9 recensie (s)

 1. Dmitry Rudik, Lyubertsy

  Bij het aanleggen van een steegje met seringen werd ons geadviseerd planten te planten. in de greppel. Hoe dit te doen en wat is het voordeel van deze methode?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Het is vergelijkbaar met de manier van landen in kuilen. Meer arbeidsintensief, maar ook effectiever, omdat meer land veredeld wordt, wat de kwaliteit van leven van de sering lang verbetert.
   Maar herhaal de fout niet. Vaak, teneinde vruchtbaarheid van de bodem (vooral de lagere lagen) te verhogen, op de bodem van de sleuf, vele geplaatst een grote hoeveelheid verse mest, en wordt gevuld met grond voedingssupplementen.

   Verse mest, die uiteenvalt, begint te werken als biobrandstof. We krijgen een tuinbed met bioverwarming. Het is belangrijk om te onthouden dat voor seringen die in de herfst zijn geplant, dit slecht is. Dan begint de begroeiing soms, de knoppen bloeien, terwijl de winterhardheid van de plant sterk afneemt en in de winter kan bevriezen. Soms in gebieden met ondiep grondwater, in drassige of waar de bron wordt "hoog" omwille van de dichte ondergrond, lila fabriek niet in de put, en kunstmatige heuvels. Hiertoe wordt het grondoppervlak gegoten grind en grof zand laag in 10 15-cm op -. 50 70-cm dikke laag van vruchtbaar land, het toevoegen van meststoffen. Een zaailing wordt geplant op deze heuvel en de wortels zijn bedekt met aarde. De grond wordt verdicht en bewaterd. U kunt druppelirrigatie regelen. Dergelijke landingen noodzakelijkerwijs mulch.
   Irina PODOSINKINA

   antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Lila is erg mooi tijdens de bloei, maar deze periode is zo kortstondig!

  De pracht kan worden uitgebreid als u verschillende soorten bloeiende variëteiten van gewone sering plant - van de vroegste tot de nieuwste. Je hebt dus drie weken de tijd om de bloeiperiode te verlengen. En u kunt de weergaven met elkaar verbinden; Dus, na de gewone sering, bloeit de Hongaarse sering en vervolgens de Amoer-sering.

  De snijlengte heeft een holle steel waarin water komt. Constante luchtvochtigheid draagt ​​bij aan het verschijnen van ziekten. En bij het breken scheuren we een deel van de oude wortelstok af, die de plant niet langer nodig heeft. Deze breuk kurk, en water is niet erg voor planten.

  antwoord
 3. Yuri Dolgov, Orenburg

  Veel zomerbewoners verwerven seringen op het perceel - een prachtig bloeiende en nogal pretentieloze struik. Het kan met bijna geen zorg goed groeien. Maar als je hem op zijn minst minimale zorg geeft, vooral in de herfst, zal de lila zich volgend jaar in al zijn glorie laten zien.
  In oktober is het noodzakelijk om lila stammen te ontdoen van mos, oude schors, enz. Reiniging kan worden gedaan met een grof laken of speciale schraper. Alles dat van de trunks is verwijderd, moet worden verbrand. Om het verzamelen van deze vuilnis gemakkelijker te maken, is het handig om de folie te verspreiden voordat u hem onder een struik reinigt. Na de verwerking moet de lila worden aangevuld met organische, het beste van alles door de mest en witwassen.
  Boomstammen moeten worden gegraven, maar niet meer dan 10 cm. Diep graven mag niet meer dan 6-7 cm in de buurt van de wortel van de nek, omdat lila wortelstelsel ligt zeer dicht bij het aardoppervlak. Kluiten van opgeheven grond tijdens het graven kunnen niet worden gebroken. In de lente is het voldoende om ze met harken te razeinden.

  antwoord
 4. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Kies een site
  Voor sering is het belangrijk dat de bodem niet zuur (of graven in de 1 300 kom nader vierkante meter g dolomiet), vruchtbare, doorlatende. Door een overvloed aan vocht sterven de meest actieve zuigwortels. De site selecteert zonnig - in de schaduw zal de plant niet zo luxueus tot bloei komen. Plant beter op een bewolkte dag of avond. Maak de pit van tevoren klaar (voor 1 -2 dagen). Vanwege het ondiepe wortelstelsel van lila het minder diep (40-70 cm), veel breder (70-100 cm). Drink een gat (zelfs als het een dag eerder heeft geregend).
  Van plaats tot plaats
  Als we het hebben over de transplantatie van een volwassen plant, moet deze eerst worden voorbereid - aan de vooravond van een overvloedige overstroming van de buurt van de stam. De volgende dag snijd je de struik: knip enkele nieuwe scheuten (van de shoot) op de grond, knip de toppen (1 / 3) van de overgebleven (zowel jonge als oude). Na een dergelijke voorbereiding kan de plant worden uitgegraven. Om transport onder de struik mogelijk te maken, schuift u de film en sleept u de plant naar een nieuwe locatie en brengt u deze over naar een eerder voorbereide put.
  Moet water geven
  Na de transplantatie moet de lila worden bewaterd. Als er geen mogelijkheid is om dit regelmatig te doen, helpt mulchen - veen, humus, zaagsel. Er is niets geschikt? Sluit daarom de bijna-liggende cirkel met een meerlaagse laag kranten, karton, watten. Het is handig om na een paar dagen planten de kroon met een touw te trekken en afdekken met een natte doek zodat het vocht van de bladeren niet zo snel verdampt.
  Hoe kan ik de sering voeren? Ze houdt van ... kebab! Giet de as die overblijft na het frituren in de stamcirkel en mulch vervolgens met gemaaid gras. Tijdens het seizoen kan de plant 3-5 keer zo 'verwend' worden.

  antwoord
 5. Natalia MAKEDONSKAYA

  Geloof niet degenen die beweren dat het afbreken van een bloeiende sering nuttig is, zeggen ze, dan is het beter om volgend jaar tot bloei te komen. Dit ontsiert u alleen de struik en vergroot het risico op de ziekte. Knip zonodig de 2 / 3-lengte van de bloeiende scheut voor het boeket. Dit veroorzaakt de actieve ontwikkeling van de resterende tak en de vorming van nieuwe takken. Maar de vormgevende en verjongende lila snoeien kan het best worden gedaan in de late herfst.

  antwoord
 6. Maria Drobnik, Vladimirskaya obl.

  Een lila plantgoed is in de zon geplant, maar het staat open voor alle winden, zelfs naar het noorden. Nu begrijp ik waarom het zo hard groeit. Hij is drie jaar oud. Kan ik het in het voorjaar transplanteren?

  antwoord
 7. Irina Orel, Medvedkovo-dorp, Yaroslavl-regio

  Ze probeerde de seringen te snijden, las dat ze de stekken tijdens de bloeiperiode sneed en deed dat ook. Het meeste nam wortel, maar in de lente was iedereen niet levensvatbaar. Wat heb ik verkeerd gedaan? Misschien was het nodig om ze het huis in te brengen en het tot de lente op een warme plaats achter te laten?

  antwoord
  • Irene

   Je hebt heel veel geluk dat de stekken zijn ingebakken, omdat de lila wordt beschouwd als een van de moeilijkst gerootte planten. Misschien vormden je planten nog geen wortels en bleven ze alleen groen, dit gebeurt ook, vooral als je ze op een hoge luchtvochtigheid houdt, bijvoorbeeld onder een pot. Stekken van lila in de middelste rijstrook van Rusland niet slecht winter en zonder enige beschutting. Maar het is beter om ze te bedekken met bladafval of dennentakken voor effectievere sneeuwretentie.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar