik probeer ze op de site toe te passen. De meest pijnlijke plek is de kas. Daar en zonder abnormale hitte - abnormaal heet. Daarom ligt de redding van planten in koele grond, die je met je eigen handen kunt creëren.
  De eerste is mulch, die ik systematisch aanvul met nieuw maaien van gazongras. Bij warm weer is een mulchhoogte van 8-15 cm prima!
  De tweede is druppelirrigatie uit een plastic fles. Naast de plant maak ik een gat waarin ik een plastic flesje stop met kleine gaatjes aan de onderkant. Ik heb de bovenkant van de fles afgesneden om hem met water te vullen, maar dek hem af voor minder verdamping. Uit deze fles sijpelt voortdurend water naar de wortels van planten. Zowel mulch- als druppelirrigatie zijn mogelijk zonder een cent investering!

  In het open veld bedek ik sommige planten met een niet-geweven film, ik probeer de bedden te mulchen (zij het volgens het restprincipe) en ze 's avonds water te geven, ongeacht de uitgaven.

  antwoord
 3. Marina SAMSONOVA, Zhlobin

  De hele zomer door zijn planten in de tuin slecht beschermd tegen natuurrampen, waarvan hagel een van de gevaarlijkste is. Het is niet eenvoudig om de "bewoners van de bedden" van hem te redden.

  Allereerst verwijder ik alle ernstig beschadigde bladeren, evenals de vruchten: ze hebben nog steeds geen tijd om te rijpen, maar ze zullen een bron van infectie worden. Om de aangetaste planten sneller te laten herstellen, geef ik ze overvloedig water en voeg ik een oplossing van azofoska toe (1 eetlepel per 10 liter water per 1 m3 bedden). 5-XNUMX dagen na het aankleden besproei ik de planten met een antistressmedicijn (Ekosil, Epin, Tsitovit, EcoFus) en een week later - Fito-sporin (volgens de instructies).

  antwoord
 4. Svetlana KRIVENKOVA, landbouwingenieur

  In de vorige eeuw isoleerden Amerikaanse wetenschappers fytohormoon uit bloempollen, die verantwoordelijk zijn voor de weerstand van planten tegen ongunstige weersomstandigheden. Na verloop van tijd zijn ze erin geslaagd om een ​​medicijn te synthetiseren dat we vandaag de dag kennen als Epin, dat planten helpt om de grillen van het weer zonder verlies te verdragen en bijdraagt ​​aan de vroege rijping van fruit. En bij regelmatig gebruik groeit het gewas lekkerder, omdat meer eiwitten, zetmeel, vitamines en essentiële aminozuren zich ophopen in groenten. Het is vooral handig om elke 1-2-week planten te besproeien met Epin in de late zomer, wanneer koude ochtendmist ontstaat.

  Bereid de oplossing als volgt voor:
  voor tomaten, paprika's, aubergines - 1-ampul op 5 l water;
  voor komkommers, courgette, pompoen - 6-druppels in 200 ml water;
  voor radijs, daikon, wortelen, bieten - 10 druppels op 1 l water;
  voor uien, knoflook, kool - 7-10 druppels op 5 liter water.

  antwoord
 5. Natalia

  Zijn er lange regens?

  Ter voorkoming van meeldauw, botrytis en meeldauw strooi bloemen, vaste fungicide (beschuit, drietal - 1 1 ml per liter water). Niet te missen is de bladluizen, spint, kevers, blad kevers, weevil larven en anders - Pest hulp behandeling met insecticiden (Tanrek, Imidor, commandant, Sparkle Gold - 1 1 ml per liter water).

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar