10 recensie (s)

 1. Nadezjda ZAKIROVA, Kazan

  Zodra ik klaar ben met het oogsten in de datsja, schakel ik onmiddellijk over naar de moestuin. Ik plant voornamelijk groene gewassen, en de prachtige rucola krijgt mijn speciale aandacht - ik hou van zowel het uiterlijk in potten als de "radijs"-smaak.
  Ik zaai uitsluitend vroegrijpe, laagblijvende variëteiten die op de 20e dag na ontkieming een oogst opleveren. Favorieten: Rucola en Olivette. Ik koop aarde in de winkel - degene die bedoeld is voor zaailingen. Het is verrijkt met fosfor en stikstof. Zorg ervoor dat u de grond water geeft met een oplossing van kaliumpermanganaat. En na 2 weken ga ik zaaien.

  Als er niet genoeg licht is voor rucola (meestal van de late herfst tot de lente), plaats ik een fluorescentielamp bij de beplanting. Dankzij extra verlichting groeit rucola niet slechter dan in de tuin.

  antwoord
 2. Denis KOLOBOV, Oefa

  Rucola: niet voeren, maar water geven
  Ik heb ooit een salade met rucolablaadjes geprobeerd en werd verliefd op de nootachtige mosterdsmaak. En toen ik hoorde dat dit groen de spijsvertering en de stofwisseling verbetert, werd het een vaste waarde in mijn tuinbedden.
  Het gewas geeft de beste opbrengsten op lichte en lichtzure gronden. De beste voorgangers hiervoor zijn uien, komkommers, aardappelen en tomaten. Ik voed rucola niet met minerale meststoffen, omdat deze de neiging heeft nitraten op te hopen. Maar wat ik haar nooit weiger is water geven. Als het warm is, geef ik het elke avond water, de rest van de tijd - elke 1-2 dagen. Daarnaast maak ik regelmatig de grond in het tuinbed los om korstvorming te voorkomen.

  Dankzij deze zorg worden rucolabladeren groot, met een aangename, matig pittige smaak. Ik verzamel ze met de hand. Als je de bladeren met een mes snijdt, verschijnen er roodachtige vlekken op. Het is beter om salades met rucola vlak voor gebruik te bereiden: als de gehakte greens lang blijven zitten, zal hun smaak lager zijn.

  antwoord
 3. Tatiana

  Rucola, of rucola (Eruca sativa), wordt in de tuin vaak aangevallen door vlooienkevers, waardoor de bladeren in een zeef veranderen. Om uw groene vriend veilig te houden, raden wij u aan planten in een pot te kweken.

  Je kunt elk substraat gebruiken. Gewone tuingrond werkt ook, zolang deze maar een goede waterdoorlaatbaarheid heeft en niet oververzadigd is met voedingsstoffen. Zaden ontkiemen binnen een week bij een luchttemperatuur van 15-20*C. Wanneer de bladeren een lengte van 10-12 cm bereiken, kunnen ze al worden verzameld.

  Advies: pluk gewoon de bladeren eraf, dan zal de rucola je snel weer verrassen met nieuw groen. Anders komt de zorg neer op regelmatig water geven. Het is niet nodig om kruiden te voeren.

  antwoord
 4. Dmitry Kharchevich, Brjansk

  2 jaar geleden kocht ik een modieus gewas om te proberen: rucola. Ik hield echt van het heldere aroma en de lichte bitterheid. Dus waarom zou je het niet laten groeien?
  Rucolazaailingen zijn bestand tegen vorst tot -XNUMX°, dus ik zaai het zodra de grond opwarmt. Rucola groeit op elke grondsoort en doet het goed in de halfschaduw.

  Ze heeft geen zorgvuldige zorg nodig. Ik maak bijvoorbeeld alleen de rijen los, trek het onkruid eruit, dun uit als de planten dikker zijn en geef de aanplant om de dag water.

  Bij goed water worden de rucolabladeren groter, malser en minder bitter. Als het warm is, bloeit rucola snel. Ik probeer vóór dit punt het grootste deel van het groen af ​​te snijden. Van de variëteiten houd ik van de vroegrijpe Solitaire en Rococo (oogsten kan 20-25 dagen na ontkieming) en de middenrijpende Corsica, Rocket, Euphoria (30-35 dagen).

  antwoord
 5. Narina HAKOBYAN, Nizhny Novgorod

  Rucola in september
  In de zomer, als het warm is, zaai ik geen rucola: hij groeit slecht, smaakt bitter en schiet snel. En ik zaai begin september in de volle grond. En wees niet bang dat hij nu niet zal groeien - +14...+18 graden, wat precies goed is voor rucola, vooral omdat hij zelfs lichte vorst kan verdragen. Het belangrijkste is om het niet in de schaduw te zaaien, anders verliest het zijn unieke smaak en geeft het goed water zodat het niet bitter wordt. Je kunt de bladeren 25-30 dagen na het zaaien van de zaden afsnijden.

  antwoord
 6. Elena GORODISHENINA, regio Krasnodar

  Heerlijke rucola
  Rucola kan op elk moment van het jaar op de vensterbank worden gekweekt, vooral omdat er geen bijzonder gedoe mee is. Ik heb ooit een zak zaden gekocht en ze een half uur in een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat laten weken. Daarna liet ik het water weglopen, plaatste de gezwollen zaden tussen twee wattenschijfjes en legde ze een dag in de koelkast op de bovenste plank.
  Voor het planten heb ik tuingrond gebruikt, maar deze eerst een beetje gedroogd. Ik heb het in een pot gedaan, een beetje water gemorst, zaadjes uit de koelkast gezaaid, een beetje aarde erover gestrooid en opnieuw water gegeven. Ik zette de pot op de vensterbank. Totdat de eerste spruiten verschenen, gaf ik ze elke 1-2 dagen water. Vervolgens werd de watergift teruggebracht tot eens per 1-3 dagen. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven. De grond moet licht vochtig zijn.
  Ik heb vloeibare kunstmest gebruikt - het versterkt de immuniteit van de plant, verhoogt de weerstand tegen ziekten en stimuleert de groei. Ik heb het elke 3 dagen water gegeven met een waterige oplossing van deze meststof (bereid volgens de instructies). Mijn rucola groeide heel snel!

  antwoord
 7. Elena GORODISHENINA, Art. Platnirovskaja, regio Krasnodar.

  Rucola thuis
  Iedereen weet hoe je in de lente vitamines mist en snakt naar verse groenten. Veel mensen kweken op dit moment uien op de vensterbank. En ik leerde rucola kweken - een pittig en zeer gezond kruid.
  Voordat ik ging zaaien, liet ik rucola-zaden een half uur weken in een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat, legde ze vervolgens tussen twee wattenschijfjes en legde ze een dag in de koelkast, op de bovenste plank.
  Ik droogde de voorbereide tuingrond, bevochtigde deze lichtjes met water, zaaide zaden op het oppervlak, besprenkelde ze met een beetje aarde en gaf ze opnieuw water. Ik heb de pot op het raam gezet. In het begin gaf ik hem elke één of twee dagen water, en toen de eerste scheuten verschenen, verminderde ik de watergift en begon ik elke drie of vier dagen water te geven. Het belangrijkste is om de zaailingen niet onder water te zetten. Het is noodzakelijk dat de grond licht vochtig is.Voed hem af en toe met een zwakke oplossing van vloeibare meststof, die de immuniteit van planten versterkt, de groei verbetert en beschermt tegen ziekten. En rucola groeit snel.
  Je kunt hem trouwens het hele jaar door op deze manier kweken. En het is heel eenvoudig, ik raad je aan om het te proberen.

  antwoord
 8. Marina PAVLOVA, Orechovo Zuevo

  Vroege rucola
  Lentegroenten zijn voor mij het meest wenselijk en lekkerst, dus ik zaai ze vroeg, eind april. Ik gebruik zaden van koudebestendige gewassen, met name rucola. Als de lente lang is geweest, kweek ik hem door zaailingen (ik zaai 3-4 zaden per kopje, en begin mei plant ik 1-2 weken oude zaailingen in de tuin).
  Als het buiten warm is, kunt u direct onder dekking in de grond zaaien.
  Het moet gezegd worden dat rucola goed groeit in zonovergoten gebieden. Houdt van neutrale en licht alkalische bodems. Mijn tuingrond is licht zuur, dus ik kalk deze elk jaar. Ik zaai (en plant zaailingen) rucola in verschillende rijen op een afstand van 25-30 cm van elkaar. Als er vorst wordt voorspeld, kun je van plastic flessen mini-kassen voor groen maken. Ik heb de bodem en de nek afgesneden, de fles aan één kant in de lengte doorgesneden en de structuur in de vorm van een kleine kas over een rij planten geïnstalleerd. Na gebruik gooi ik de kassen weg, omdat ze na verloop van tijd donkerder worden, het licht niet goed doorlaten en daarom niet geschikt zijn voor hergebruik.

  antwoord
 9. Ekaterina VERSHKOVA, regio Tver.

  Naar mijn smaak houdt rucola het midden tussen kruidig ​​en bladgroen: in zijn pure vorm is het een beetje scherp, maar als toevoeging aan andere salades is het precies goed.
  De landbouwtechnologie van deze plant ligt dicht bij de landbouwtechnologie van bladsla, maar er zijn enkele subtiliteiten. Rucola stelt hoge eisen aan de bodemvruchtbaarheid, maar accumuleert gemakkelijk nitraten. Daarom is het niet nodig om de toevoeging van vers organisch materiaal te veel te gebruiken. Het is beter om rucola te zaaien op de plaats waar vorig jaar komkommers of courgettes groeiden in een goed bemest bed. Bovendien kunt u een beetje complexe minerale meststof en as toevoegen.
  De plaats moet zonnig zijn en de beplanting moet vrij schaars zijn, anders zal de smaak van de bladeren verslechteren en zal de plant vatbaar zijn voor rot. Ongedierte is niet zo geïnteresseerd in deze pittige groenten.
  En het allerbelangrijkste: rucola heeft veel water nodig. Bij droog weer moet hij dagelijks worden bewaterd, soms 's ochtends en 's avonds. Zelfs korte droging van de grond
  Het maakt de bladeren grof en bitter en verpest al je inspanningen.
  Je kunt meerdere keren per seizoen rucola in de grond zaaien - in april, mei en augustus. In de zomer, wanneer de daglichturen lang zijn, wordt de rucola grof en begint te bloeien. Je kunt het ook op een vensterbank laten groeien, hetzij uit zaden, hetzij door planten uit de tuin in de herfst in potten te verplanten.

  antwoord
 10. Tamara OSTANINA, regio Krasnodar

  Rucola in zowel de zomer als de winter
  Ik ben al heel lang geïnteresseerd in het kweken van verschillende soorten groen - allerlei dingen die ik in mijn tuin had!
  Ik was eens zaden aan het kiezen en zag een onbekende mooie naam - "indau". Het bleek dat dit een andere naam is voor rucolasalade, of rucola sativa. De smaak is scherp en doet denken aan mosterdgroen. Indau geeft de voorkeur aan zonnige gebieden, overvloedige watergift en lichte, losse grond. Een belangrijk voordeel is dat rucola het hele jaar door geteeld kan worden.
  In de zomer - op het platteland, in de winter - in kommen op het raam. Sla kiemt binnen 20-25 dagen.
  Indau-zaailingen moeten tijdens het oogstproces regelmatig worden uitgedund tot de onderlinge afstand 15 cm bedraagt, waarna de sla een mooie bladrozet krijgt. Wanneer gewassen worden verdicht, zal de oogst slechter zijn.
  Ik moet zeggen dat niet iedereen van pittige indau houdt, maar mijn familie vond dit groen lekker.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar