2

2 recensie (s)

 1. Angelina PROSHKINA, Volgograd

  2 jaar geleden in mijn voortuin "geregistreerd" 2 zaailingen van blauwe spar. Ik heb ze heel ijverig in de gaten gehouden: in 1 gedrenkt, in de schaduw gesteld van de zon, besproeid met preparaten van ongedierte. In het begin waren mijn kerstbomen opmerkelijk goed ingeburgerd en gaven een toename. Maar toen begon een van hen in groei van haar zus te vallen, begon wat naalden te verliezen, de toppen van de takken begonnen uit te drogen. Tegelijkertijd vond ik geen ongedierte. Een paar maanden later vertoonde de tweede kerstboom dezelfde tekenen.
  Ik besloot om te controleren of de aarde aan de basis te compact was en of de wortels aan het rotten waren. Ze schepte de bovenste laag van de aarde op en voelde dat de kerstboom zwak zat, hij kon met de hand worden geschud, wat betekent dat er iets mis is met de wortels. Ze waagde het een beetje dieper te graven en daar ontdekte ze een plaag. In eerste instantie leek het alsof er schimmel op de wortels zat, maar toen ik goed keek, zag ik dat alle wortels bedekt waren met kleine doorschijnende insecten.
  Zoals ik toen heb uitgelegd, is deze bladluiswortel (rootworm) een zeer gevaarlijke plaag. Op krachtige volwassen bomen valt hij zelden aan en doet hij niet veel schade. Maar jonge zaailingen met zachte wortels kunnen meestal niet worden bewaard. Ik heb beide haringen van de grond gehaald, de grond gewassen, de wortels gedrenkt in een oplossing van het biologische preparaat tegen ongedierte gedurende enkele uren. Toen plantte ze de bomen op een nieuwe plek. Maar ze raakten niet gewend, blijkbaar was de schade te sterk.
  Hoogstwaarschijnlijk zijn de kerstbomen al besmet in de kinderkamer of tijdens het transport. Dus de volgende keer zal ik de aarde noodzakelijkerwijs laten weken met oplossingen voor insecticiden. En behandel met preventief spuiten niet alleen de naalden, maar ook de grond onder de zaailing.

  antwoord
 2. arbeider

  Groene coniferen sieren het perceel zeer, maar vergeeld raken ze gewoon de tuin. Truckers moeten dit vermijden. Bedankt voor je advies.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar