6

6 recensie (s)

 1. Raisa GORYACHENKO, Izmail

  Het begin van de rijping van de druiven is de meest geschikte tijd om de bladeren rond de druiven te verwijderen. Maar voor elke variëteit is het strikt individueel. Gewoonlijk, op basis van scheuten, voorzichtig afbreken of knippen van 5 naar 10 bladeren onder het bosje. Hierdoor worden de druiven beter verlicht door de zon en rijpen ze, en de struiken worden goed geventileerd, wat de ontwikkeling van schimmelziekten voorkomt.

  antwoord
 2. Irina GORDICH, landbouwingenieur

  Laten we de shoots controleren
  Aan krachtige variëteiten in het midden van augustus besteed munt slaan. Deze bewerking bestaat uit het verwijderen van de bovenste XSTXX-5 groene interstitiële opnames. Het doel is om de voedingsstoffen naar de bossen te leiden, waardoor de grootte en de kracht van de bessen wordt vergroot. Ook draagt ​​deze methode bij tot een betere rijping van scheuten en een toename van de stabiliteit van de struik tot ongunstige weersomstandigheden. Het stempelen veroorzaakt een actieve toename van stepsons - scheuten van de tweede orde, zich ontwikkelend vanaf de zomerknop in het okselblad van de hoofdscheut (groen op groen). Daarom moet men de stiefzoon niet vergeten (knijp de ontsnapping van de stiefzoon, laat alleen de twee onderste bladeren achter). Over het algemeen wordt aangenomen dat wanneer de bessen in een wijngaard rijpen, planten geen water nodig hebben. In een droge tijd zijn de vruchtdragende struiken echter nog waterig.

  antwoord
 3. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  goed gedaan

  antwoord
 4. OOO "Triest"

  Verjonging van de oude wijnstok
  De wijnstok kan tot 50 jaar op één plek groeien, maar de opbrengst van oude planten daalt aanzienlijk. Als je merkt dat dit gebeurt, is het tijd om de struiken te verjongen.
  Er zijn twee radicale manieren om de wijnstok terug te brengen naar de jeugd.
  • De eerste is uiterst eenvoudig, het bestaat uit het afsnijden van alle hulzen op de struik aan het oppervlak van de aarde. Deze operatie zorgt ervoor dat de plant de slaapknoppen op linker stronken en ondergrondse scheuten wakker maakt. Daaruit groeien nieuwe hulzen, waaruit vervolgens een struik wordt gevormd.
  Sommige wijnbouwers gaan nog verder en snijden de druiven in een zogenaamde "zwarte kop". Ze graven de basis van de struik uit tot een diepte van 15-20 cm, maken verschillende lekke banden met een priem op het ondergrondse deel van de stengel, wat bijdraagt ​​aan het ontwaken van slapende nieren. En het bovengrondse deel wordt nog lager gesneden dan in het eerste geval - 5-10 cm onder het grondniveau. Plakjes moeten bedekt zijn met klei vermengd met mest. Op de plaats van de struik wordt een heuvel van 50 cm hoog uit vochtige losse grond gegoten en in het voorjaar verwijderd om de groei van nieuwe scheuten mogelijk te maken.
  • De essentie van de tweede methode lijkt op vermenigvuldiging met gelaagdheid struiken. In dit geval wordt de oude druif hulzen worden in een pre-gegraven groefdiepte 40-45 en breedte 25-30 cm. Ze hebben ook vooraf moet worden (bij 1 meter) 1-2 emmers ontleed mest, 200-300g fosfaat en 100-150 g stikstof en kalium meststoffen, mengen met hooivorken.
  Prishpilivayut mouwen gestapeld op de grond, maar niet in slaap. Al snel verschijnen er op de wijnstok nieuwe ingegraven scheuten. Ze moeten worden verhoogd en aan pinnen worden vastgemaakt. Daarna wordt de sleuf weer opgevuld met vruchtbare grond. Het resultaat is dat we een paar nieuwe druivenstruiken krijgen. Als deze operatie zal plaatsvinden in de late zomer (met het oog op de tijd om nieuwe scheuten hebben), dan volgend seizoen struiken bereiken een hoogte van 1,5-2 m. Bovendien zal het voedsel niet alleen pas gegroeide wortels, maar wortelstelsel van een oude wijnstokken. Uiteraard moeten jonge planten zorgvuldig worden afgedekt voor de winter.
  Denis Olegovich STUK, Brest

  antwoord
 5. Yakov SHTELMAN, Samara

  Grape fan
  Met de juiste vorming van de wijnstok kan een veel hogere opbrengst en meer succesvolle overwintering van de planten worden bereikt. Vroeger vormde ik druiven in de vorm van een ronde waaier, maar nu geef ik de voorkeur aan een eenzijdige waaiervorm, waardoor ik meer variëteiten kan planten, wat belangrijk is voor mijn kleine plot. Bovendien zijn de groeiende wijnstokken gemakkelijker te verbergen voor de winter. Het eerste jaar waarin zaailingen worden geplant, wordt meestal niet geproduceerd. Maar als scheuten erg actief worden, knijp ik in juli de toppen om het uiterlijk van stiefkinderen te stimuleren. Dit maakt het mogelijk het groene gewicht van de wijnstok te vergroten en bevordert ook een meer actieve ontwikkeling van het wortelsysteem. In het tweede jaar in de lente koos ik voor 2 planten die sterke scheuten in één richting laten groeien, de rest uitknippen. Wanneer de ogen op de scheuten zwellen, verwijder ik de onderste toppen op een hoogte van 25 cm van de grond. Tegen augustus laat ik 3-4 de sterkste takken die uit de ogen zijn gegroeid, de rest uitgesneden, en deze fixeer ik op het trellis met een helling in één richting.

  antwoord
 6. Vladimir VELICHKO, Volgograd

  Druiven met een bouillon voor de winter
  Bij het kiezen en plannen van de wijngaard onmiddellijk gestopt bij laat rijpende rassen. Ten eerste kunnen dergelijke druiven zelfs in streken met een ruw klimaat worden gekweekt. Ten tweede rijpen de late druiven wanneer het seizoen voor alle andere vruchten en bessen al is afgelopen.
  Je kunt pas in oktober druiven planten. Ik koos voor de winterbestendige variëteiten Agat Donskoy, Jubilee of Novgorod, Platovsky. Voor de winter moeten de zaailingen worden verborgen. Ik bedek de beplanting altijd met een bijgesneden plastic fles met een opengesneden bodem dus. zodat de zaailing er vrij in past. In de fles maak ik een paar gaten. Van boven val ik in slaap een beetje naalden of hooi.
  Jonge druiven moeten niet zwaar worden bewaterd. Het eerste 2-jaar is nodig om het water in de herfst op te laden. Als meststoffen onmiddellijk op de grond worden aangebracht, is er geen aanvullende bemesting vereist in de daaropvolgende 2-3. Dan de druiven
  het is wenselijk om te voeden met eencomponent (kaliumzout, superfosfaat) of complexe meststoffen. Daarnaast is het de moeite waard om mest of compost te maken. En voor toekomstige gewassen is het noodzakelijk om een ​​pose voor overwintering voor te bereiden. Snoeien gebeurt altijd na het oogsten. Hierna giet ik emmers water onder de 5-6-bus.
  Met de oprichting van ijzig weer, verberg ik de wijnstok met niet-geweven stof. Als u vroeger onderdak, kunnen de nieren groeien. En dit zal het rendement van wijnstokken voor het volgende jaar aanzienlijk verminderen.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar