13 recensie (s)

 1. Vladimir Yakushev, stad van Kurgan,

  Veel zomerbewoners, waaronder ikzelf, geven de voorkeur aan natuurlijke producten en meststoffen. Geloof me, ze zijn geweldig voor het verkrijgen van goede oogsten.

  Lukovaâ Husk
  Het is zeer geschikt om tal van tuinplagen af ​​te weren. Ik vermaal de kaf en strooi wortelgewassen, en bescherm de bedden tegen het verschijnen van een wortelvlieg. Ik heb ook droge ui schoongemaakt in de gaten wanneer ik aardappels plant, voeg ik toe aan de compost voor bedden met groenten.

  eierschaal
  De eischaal helpt de bodemstructuur te verbeteren, de zuurgraad te verminderen en de vruchtbaarheid te vergroten. Kroshu en strooi het voordat je de grond graaft, voeg toe aan de compost (foto 1).

  Aardappel schoonmaken
  Ik worstel met de Coloradokever en leg de schoonmaak in verschillende delen van het perceel vast (foto 2). Er komen veel kevers bij. Dan verzamel ik dit aas voorzichtig en giet het met een vonk

  udobreniya-Iz-othodov

  antwoord
 2. Marina TARUN, Omsk

  Voor dergelijke gewassen zoals radijs, radijs of wortels, is het koffiedik een uitstekende meststof.

  Bovendien maakt het de grond los en wordt de geur van ongedierte ontmoedigd. Ik zaai een keer om een ​​beetje groente op het koffiedik te experimenteren en verzamel nu constant alle koffieslaap, mijn land en bewaar het voor de tuin.
  Ik zaai als volgt: ik vermeng koffiedik met zaden (10: 1) en val in slaap in groeven gemaakt in vochtige grond. Bovenop - een laag compost en vervolgens mulch met gedronken koffie (0,5-0,7 mm).

  Koffie adsorbeert vocht en geeft het aan de zaden. Een mulch laat geen vorming van een droge, harde korst op het grondoppervlak toe, wat moeilijk door te breken zou zijn. Zoals je kunt zien, kun je op het koffiedik niet alleen raden, maar ook zaaien!

  antwoord
 3. Antonina MEDVEDEVA, art. Platnirovskaya, regio Krasnodar

  Veel huisvrouwen gooien aardappelschillen, maar tevergeefs.
  Er zit veel zetmeel in de aardappel, wat betekent dat het nuttig is voor de tuin.
  Aalbessen reageren op zetmeel - bessen worden groter en sappiger. Daarom verdiep ik, in het voorjaar, bij het graven van een cirkel met bijna stengel van zwarte en rode aalbessen, droge aardappelschillen.
  Heel erg zoals aardappelen zijn ook kool, komkommers, courgette en pompoenen. Voor hen voeg ik gemalen topdressing toe aan de bodem van het gat bij het zaaien of verplanten van zaailingen (bovenop de reiniging giet ik een beetje aarde).
  Maar ik behandel tomaten, paprika's en aubergines niet met aardappelschillen - deze groenten hebben veel voorkomende ziekten, dus het is beter om het niet te riskeren. En schoonmaken kan in ieder geval alleen van gezonde knollen, zonder sporen van rot en ziekte.

  antwoord
 4. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  MESTSTOF VAN BANANS
  Iedereen kent de voordelen van bananen, maar niet iedereen weet dat ze gunstig zijn voor planten. Ik was hier zelf van overtuigd, omdat ik had geprobeerd mijn kamerbloemen en zaailingen op de vensterbank te voeren. In mijn familie is dit de gebruikelijke manier: we eten bananen, maar we gooien de schil niet weg. Het bevat veel sporenelementen. Allereerst wassen we de was en chemische elementen waarmee bananen goed worden gewassen. We wassen ze met een hard washandje onder stromend water. Droog de geschilde huid op een geventileerde plaats. Maal dan met een mes en zet als thee. Giet 5 theelepels per liter pot, koel af en geef de bloemen en zaailingen water onder de wortel. Ik raad iedereen aan!

  antwoord
 5. Boris Shiroki, Irkoetsk

  In de herfst en winter hebben zomerbewoners meer vrije tijd wanneer ze literatuur voor tuinders en tuinders kunnen lezen, vruchtwisseling kunnen doordenken in hun zomerhuisje, variëteiten kunnen kiezen en zaden van verschillende gewassen kunnen kopen. Een ander ding dat ik altijd doe in de herfst is om het afgelopen zomerseizoen samen te vatten: het is belangrijk om te analyseren welke rassen hun waarde hebben getoond, voor welke gewassen het jaar succesvol is geweest en voor welke niet.
  In dezelfde periode verzamel ik afval, dat ik vervolgens gebruik als dressing in de tuin.
  Eierschalen zijn een effectief supplement dat de zuurgraad van de bodem vermindert. Het bevat kalium, magnesiumzouten, fosfaten en andere voor planten belangrijke elementen en verbindingen. Ik verwar de gedroogde schaal fijn van rauwe eieren en in het voorjaar breng ik het in een zomerhuisje naar de grond. Ik verwijder de eierschaal van de gekookte eieren in een composthoop.
  Gedronken thee is een geweldige mulch en organische meststof. Ik pak het op, droog het af en stop het in een zak. In het voorjaar, wanneer ik de aarde in een kas graaf, breng ik het in de grond, thee voor tomaten en komkommers is vooral handig.
  Uienschil is zowel bemesting als ongediertebestrijding. Ik verzamel droge schil en in het voorjaar breng ik een handvol in een gat bij het planten van aardappelen.

  antwoord
 6. Elena PONOMAREVA, Bobrov

  Vorig jaar verzamelden voor het eerst alle herfst en winter de eierdop en in de lente werden gedroogd en vergruizeld toegevoegd aan de gaten (20-30 g). Eischaal is een zeer waardevolle meststof: het bevat veel calcium (het vermindert de zuurgraad van de grond), zwavel, magnesium en fosfor zijn aanwezig. Daarom bracht het het onder gevoeligheid van de zuurgraad van de cultuurgrond: wortels, uien, komkommers.
  Als gevolg daarvan steeg de wortel snel en vriendelijk, hij groeide zelfs, hij smaakte zoet. Uien waren niet verrast door de uivlieg, groeiden groot. Komkommers tevreden met een hoge opbrengst en hadden geen last van echte meeldauw. Dus volgend jaar zal ik meer shells verzamelen!
  TIP: De verzamelde schaal passeerde de vleesmolen: hoe kleiner de deeltjes, hoe beter hun effect op de grond. Ik bewaarde het in papieren zakken op een droge plaats. In polyethyleen kun je het niet houden.

  antwoord
 7. Angela Spivakova, Noginsk

  Mijn moeder is van mening dat theethee een uitstekende bruikbare meststof is, dus gooit ze het nooit weg, maar giet het op de bedden. En hij raadt me aan hetzelfde te doen. Maar ik ben er niet zo zeker van dat dit echt zo handig is. Ik zie nog steeds brouwen als afval en niet als kunstmest. Vooral iets wat ik niet heb gemerkt dat de groenten op de bedden van mijn moeder veel beter zijn dan die van onze buren die geen gebruikte thee op ze gieten. Wie van ons heeft gelijk?

  antwoord
 8. Julia MIKHAILOVA, Cherepovets

  Netjes en praktisch!
  Keukenafval is bekend bij zomerbewoners en een populaire vorm van kunstmest.
  Maar hoe te sparen en te drogen, zodat het appartement niet als een grote vuilnisbak wordt?
  Ik stop keukenafval (eierschaal, groentereiniging, slaapthee, koffie, enz.) In pallets voor kipproducten. Ze hebben een zodanige omvang dat ze gemakkelijk op de batterij kan worden gebracht, droog afval is er, en giet alles in dozen van melk en op een bepaalde manier te blijven tot het voorjaar. Netjes en praktisch!

  antwoord
 9. Alexey SHUSTOV, Stavropol Territory

  Is het nodig om chernozem te bemesten?
  Ik kan een gelukkige bedelaar genoemd worden, de grond op mijn site is solide chernozem. Dergelijke landen zijn de ware rijkdom van ons land. Ik hoorde dat tijdens de Grote Patriottische Oorlog de fascistische indringers Oekraïense chernozem-wagens namen.
  In dergelijke grond zit veel humus, calcium, micro-elementen, wat erg handig is voor planten. Chernozem-landen hebben een overwegend neutrale en zwakzure reactie. Als de zuurgraad is verhoogd, moet u dit op 1 vierkant maken. m 200 g gehydrateerde kalk. Bij gebrek aan magnesium wordt het vervangen door dolomietmeel, wat ook bijdraagt ​​tot hetzelfde gebied, volgens 0,2 kg
  Op de chernozem-bomen groeien struiken, groenten- en bessengewassen met een goed ontwikkeld wortelstelsel prachtig. Maar voor planten waarin het slecht ontwikkeld is, voeg ik turf of zand toe om de grond los te maken. Bovendien geef ik de gewassen water goed door en mulchen ze noodzakelijkerwijs.
  Net als andere bodems die als tuin worden gebruikt, neemt de chernozem na verloop van tijd af, dus hij moet van tijd tot tijd worden bemest. In de herfst breng ik organisch materiaal binnen - ongeveer een ton mest per honderdste. Eens in de 1-4 jaar zaai ik en dan plant ik in de grond van siederata. En ook, om de mechanische samenstelling van dergelijk land niet te verslechteren, graaf ik het niet op met een schop, maar met behulp van een hooivork en een platensnijder.

  antwoord
 10. Anna VOLOTKINA, de stad van Koersk

  Hoewel ik meststoffen uit de herfst breng, voed ik in de lente bij het maken van de bedden de grond extra. Nu, wanneer het al is gepland dat waar het zal groeien, is het belangrijk om die additieven die nodig zijn voor elke specifieke cultuur in de grond te leggen.
  Onder komkommers, squash, pompoenen maken bedden, royaal op smaak gebracht met een mengsel van mest en gras snijden (neem de jonge gras dat groeit op dit moment op de veranda). Zwaar, nepereprevshuyu organische lagen worden gelegd in een bedbodem, terwijl de bovenste grondlaag maak volledig afgewerkt humus. Van de mestverspreiding van onderaf komt zowel voedsel als warmte.
  Andere groenten profiteren niet van verse mest. Van natuurlijke organische stoffen onder de wortels en kool in het voorjaar stopte ik in de bedden een volledig verrotte compost - een emmer van 1 vierkante meter. m. Ik voeg ook een beetje kalk toe bij het graven, ongeveer een halve kilo per 1 vierkante meter. m, omdat mijn land zuur is. Met losse humus mulch ik groeven met ingezaaide zaden.
  Korrelige minerale meststoffen in de grond die ik maak bij het vormen van bedden, sluiten tot een diepte van ongeveer 20 cm. Bij 1 sq. M. Ik neem 30 g ammoniumnitraat en 20 g superfosfaat. Kaliummeststof is as. Na het rooten en het begin van een actieve groei van het planten, voed ik mestoplossingen, infusen van het gefermenteerde gras en kippenmest.

  antwoord
 11. Yuri GAYNOV, Moskou

  Iedereen heeft wel eens gehoord van de voordelen van honing, maar niet elke imker weet dat je met behulp van netelroos een prachtige kunstmest kunt krijgen. Ik merkte op: wanneer ik afval giet van smeltende honingraten onder struiken en bomen, wordt het land daar zacht en vruchtbaar. Scheuten op appelbomen groeien sneller na zo'n voeding, de korst barst niet, de vruchten worden groter. En in de slurf cirkels zijn er veel regenwormen.
  Meer dan 10 jaar Cherry variëteiten van Vladimirovna op onze site bloeiden alleen, maar geen bessen. En vorig jaar verschenen bessen voor het eerst in vele jaren en ik oogstte een goede oogst. Ik denk dat dit het resultaat is van regelmatige bijendressing.
  Om het te koken, oude honingraat, niet geschikt voor herhaald gebruik, smolt ik in een aluminiumpan. Afval van peper, propolis, broed tot op de bodem, en was stijgt op en hardt uit als het afkoelt. De resterende vloeibare massa wordt geplant in gieter en bewaterde frambozen, bessen en fruitbomen. Ik gebruik geen andere meststoffen.

  antwoord
 12. Lilia REYTAROVSKAYA

  Ik gooi nooit eierschalen weg - het is een uitstekende meststof voor kamerbloemen. Ik droog het, maal het in een koffiemolen. 3 eetl. poeder gegoten in de tank 1 l gekookt water, sluit het deksel en zet het op een donkere plaats voor een dag. Ik geef deze vodichka al mijn groene huisdieren water - het resultaat houdt niet op alsjeblieft!

  antwoord
  • Elena PONOMAREVA, Bobrov

   Ik weet al lang dat eierschalen een waardevolle meststof zijn (het bevat calcium, wat zwavel, magnesium en fosfor), maar ze konden niet allemaal hun verzameling opnemen. Vorig jaar, eindelijk, tijdens de herfst en winter, verzamelde ik het, naar het mij leek, genoeg. Ze hakte de gedroogde schaal fijn en in het voorjaar voegde ze die toe bij het planten van verschillende gewassen. Allereerst voor degenen die gevoelig zijn voor bodemzuur: wortels, uien, komkommers. Ik heb gehoord dat de bessen goed op de schaal reageren, maar ik heb het zelf niet geprobeerd - er was niet genoeg kwetsbare topdressing.
   Wat zijn de resultaten? Wortelen zijn snel en vriendelijk gestegen, wortelgewassen (die al voor voedsel zijn gebruikt) zijn zelfs zoet. De ui werd dit jaar groot en stond niet versteld van de uivlieg. Komkommers werden niet ziek met echte meeldauw, ik heb al een goede oogst groen verzameld.
   In één woord, ik heb besloten om dit jaar de schaal opnieuw te verzamelen. Ik zal proberen om meer te verzamelen, genoeg voor de kas en bessen.
   Houd de schaal in papieren zakken, want in polyethyleen kunnen nedosohshie-deeltjes van eieren bevuild raken.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar