4 recensie (s)

 1. Vera LIPAI, de stad Uzda

  Zeer smakelijk, en vooral, een nuttige thee met berberis. De drank helpt me tijdens verkoudheid, verbetert de bloedcirculatie, normaliseert hoge bloeddruk.
  Ik bereid de thee zo voor: in de verwarmde theepot theepot 1 theelepel. droge bessen giet een glas kokend water, ik sta erop 15 minuten. Soms voeg ik gedroogde bessen toe aan berberis en aan het gewone theezetten. En om de nuttige eigenschappen van de drank te versterken, stopte ik honing in de beker.

  antwoord
 2. Sofya GUSEVA, regio Tsjeljabinsk

  Hek Barberries af met je eigen handen

  Mijn site is versierd met een haag van berberis. En ik groeide struiken van zaden. Bij rijpe bessen heeft gekozen gehoorbeentjes, enkele minuten in roze oplossing van kaliumpermanganaat en gedroogd tot vloeibaarheid. In september introduceerde de toegewezen locatie humus voor het graven, plaatste het oppervlak en markeerde groeven met een diepte van ongeveer 1 cm. Ze zaaiden zaden en sprenkelde grond. In de lente, toen de twee zaailingen op de zaailing verschenen, brak het door - liet 3 tussen de scheuten liggen.Voor het derde jaar werd de jonge plant getransplanteerd naar een vaste plaats. Zaad gekweekte struiken bloeien op 2-3-ste jaar. Het is belangrijk om te onthouden: fruit zal alleen worden gebonden als er verschillende berberisheesters in de buurt groeien.
  Voor het zaaien in de lente hebben zaden stratificatie nodig: om een ​​mengsel van zaden en nat zand gedurende ten minste twee maanden te weerstaan ​​bij een temperatuur van + 2 ... + 5 graden.

  antwoord
 3. Olga OSKOLKINA, Lipetsk

  Aan de ene kant van mijn tuin is er een pad naar de geliefde rustplaats in de lokale delen. Het gebeurt. dat jongeren, thuiskomend op zomeravonden, ernaar streven hun zachtheid te tonen en een kruidenierswinkel af te snoepen voor een vriend in een vreemde tuin. Appels laten me niet in de steek, maar het is een schande om gebroken takken en gekreukelde bedden te zien. Bewaak de tuin niet met een pistool! En ik plantte verschillende berberisstruiken aan deze kant van de tuin.
  Heester geweldig voor het beschermen van grenzen. Het is pretentieloos voor de grond, groeit zeer snel, verdraagt ​​snoeien, verdraagt ​​lichte schaduw en heeft indrukwekkende stekels. Door de struiken van berberis is niet zo menselijk - de kat zal er niet doorheen kruipen! Bovendien kozen kleine vogels snel voor struiken en begonnen daar te nestelen. Wat een nachtegaaltrillingen hoor je in de zomer!
  Bovendien is berberis erg mooi, van de vroege lente tot de late herfst. 6-aanplant Ik wisselde de gebruikelijke en rood-velige formulieren af. In het voorjaar zijn de struiken bedekt met felgele bloemen met een sterk, eigenaardig aroma. Ik zal niet zeggen dat ik deze geur echt leuk vind, maar er vliegen veel bijen naar toe. En aan het einde van de zomer rijpt de overvloed aan donkere robijnrode bessen overvloedig. Elk jaar, berberis oogsten, hoewel het geen speciale zorg ontvangt: de gebruikelijke bemesting voor bessen in de lente en een sterke vormgeven snoeien.
  Ik voeg vruchten toe aan compotes, en droog ook voor de winter voor medicinale doeleinden. Afkooksel van de bessen verlaagt enigszins de druk en versterkt de wanden van de vaten. Daarom gebruik ik het in een mengsel met bessen van zwarte appelbes en irgia voor de behandeling van hypertensie.

  antwoord
 4. Helena

  Heel handig artikel! Bedankt voor haar! Ik ontdekte een nieuwe struik voor gladchia. Ik zocht een soortgelijke "bewaker". Ik weet niet of ik haar zaad zal vinden, maar ik zal het proberen met stekken, ik zag zo'n struik in de stad. Maar ik zou zaden van gouden bessen niet weigeren, ze zeggen dat het ideaal is voor bessen en kruisbessen. Ik zal je heel dankbaar zijn als je me de zaden stuurt.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar