6 recensie (s)

 1. Nina Antonovna Kolomoyts, regio Zaporozhye.

  In mijn tuin laat 9 jonge appelbomen groeien op een dwergachtige onderstam. Appels zijn erg lekker. Maar ze zeggen dat zo'n tuin niet lang duurt. Klopt dat?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Levensduur appelbomen geënt op slaboroslyh schorsingen afhankelijk van het type van de voorraad, en de kwaliteit van de zorg van een tuin. Zelfs op zeer dwergachtige bestanden wordt de M9-boomproductiviteit met goede verzorging tot 15 jaar gehandhaafd. Bomen geënt op een sterk groeiende onderstammen (62-396 en 54-118), stijgt dan 20 jaar.

   antwoord
 2. Rakitsky K.L.

  Een paar jaar geleden plantte de appel, maar toen begon de boom te interfereren en we hebben hem getransplanteerd. En nu een paar jaar is de plant ziek, de toppen van de takken verdorren. Vertel me hoe ik de appelboom kan helpen?

  antwoord
  • Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

   Blijkbaar hebt u tijdens het transplanteren het wortelsysteem aanzienlijk beschadigd (het resterende deel van de wortels geeft het bovenstuk niet voldoende voeding). Ik adviseer in de lente (vóór het begin van de vegetatie) om een ​​verjongende trim van een boom te maken, waarbij de helft van de takken van de rand van de kroon wordt verwijderd.

   antwoord
 3. Lilia PETROVSKAYA

  Wanneer de volwassen grote appelboom overvloedig bloeit, is de vrucht waarschijnlijk ondiep. Dan, volgens de raad van zijn vader 3-4-day bloeiende spuit de boom de volgende samenstelling: 300 g natriumcarbonaat ras in 10 liter water (draai 3% oplossing). Het resultaat is dat de vrucht ongeveer half zo veel wordt gebonden, maar dat ze groter en smakelijker zullen zijn.

  antwoord
 4. Denis

  Experiment
  Ik las dat een zaailing van een boom die je leuk vindt kan worden verkregen door luchtlagen. De beste tijd hiervoor is de lente, wanneer de sapstroom begint. Bij een volwassen appelboom koos ik voor een verhoute, rechte tak zonder gebreken en sneed ik een ring van 15 cm breed op een afstand van 30-1 cm van de bovenkant.Ik zette een plastic fles van een donkere kleur op met de hals afgesneden met de onderkant naar beneden (de nek gesloten met een geoliede doek). Hij bevestigde de fles onder de ring op een afstand van 10-12 cm en schonk vruchtbare grond in het brede gedeelte. Hij herhaalde dezelfde manipulaties op nog 3 takken. Ik heb de aarde periodiek in flessen gebotteld. De optimale temperatuur voor beworteling is + 20 ... + 25 graden. Het is belangrijk dat het wortelgedeelte in het donker ligt. Eeltvorming en beworteling beginnen binnen 10-15 dagen.
  Resultaat
  In de herfst van hetzelfde jaar nam hij alle takken af. De wortels werden slechts in twee zaailingen van vier gevormd (één tak droogde en brak af, de tweede vormde slechts een verdikking). De ingegraven lagen werden gescheiden van de moederplant en onmiddellijk in de tuin geplant tot een vaste plaats. De tak met verdikkingen zonder wortels ook geplant: lees dat met de juiste zorg en het kan wortels geven.
  Denis VILKEL. 15 jaar oud, student 9 cl. Boltische school, regio Grodno.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar