7

7 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  WIJ VORMEN EEN KROON
  Om een ​​dun gelaagde kroon te creëren, die bestaat uit verschillende lagen skelettakken en één geleider - de leider, is het noodzakelijk om de regel van ondergeschiktheid van takken te volgen: de onderste takken moeten altijd dikker zijn dan de bovenste. Om ervoor te zorgen dat de toekomstige stam 60 cm groot is, wordt de zaailing gesneden op een hoogte van 70 cm vanaf het grondniveau.
  Het volgende jaar kiezen ze de meest ontwikkelde sterke scheut - de leider en laten deze een derde langer dan de skelettakken. Vervolgens worden concurrerende scheuten en alle sterke takken die zich onder een scherpe hoek uit de stam uitstrekken, ingekort.

  In de eerste laag worden 2-3 skelettakken geselecteerd, met een vertrekhoek van meer dan 45 ° en een diameter van niet meer dan de helft van de diameter van de stam. De toppen van de skelettakken moeten op hetzelfde niveau liggen. De volgende laag wordt op een afstand van 50-60 cm van de vorige gelegd. De formatie is voltooid wanneer de hoofdtakken worden gelegd, en daarop - takken van de tweede, derde en vierde orde.

  antwoord
 2. Andrey Tumakov, de stad Smolensk

  Mijn tecka heeft een uitstekende perenenteelt (jaren 15), die grote sappige vruchten geeft. Maar de boom begon in te storten - het blijken twee krachtige stammen. Ik ben bang dat de peer zal opdrogen. Wat moet ik doen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   In de praktijk van de tuinbouw zijn verschillende manieren bekend om de takken te binden. De eenvoudigste en betrouwbaarste daarvan - met behulp van twee houten balken (maar mogelijk korte latjes lengte 15 20 cm en een dikte 2 cm gebruiken). Bars bevestigen met metalen bouten of binden met een sterke draad. Staven en latten snijden niet in de schors van takken. Desalniettemin is het wenselijk dat ze stukjes matten leggen, plundering. Hoewel takken vastzitten, maar geen schade wordt afgesplitst onder de reeds gebonden branch (vooral grotere) substituut-1 2 helpers.
   Gespleten dunne takken binden met een sterk touw en plaatsen ook een zachte voering tussen touw en schors. Controleer in alle gevallen en manieren van fixeren de plant systematisch - snijd de bundel niet in de schors en bind deze zo nodig vast.

   antwoord
 3. Ludmila

  Mijn perenras "Chizhovskaya" -10 jaar. Er is nooit gesnoeid; vorig jaar bloeiden de eerste bloesems. Dit jaar waren er veel kleuren, er werden 15 vruchten geplant en groeiden. Nu groot, mooi. hoogte is ongeveer 4 meter. De kroon is dicht, er zijn veel takken. Moet het gevormd worden of is het al te laat? Veel takken laten de onderkant van de stam achter, ik denk dat ik ze moet doorknippen. hoe te zijn

  antwoord
 4. Ivan Petrovich Tremasov, Bashkiria

  Perenklasse Severyanka over 10-12 jaar. Laatste 3-jaar aan het einde van de zomer worden alle bladeren bronskleurig (koper). Dit is geen roest, want er is geen jeneverbes in de buurt. Hoe zit het met mijn peer

  antwoord
  • Ivan

   Peren rang Severyanka - vroeg, de vrucht rijpt in de zomer. Ze heeft een korte vegetatieperiode. Daarom is het waarschijnlijk dat in het droge klimaat van Bashkiria de bladeren aan het einde van de zomer van kleur veranderen. Als de opbrengst van de
   brullen is goed genoeg en de kwaliteit van de vruchten past bij jou, en dan is er bij de voortijdige verandering van de kleur van de bladeren niets aan de hand. Om het groeiseizoen te verlengen, zorg voor extra water en voed de boom tijdens het rijpen van het fruit.

   antwoord
 5. Alexander NIKONOV, Nizhnekamsk

  De vaccinatie is niet verdiept
  Bij het planten van een perenzaailing ligt de vaccinlocatie niet begraven (ik laat 2-3 cm boven de grond achter). De plant is stevig bevestigd aan de houten pen in het midden van de landingsplaats.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar