5 recensie (s)

 1. Igor Yu. Savinov, p. Nikolskoye. Belgorod-regio

  Vilten kers wordt sterk beïnvloed door de klysterosporiose, die krimp van scheuten en voldoende grote delen van takken veroorzaakt. In natte en warme jaren manifesteert de ziekte zich het meest actief. Om niet aan deze problemen te voldoen, moet onmiddellijk na de kersenbloesem, in 2-3 weken en na de oogst, planten worden bespoten met 3% -oplossing van Bordeaux-vloeistof

  antwoord
 2. Nina

  Felt Cherry - Goed
  Vitamine C in kerselaar bessen is 1,5-2 keer meer dan in de vruchten van gewone kersen, en door de hoeveelheid ijzer overschrijden ze appels.
  Vruchten kersenkers is nuttig om te eten met bloedarmoede, evenals voor de preventie van een beroerte en een hartaanval.
  Zoete bessen van vilten kersen kunnen worden gegeten, zelfs met gastritis en ulceratieve aandoeningen van de darm en maag.
  Jam van kerselaar is net zo gekookt als elke andere, maar het kenmerk is dat je er veel minder suiker in kunt doen, omdat zuur fruit zeldzaam is in fruit.

  antwoord
 3. Nina ARABACHIYAN, dorp Bor, regio Grodno.

  Ze hief haar favoriete, vilten kers op uit een steen. Sommigen van hen werden in de herfst in de grond gezaaid en de rest werd vermengd met nat zand en in de kelder gestratificeerd bij een temperatuur van + 1 ... + 5 graden. Ik heb ze in april geplant. In zowel het eerste als het tweede geval waren de zaailingen vriendelijk.
  Het volgende jaar kwamen de zaailingen op een vaste plaats aan. In goed verlichte gebieden groeiden de struiken langer, een prachtige piramidale vorm. Maar kerselaar houdt niet van lage plaatsen. Bij het landen op kleiachtige, kleverige gronden in de put op 2-3, werd een deel van de grond 1-deel van het zand toegevoegd. Kersenbloesem bloeit in de eerste dagen van mei. Om te voorkomen dat de bloemen onder bevriezing vallen, kunt u de bloei enigszins vertragen. Hiertoe vertrag ik aan het einde van de winter de sneeuw met subbomen, mulch het met stro, droge bladeren of zaagsel. Als gevolg daarvan bloeien de planten dagen later op 8-10.

  antwoord
 4. I. KORENEVA, Podolsk

  Geheimen van een grote oogst
  Eigenlijk zijn er twee geheimen. Als ze het niet weten, zal de meest grondige zorg voor het resultaat niet opleveren.
  Ten eerste moeten we 5-6-kersen in één keer planten. Dit is te wijten aan het feit dat sommige planten gedomineerd kunnen worden door mannelijke of vrouwelijke bloemen en daarom zal stuifmeel (of vrouwelijke bloemen) niet voldoende zijn. Heap fit beslist
  dit probleem. Trouwens, je kunt geen stekken kopen en je bos verdunnen. Het reproduceert heel gemakkelijk met botten die vanaf de herfst in de grond vallen, scheuten, stekken en enten.
  Ten tweede moet de volwassen boom (na 6-jaren) regelmatig worden verjongd. Selecteer hiervoor enkele van de oudste takken en knip ze uit. Het resultaat is indrukwekkend, evenals na het snijden van zwarte bessen: bij nieuwe scheuten groeien de bessen groot, gezond en worden ze veel meer gebonden. En zonder verjonging met een kers-zeven-jarige kunt u vaarwel zeggen: ofwel vermalen, ofwel ophouden vruchten af ​​te werpen. In het algemeen is deze kers erg vasthoudend, precies wat de beginnende tuinier, die nog niet alle subtiliteiten van tuinieren kent, kent.
  De meest bekende
  Kinderen - een vroege en zeer productieve variëteit. Hij bloeit in mei, je kunt bessen plukken in augustus.
  Natalie is een soort met grotere bessen, maar die worden slechter bewaard. Ook vroeg en vruchtbaar.
  Oogst - smaakt zoeter, fruit is dof, lichtroze van kleur.
  Spark is een variëteit in het middenseizoen met sappige middelgrote bessen.
  Damanka - de beste smaak en opbrengst van de late variëteiten.

  antwoord
 5. A. NOVOTSERKOVSKY, Sint-Petersburg

  Chinese of viltkers kwamen uit het Oosten naar ons toe. Haar thuisland is China, Mongolië en Korea. Interessant is dat dit volgens de biologische classificatie helemaal geen kers is, maar een pruim! Wat voor soort plant is dit, zal hij in ons gebied overleven en wat past hij op de boerderij?
  In het begin heb ik deze boom niet serieus genomen en puur geplant voor decoratie, hij is heel mooi, hij bloeit. Kleine vlakjes steken alle takken van onder naar boven op, maar het blijkt dat de kerselaar mooi vruchtbaar is en de vruchten niet meegaan naar de smaak van een normale kers!
  De zon is verplicht
  De plant stelt weinig eisen aan de grond, wat op onze noordelijke breedtegraden een onmiskenbaar voordeel is. Het enige - houdt van vilten kersenzon. Het is niet nodig dat het opwarmt, maar de stralen moeten vallen om onze eeuwige vochtigheid te drogen. Hoewel het in diepe schaduw groeit, rotten de bessen bij nat weer.
  Je kunt planten in de lente of de herfst. Bij het planten van 1-2-jaar oude zaailingen in een put, breng ik een paar emmers humus, wat superfosfaat en
  kaliumzout, rijkelijk bewaterd. Hierna kunnen bij 2-3 meststoffen vergeten worden. En als het begint vruchten af ​​te werpen, dan zal, zoals alle kersen, een overvloedige bemesting met zowel stikstof als minerale meststoffen vereisen.
  Onderdak is niet noodzakelijk
  Vilt kershard, tot -30 ″ is niet bang. Maar het bloeit heel vroeg en als het op dat moment is
  de geheimen zijn nog niet gewekt, of er zal vochtig en koud weer zijn, dan zullen er geen grote oogsten zijn.
  Het vruchtdragen begint al in het derde jaar, daarom is het noodzakelijk om meteen de kroon te vormen. Het is noodzakelijk dat de struik niet te dik is, anders zal het lastig zijn om de oogst te oogsten, en de bessen in de schaduw van de naburige takken krimpen.
  Handig om te monteren
  Vilten kers is ook goed omdat het een struik is, en zelfs zonder snoeien boven 2,5 m zal het niet uitrekken, zodat het altijd handig zal zijn om te oogsten. Je hebt geen trappen nodig: een gebogen takje en plukken.
  Lang opgeslagen
  Er is nog een geheim voor deze kers: vanwege de pluisjes die de bessen omsluiten (dus vervilten!), Wordt het langer bewaard dan normaal. In de hitte kan 2-3 wachten tot de beurt is gerecycled en als het in een koele kelder wordt bewaard, duurt het twee tot drie weken en het zal niet verslechteren!
  Productiviteit uit één struik - van 5 tot 20 kg uitstekende bessen.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar