4 recensie (s)

 1. Ljoebov MARTYNOVA, Voronezj

  Dener alba f. aigenteo-marginata is niet alleen prachtig vanwege de bloemen in de lente, maar ook vanwege het blad in de zomer. In de winter versiert hij zijn tuin met felrode scheuten die mooi afsteken tegen de achtergrond van sneeuw.
  De plant is vorstbestendig en stelt weinig eisen aan de bodem.
  Het is gemakkelijk te vermeerderen vanuit stekken.
  De hoogte van de struik is niet groter dan 3 m.
  Kan in standaardvorm worden gekweekt.
  Mijn boom is 5 jaar oud. Ik heb hem uit een stek gekweekt. Om een ​​standaard te vormen, moet je aan het begin van de teelt de sterkste scheut aan een steun binden (als er meerdere zijn, kies dan de sterkste, knip de rest volledig uit bij de wortel).
  Naarmate het groeit, is het belangrijk om alle onderste scheuten te verwijderen. Toen de stam de vereiste hoogte bereikte, werd de bovenkant geknepen en daarna begon de vertakking vanaf de okselknoppen. Zodra er bij elke nieuwe scheut meerdere bladeren opengingen, werd ook de bovenkant geknepen. En ze deed dit de hele zomer tijdens het seizoen, en ook het jaar daarop. De grasmat groeit snel en na een paar jaar heb ik een mooie boom weten te vormen.
  Overigens kan de kroon desgewenst gemakkelijk elke vorm worden gegeven - het kan een bol, een halve bol zijn, het uiterlijk van een open paraplu, hij kan zelfs in de vorm van een vierkant worden gesneden.

  Derain: fototypes en beschrijving

  antwoord
 2. Sperma Lukinsky, de stad Smolensk

  Drie jaar op rij brak de witte dern niet af - de struik "kijkt" naar het naburige hek. In welke tijd van het jaar kun je het beste knippen? Welke tool?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Oude struiken in het vroege voorjaar, begin maart, snijden drastisch: verwijder de ruwe en droge takken van de basis, jonge scheuten afgekort tot 2 / 3. In de loop van de zomer groeien ze snel terug en tot het begin van herfst verkoudheid blozen - zeer indrukwekkend kijken tegen de achtergrond van een vervagende natuur en in sneeuwval. In jongere, compacte exemplaren voor sanitaire doeleinden, "corrigeer" ik slechts de lelijke, klevende of verdikte takken. Na het snoeien voed ik de planten met een complexe minerale meststof (50-100 g per struik, afhankelijk van de grootte).
   Het is belangrijk om een ​​hulpmiddel (tuinschaar, snoeischaar) te gebruiken met een geslepen mes tijdens het snoeien. Secties moeten vloeiend en vloeiend zijn en vervolgens heel snel genezen. Maar het botte instrument 'kauwt' op de scheuten en laat de afgewonden vezels achter. In dergelijke wonden kan de infectie doordringen. Snijd de struiken bij goed weer in de ochtend, maar niet onder de felle zon en niet in de regen.
   Je kunt de grasmat laten groeien en als een haag de struiken in de zomer maaien. Voor het eerst wordt groene groei begin juni, de tweede - eind juli - augustus verwijderd. Overigens zijn groene stekken gemakkelijk te rooten door ze in losse, turfzandige (1: 1) grond onder blikjes te planten en de grond regelmatig te bevochtigen. Tegen de herfst verschijnen er wortels.
   Voor de winter zijn jonge planten bedekt met lapnik, in de lente worden ze getransplanteerd naar een vaste plaats.
   Ivan MOROZOV

   antwoord
 3. Maria SAVELOVA, regio Irkoetsk

  Deren in plaats van een scherm
  Derain wit, groeiend in mijn tuin, is het hele jaar door mooi. In de zomer, omringd door groen gebladerte met een witte rand (in verschillende soorten kan het ook geel of roze zijn), witte (of roze) bloemen bloeien. In de herfst flakkert het gebladerte rode en gele tinten met paarse vlekken en rijpe vruchten krijgen een witte of donkerblauwe kleur. Zelfs in de winter blijft de grasmat decoratief dankzij fel roodbruine scheuten.
  Om dit wonder te laten groeien, is speciaal werk niet vereist. Voor de hele tijd dat de grasmat groeit met mij, de grond die ik 1 keer bemest, toe te voegen aan de put bij het planten van een halve emmer mest, gemengd in de helft met compost. Nu heb ik praktisch niet om de plant, alleen doe ik het vormgeven snoeien.
  De eerste keer dat ik een zaailing kocht in een kwekerij, en het laatste 4-jaar heb ik de stekken met stekken gereproduceerd.
  Vanuit de grote struik tijdens het snoeien in de lente, sneed ik de groene, maar licht verhoute stekken af. Een aantal dagen lag ik op een plank in een schuur en wikkelde ze in met een vochtig linnen servet. Hierna heb ik de stekken in een glas water gedaan en aan het licht gebracht en verwarmd. Begin juni plant ik in de grond. Tegen de herfst is er al een behoorlijk krachtig wortelstelsel aan het ontwikkelen in de derene.
  Er is in deze jaren geen steek gestorven, hoewel ik geen wortelstimulant gebruik. Het enige, in de eerste winter bedek ik de jonge planten met lapnik en strooi er sneeuw bovenop om ze tegen vorst te beschermen.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar