2 recensie (s)

 1. Elena Kamyshova, Volgograd

  waarom zijn de coloradokevers in een jaar tijd veel, maar in een andere - een beetje?

  antwoord
  • Helena

   Op de kracht van de Coloradokever invloed van verschillende factoren. De eerste is de "ernst" van de winter. Er is waargenomen, dat na de strenge winters het aantal parasieten in gebieden minimaal is. Het ding is dat de kevers overwinteren in de bodem, begraven op een diepte van ongeveer 22 cm, en als het land wordt gekoeld tot een zodanige diepte, kan sterven voordat 90% van de mensen, zo niet de meeste zal overleven. De tweede factor - de sterke temperatuurschommelingen in de lente periode, welke een obstakel voor de eierleggende vrouwtjes zijn: soms het proces wordt beëindigd, soms alleen vertraagt. De temperatuur beïnvloedt de larven - tegen gereduceerde hun ontwikkeling ernstig vertraagd. Ook pest drastisch verminderd in de droge of in jaren met langdurige regen en ongewoon koud weer. Zelfs een groot aantal dagen met sterke wind kan een aanzienlijke vermindering van het aantal larven, aangezien vallen op de grond, ze van uitputting sterven.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar