4

4 recensie (s)

 1. Rimma PAVLOVA, stad van Saratov

  Om in het nieuwe seizoen een overvloedige oogst van appel en peer te krijgen, bemest ik ze halverwege de herfst eens in de 1 jaar met organische stoffen. Is het compost, dan is 2 kg per vierkante meter voldoende. m vaten, als uitwerpselen van vogels - 5 -1 kg, als mest - 1-1,5 kg.
  Eens in de 3-4 jaar gebruik ik ook minerale meststoffen: fosforhoudend - 6-8 g per "vierkant", potas - 8-10 g. Ik heb volwassen bomen, vrij groot, dus ik neem de straal van de stamcirkel als 2 m.
  Na het aanbrengen van meststoffen ondiepe (in 8-10 cm) opgegraven de grond rond de stam, en dichter bij de romp diepte van graven wordt verminderd, om te voorkomen dat de wortels beschadigen. Het is handig om speciale vorken te gebruiken om te graven. Opgekropte kluiten land breken niet, zodat de sneeuw langer blijft en de insecten die zich in de grond hebben verborgen bevroren zijn.
  Ik maak het werk af met veel watergift: 8-10-emmers voor elke boom. Ik probeer het water van tevoren in de zon te verwarmen.
  Yegor SIMONOV, Krasnodar Territory

  antwoord
 2. Lydia

  Om jonge tuinbomen snel gewassen te geven, moeten ze intensief en correct worden gevoerd. Als alles volgens de geest gebeurt, kan worden bereikt dat zelfs tweejarigen zullen beginnen te bloeien en vrucht dragen (uiteraard niet in volle kracht).
  Het algemene voedingsschema is als volgt. Verspreid half april gelijkmatig in hand-stamcirkels met een diameter van 70-80 cm langs een handvol (voor eenjarige bomen) of twee (voor tweejarige) azofoski of nitrophoski en vul dan alles in de grond met een hark. En dan nog twee keer - midden en eind mei - herhaal ik dezelfde operatie in dezelfde doses. Met zo'n verbeterde voeding is water ook overvloedig: twee emmers per boom. Het is ook belangrijk dat je op deze manier oudere bomen (van vier tot zes jaar oud) kunt stimuleren, maar je moet natuurlijk voor elke stamcirkel drie of vier handenvol kunstmest innemen.

  antwoord
 3. M. Vazhanova Republiek Tatarstan

  Al bijna 10 jaar groeien we een peer (ik ken de klasse niet), die heel veel bloeit, maar geen vrucht draagt. Waarom gebeurt dit?

  antwoord
  • L. ROMENSKAYA,

   fruit. Waarom gebeurt dit? M. Vazhanova Republiek Tatarstan
   Als er geen andere perenbomen in de buurt zijn, is de reden voor dit "gedrag" hoogstwaarschijnlijk de afwezigheid van een bestuiver. Immers, bijna alle soorten peren zijn zelfvruchtbaar (steriel), d.w.z. ze kan zichzelf niet bestuiven. Dan wordt de vrucht meestal niet vastgemaakt of zijn er heel weinig. Om te oogsten, plant een boom naast een ander soort (het is jammer dat je niet weet welke variëteit je al groeit). Je kunt het anders: breng in de kruin van de peer verschillende andere soorten peren. Een van hen zal noodzakelijkerwijs de bloemen van de hoofdvariëteit bestuiven.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar