5 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Als ik terugkom van het huisje, langs de weg, zie ik vaak hoe zaailingen van fruitbomen worden verkocht. En daarnaast staan ​​pruimen, appels en peren, die bij een paar huisdieren uit deze planten te halen zijn. Het is verleidelijk, maar ik ben bang dat ze me niet zouden bedriegen ...

  antwoord
  • Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

   Het advies is eenvoudig: zaailingen in kwekerijen kopen en alleen in zones onderverdelen, dat wordt aanbevolen voor uw regio. Maar als u nog steeds besluit een zaailing bij de weg te kopen, onderzoekt u deze zorgvuldig en vooral het wortelsysteem. Wortels mogen niet korter zijn dan 35 cm, niet gedroogd. Hoe langer en vertakt de wortels, hoe sneller en beter het jonge boompje groeit en groeit. Ze mogen geen zwellingen, knobbeltjes hebben, die in het begin zelfs nauwelijks merkbaar zijn, maar met de tijd, helaas, zullen groeien en het wordt duidelijk dat dit de wortelkanker is. Het is gemakkelijk om het in je tuin te brengen, en dan kun je er niet vanaf komen.
   Kijk goed naar de takken. Als je grote planten krijgt, kunnen grijze of bruine knobbeltjes er oval of kommavormig uitzien. Dit zijn scutes of pseudostrats, die niet alleen individuele bomen, maar een hele tuin kunnen verwoesten.

   antwoord
 2. Olga PLATONOVA

  Ik wil de ervaring van het kweken van appelzaailingen delen. Eerst graaf ik de landingsplaats 80x80x80 cm, ik leg de gebroken steen op de bodem, roestige spijkers en blikjes. Vervolgens twee emmers tuinland en humus, een emmer compost, twee glazen as en een glas superfosfaat of nitrofos. Waarom strijken? Naar de appelboom groeide beter en fruited elk jaar. Oude tuiniers hebben dat altijd gedaan. Scarlet Anijs draagt ​​mij jaarlijks. Vergeet niet dat de vruchten ijzer bevatten en als dat niet het geval is, kan alleen van de oogst gedroomd worden.
  In het voorjaar voer ik de appelbomen elk met 15 gram ureum of ammoniumnitraat en superfosfaat en in de herfst verspreid ik een halve emmer as over de hele omtrek van de kroon. Als er humus is, breng ik ook binnen. Verse mest onder de appelbomen mag niet worden gebracht: de boom kan drogen. En nog belangrijker - behandel de appelbomen met liefde, dan is de oogst geschikt.

  antwoord
 3. Raisa MATVEEVA, Cand. biol. wetenschappen

  Zaailingen planten: werken aan insecten
  Fruitbomen, vooral appel en peer, reageren gevoelig op de plantdiepte. Kan de situatie worden gecorrigeerd als de plant verkeerd wordt geplant?
  Kleine landing
  Planten, wanneer de wortelhals zich boven het oppervlak van de grond bevindt, worden de planten pijnlijk overgebracht, maar deze positie kan gemakkelijk worden gecorrigeerd. De wortels van de nieuw geplante boom kunnen met aarde worden bestrooid vanuit het gangpad. Of om de plantenmest, humus en de nabije cirkel rond te brengen.
  Diepe landing
  De situatie is ingewikkelder met overmatige penetratie van de wortelkraag. Dit gebeurt wanneer de landing geen rekening houdt met de daaropvolgende verzakking van de grond in de put. Als gevolg hiervan is de wortelhals aanzienlijk lager in
  Het aardoppervlak, dat de relatie tussen de bovengrondse en wortelsystemen verstoort. Hout heeft de neiging om schending overmatige vegetatieve groei te compenseren en nog veel later komt in bloei. Daarom is het beter om de fout in het jaar van planten te corrigeren. Daartoe in een cirkel rond de zaailing shovel keurig getrimd (break) com van de diepte van de wortels (ongeveer 20-40 cm) en de boom draai op de gewenste hoogte aan de wortelhals iets boven het oppervlak van de aarde onder de "onderkant" van de coma spiked vruchtbare bodem. Nadat het werk is voltooid, is de plant goed gedrenkt.

  antwoord
 4. Svetlana NOVOVETS, Novosibirsk

  Jonge boompjes "onder de pelsjas"
  Voor het begin van een aanhoudende verkoudheid, bomen en struiken moeten worden geplant, sommige regio's winter snel, en men kan gewoon geen tijd hebben om planten te planten. In dit geval is het beter om het te laten tot de lente, en zaailingen te graven voor de winter.
  Kies de hoogste plaats in het gebied waar geen water stagneert. Bepaal waar het zuiden en noorden zijn. Graaf een gat op zo'n manier dat de noordelijke muur van het gat transparant is (50-70 cm hoog) en de zuidelijke plat is. Leg de zaailingen met een kroon naar het zuiden. Zorg ervoor dat de wortels van een plant op geen enkele manier verbonden zijn met de wortels van een andere. Bestrooi de wortels met een mengsel van aarde en zand. Giet er overvloedig water bovenop en bedek het opnieuw met aarde.
  Als er voldoende warm weer is, strooi dan de kroon niet met aarde, anders kan de schors vypen. Bij het begin van koud weer, is het noodzakelijk om de zaailingen volledig te bedekken, waarbij alleen de toppen van de takken op het oppervlak achterblijven. Voor extra bescherming tegen vorst, en van knaagdieren bedek de beplanting met draaistel. En in het voorjaar graven de bomen op en leg ze op een vaste plek tot de knoppen bloeien.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar