2 recensie (s)

 1. Olga ORLOVA

  Stiefzoon tomaten correct!
  Sommige beginnende tuiniers zijn bang om een ​​​​stiefkind te stiefkinderen of tomaten te knijpen, omdat ze denken dat ze hen schade zullen berokkenen en dat ze geen oogst zullen produceren. Maar als je je aan een paar regels houdt, komt dat de planten alleen maar ten goede.
  Ik begin de stiefzonen van week 3 na het planten te verwijderen, wanneer ze nog niet tot 5 cm zijn gegroeid - het verwijderen van zulke dunne scheuten zal de tomaten niet schaden en ze zullen snel herstellen. Zelfs als ik te laat ben, breek ik nog steeds het teveel uit, anders zal de oogst later zijn en zullen de vruchten kleiner zijn.
  Zodat de wonden sneller uitdrogen en de infectie er niet in komt, mijn stiefzoon 's morgens of' s middags bij droog weer, en ik besprenkel de snijwonden met houtas.
  Ik breek de stiefkinderen uit of snijd ze af met een scherp mes, een schaar, en laat een stronk van 0,5-1 cm achter.
  Als er zieke planten op de site staan, is hun stiefkind het laatste, om gezonde planten niet te infecteren.
  Ook verwijder ik al het blad onder de eerste tros vruchten zodat de planten beter geventileerd worden en daardoor minder vatbaar zijn voor ziektes.
  Ik neem onmiddellijk alle stiefzonen en bladeren uit de tuin - ze kunnen een bron van infecties zijn.
  Word groter!
  Natuurlijk hangt het knijpen af ​​van het type tomaat, want voor lang (onbepaald), gemiddeld (half- en bepalend) en ondermaats (superbepalend) kan het verschillen.
  1. Kastomaten van lange onbepaalde variëteiten kunnen worden gevormd in 1-3 stelen. Ik heb gemerkt dat als je één stengel laat, de vruchten sneller rijpen, omdat. de plant zal minder energie besteden aan de ontwikkeling van groene massa. Als ik in één groei, breek ik alle stiefkinderen uit.
  2. Bij het vormen in twee stengels laat ik de stiefzoon onder de eerste borstel - het is de krachtigste. Alle andere stiefkinderen (boven en onder) verwijder ik één keer per week.
  3. Bij het vormen van drie stengels laat ik de stiefzoon op dezelfde manier onder de eerste borstel en de volgende, meest ontwikkelde, eronder.

  antwoord
 2. Valentina

  Het artikel bracht me op een geweldig idee: tomaten telen in hoge dozen. In de herfst heb ik twee van zulke dozen gemaakt. Nu ga ik mijn opbrengsten flink verbeteren. Nee, ik raad niemand iets aan - iedereen weet beter hoe hij zijn tomaten het beste kan laten groeien. Maar het is niet nodig om te veroordelen wat u zelf niet hebt gedaan.
  Hier is een voorbeeld. Ik las een brief van een tuinman: "Voor het eerst hoor ik dat tomaten worden vermeerderd door stekken." Nou, ik weet het niet, ik heb het niet geprobeerd met stekken, maar met stiefkinderen - ja. Afgelopen zomer, namelijk in juni 2014, heb ik bij het weghalen van stiefkinderen ze in emmers van vijf liter gedaan, voor een derde gevuld met water. Ik liet ze in deze emmers en zette ze daar naast de tomaten.
  Het hele gebied voor tomaten is bedekt met een oude tule op een hoogte van 2,5 m vanaf de grond. Toegegeven, ik heb veel van deze stiefkinderen in emmers gestopt, wat de goede ontwikkeling van het wortelstelsel enigszins belemmerde. Maar na een week groeiden er goede wortels. Ik plantte ze in een bed tussen uien - er was nergens anders. Tegen september kreeg ik een zeer goede oogst. Helaas slaagde niet iedereen erin om bij te blijven.
  Hier maakte ik twee ernstige fouten: ik bond de zwepen niet aan de palen en verwijderde de laatste bloeiwijzen niet, maar ik moest de toppen van de planten knijpen.
  Wat is me nog meer opgevallen? Stiefkinderen bloeiden heel snel en bonden fruit, veel sneller dan tomaten uit zaden. Ja, dit is begrijpelijk: ik nam tenslotte stiefkinderen van volwassen planten, wat betekent dat ze al bloemknoppen hadden.
  Je vraagt ​​je waarschijnlijk af: wat hebben stiefkinderen ermee te maken als we het over een tomatenboom hebben? Ja, ondanks het feit dat tomaten, net als bomen, een hoog vruchtpotentieel hebben. Hoe meer ruimte we de plant geven, hoe breder en krachtiger zijn wortelstelsel, hoe meer hij zal opleveren.
  En als je maar één plant in een grote doos plant, hem voedsel, licht, warmte geeft, dan hoef je stiefkinderen niet te verwijderen - er zal een enorme oogst aan groeien, zoals aan een boom. En het is niet nodig om hiervoor minerale (meer precies, chemische) meststoffen te gebruiken.
  Het is voldoende om infusies van kruiden, kippen- en koeienuitwerpselen, as te combineren.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar