5 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Om twee keer zoveel groenten te oogsten als normaal, voed ik de planten het hele seizoen met het biologische product Siyaniye-1. Ik verdun het concentraat eerst. In 3 l warm water los ik 6 des.l. suiker, giet 6 sachets van het medicijn uit. Ik sluit de container met een deksel, zet hem een ​​dag op een warme donkere plaats, schud hem regelmatig. Ik filter het afgewerkte medicijn. Bewaar in een plastic fles op een koele, donkere plaats. Ik zorg ervoor dat er zo min mogelijk lucht onder de kurk zit: terwijl de vloeistof afneemt, knijp ik in de fles zodat de inhoud onder de hals omhoog komt en kurk ik de container.

  Hoe te gebruiken: 0,5 eetl. Ik kweek het eindproduct in een emmer water, geef de groenten water met een snelheid van 3-5 liter per vierkante meter van de tuin.
  Evdokia

  antwoord
 2. Ilya RESHETNIKOV

  Ik spuit met Phytosporin niet alleen de struiken zelf, maar ook de mulch van het hooi eronder. En vorig jaar maakte hij op advies van de tuinman en tuinman alles goedkoper: hij bevochtigde het hooi met water en deed het een paar dagen in plastic zakken om te rotten. Daarna een laagje van 10 cm onder de tomaten smeren. In de zomer heb ik het af en toe met water gemorst zodat het niet uitdroogt, omdat de heilzame schimmelwerende bacteriën in hooi alleen in een vochtige omgeving werken.

  antwoord
 3. Loedmila Valskaja

  Ik verwerk regelmatig tomaten met Fitosporin, maar vorig jaar eind september werden ze nog steeds ziek van Phytophthora. Helpt in dit geval sprayen met een ander biologisch product, Trichodermine Veride? Hoe te combineren met Fitosporin?

  antwoord
  • Loedmila Valskaja

   Vanwege de toenemende vraag naar eco-landbouw zijn er nu veel echt goede biologische producten. Het is echter nog steeds moeilijk om het gebruik van "chemie" volledig te vermijden: een groot aantal ziekteverwekkers, en ze passen zich te snel aan. Daarom moeten biopreparaten vaak gecombineerd worden met chemische gewasbeschermingsmiddelen. Maar er zijn bepaalde regels.
   1. Biologische producten die een anti-stress effect hebben en gebruikt worden als topdressing bevatten verschillende extracten van natuurlijke stoffen (HB-101, Gumi). Ze kunnen samen met "chemie" worden gemaakt. Het belangrijkste is dat bij het mengen hun eigenschappen niet veranderen, d.w.z. kleur, geur, bezinksel etc. mogen niet veranderen.
   2. Biologische producten die gebruikt worden om ziekten en plagen te bestrijden bevatten verschillende bacteriën (Fitosporin). Het is onwenselijk om met dergelijke voorbereidingen "chemie" te introduceren, omdat. het kan alles wat nuttig is in een biologisch product vernietigen. Het is beter om na gebruik van het biologische product minstens een paar dagen te wachten (de geldigheidsduur staat op de verpakking) voordat je een ander product maakt.
   3. Biologische preparaten kun je ook beter niet met elkaar mengen. Qua samenstelling zijn ze vrij complex en in de regel zijn bepaalde voorwaarden vereist voor hun gebruik: de zuurgraad van de oplossing, luchttemperatuur, vochtigheid, enz. En die omstandigheden waaronder één medicijn perfect werkt, zijn absoluut niet geschikt voor een ander (hetzelfde kan gebeuren bij het introduceren van een biologisch product met een andere samenstelling, zoals bij Fitosporin en Trichodermin Veride). Als je ze toch wilt mixen, wees dan niet te lui om de instructies te lezen.

   antwoord
 4. Sergej Sukhomlinov

  Tegenwoordig worden biopreparaten steeds populairder. Ik wil NV-101, Gumi, Fitosporin-M en anderen op de site gebruiken, maar ik heb gehoord dat ze misschien niet genoeg zijn om plagen en ziekten volledig te verwijderen, en het is beter om ze met "chemie" te verwerken. Ze zeggen echter dat het onmogelijk is om ze allebei tegelijkertijd te gebruiken - ze onderdrukken elkaar. Dit is waar?

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar