3 recensie (s)

 1. Julia Stasova

  Lupinen zijn altijd een simpele en zelfs saaie plant voor mij geweest, maar toen keek ik er op een nieuwe manier naar toen ik 'Chatelain' lupine zaaide met roze en witte bloemen op dezelfde bloeiwijze, 'Red Flame' lupine, en ook ondermaatse lupine , een mix van kleuren. Nu wacht ik tot deze schoonheid gaat bloeien. En je hoefde alleen maar op de afdeling vaste planten te kijken!

  antwoord
 2. Julia Tabakerova, Volokolamsk

  Ik wil lupinezaden verzamelen. Wanneer moet het gebeuren? Waar en hoe bewaart u het verzamelde materiaal?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Lupinezaden rijpen begin augustus. Je moet ze verzamelen nadat de vruchten geel zijn geworden. Ze drogen ongelijkmatig, dus het is beter om de collectie over verschillende fasen uit te rekken. Ik raad je aan om het juiste moment niet te missen: volwassen "bonen" van lupinecrack.

   Ik neem een ​​gewone kartonnen doos, bekleed de bodem met een doek, leg de bonen in één laag neer. Het is belangrijk dat er geen vocht in de droogbak komt, anders ontstaat er schimmel.
   Ik maak de doos schoon op een droge, warme plaats totdat de zaden uitdrogen. Het moet niet-residentieel zijn, omdat de zaden alkaloïden bevatten. Droge bewaar ik in stoffen zakken, waarop ik de naam van de plant schrijf, variëteit met een onuitwisbare stift. Indien mogelijk stop ik in elke zak een zakje silicagel (deze vind je in dozen met nieuwe schoenen).
   Elena PUCKO

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar