2 recensie (s)

 1. Ivan Karpovich Belousov, Mr. Gagarin. regio Smolensk.

  LAAT GEEN PIJNLIJKE VRUCHTEN
  Ziek fruit om in de winter op fruitbomen achter te laten is in elk geval onmogelijk. Ze zijn een echt broeinest van ziektes. Begin met schieten vanaf half november. Schud het fruit met een stok, zorg ervoor dat ze niet op de grond blijven, leg van tevoren een plastic folie of doek en na de oogst moet vernietigd worden.

  antwoord
 2. Dmitry LITVINOV, Candidate of Science

  Het is tijd om geschikte omstandigheden te creëren voor de tuinplanten voor voedsel en watervoorziening voor de kou, om de strijd tegen ongedierte te intensiveren en om bomen en struiken te beschermen tegen winterzon en vorst.
  Maak eerst de bladeren en plantenresten schoon, omdat ze meestal een bron van infectie zijn. Verwijder onkruid en graaf de grond op - dit vermindert het aantal plagen en ziekten: eenmaal aan de oppervlakte sterven ze door vorst. Voer fruitbomen en struiken met fosforhoudende kalimeststoffen, waardoor ze beter bestand zijn tegen vriestemperaturen. Mestsnelheden zijn afhankelijk van bodemtype I, de leeftijd en de staat van de aanplant. Voeg onder elke struik in de bijna-stengelcirkel ongeveer 10-15 kg mest, humus, 80 g superfosfaat, 40-50 g kaliumzout toe. Isoleer de wortels van planten door in de stamcirkels een turflaag van 10 meter turf te strooien.
  Om te voorkomen dat zonnebrand bomen en struiken lime, maar niet voordat de belangrijkste takken schoon van dode schors deeltjes, verwijder de groei. Bevochtig de bodem om 50 cm, om het werk van het wortelstelsel te versterken en verbeteren van de assimilatie van macro-en micronutriënten. Bruggen van jonge bomen in de "schoof" om te besparen op schade onder het gewicht van sneeuw. Veeg meststof 30 g / l superfosfaat, 5 g kaliumzout (spuiten in bewolkt weer).
  Snijd in bessenstruiken de tweejarige stengels af, zwak en beschadigd. - ze worden verwijderd met een hennep snoeischaar, omdat ongedierte daar overwintert.
  Laat sterke 15-20-opnamen naar 1-vierkant. m.
  Op de grond, buig de takken van aalbessen, kruisbessen, lijsterbes, kweepeer, frambozen. Om dit te doen, monteer ze in bundels, buig voorzichtig en gooi op de top van de kluit aarde.
  Als er rassen beïnvloed door schurft, bladval hun 4% waterige ureumoplossing strooien. Schiet kruisbes en aalbes getroffen met meeldauw, de natriumcarbonaatoplossing (50 g soda, 40 g zeep, 10 L water) spoelen, door de spray de infusie-toorts 8 10 dagen 2 3-tijden.
  Als er veel ongedierte op aardbeistruiken zit, behandel het dan met een emulsie van malathion - 20 g per 10 liter water. Installeer op de bedden voor de vroege ophoping van sneeuw de gordijnen van takken van ongeveer 1 m hoog. Als er een sneeuwwinter wordt verwacht, bedek dan met isolatiemateriaal. Dek af met een laag van ongeveer 10 cm los droog materiaal (naalden, krullen, turf).
  Het is onmogelijk om planten te planten vóór het begin van stabiele vorst, dit zal verharding veroorzaken en hun winterhardheid verminderen.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar