18 recensie (s)

 1. Katerina Gromova

  De peer is weg
  De peren ontluikten in de lente, maar werden toen zwart op een tak. En later de hele boom. Bovendien was de bast ernstig gekraakt in de stam. Wat is er gebeurd?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Misschien heb je een zwak resistent type. De ontbinding van het blad was te wijten aan het reserveren van voedingsstoffen, maar een ernstige beschadiging van de stengel in de winter leidde nog steeds tot de dood van de boom in de zomer.
   Toch is de variëteit waarschijnlijk onstabiel voor bacteriekanker. Symptomen van de toestand van de boom, door u beschreven, komen volledig overeen met de laatste fase van deze ziekte. En in het eerste en tweede geval moet de boom worden ontworteld. Verwijder het van de site, verbrand alle plantenresten. En plant in het nieuwe seizoen geen nieuwe plant op deze plek.

   antwoord
 2. Anna KUROCHKINA, regio Nizjni Novgorod

  Er gebeurt iets geweldigs met mijn peer. Het groeit met ons alleen 2-ste jaar, is nog niet gebloeid en niet gevoed, maar hier, begin augustus, bloeiden bloeiers aan de toppen van de scheuten! Waarom gebeurde dit?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Generatieve (bloem) toppen van fruitbomen worden in de 2e helft van de zomer - vroege herfst gelegd om volgend jaar te bloeien. In sommige stressvolle situaties voor planten (droogte, overtollig vocht, koeling) kan de bloei echter in het lopende jaar plaatsvinden. Ja, het fenomeen is enigszins abnormaal, maar niet dodelijk. In uw geval is het beter om de bloemen te verwijderen en de boom zelf in het vroege najaar te voeden met kaliumfosformeststoffen.

   antwoord
 3. Richard Kolosovsky

  De perenbladeren hebben donkerbruine vlekken die groeien, bijna zwart worden. Bladeren dan verwelken. Wat moet ik doen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Dergelijke symptomen kunnen twee ziekten veroorzaken.
   Peer met peren. Het tast bladeren, fruit, jonge scheuten aan. De ziekte verschijnt eerst aan de onderkant van de bladeren in de vorm van snel zwart wordende olijfvlekken. De aangetaste vruchten groeien kruimelig en barsten.
   Tijdens de herfst bladval spuit de bomen 10% waterige oplossing van nitraat of 7% waterige oplossing van ureum en vroege lente in zwelling knoppen - 3% 's Bordeaux vloeistof.
   Voor de bloei en onmiddellijk erna, behandelen met fungicide (Azofos, Fundazol - volgens de instructies). Als er schurftplekken zijn op jong fruit, strooi de bomen dan met Quick, Strobi of Tridex - niet later dan 20 dagen voor de oogst.

   Bacteriële kanker. De ziekte begint met het verslaan van blad en bloeiende toppen. Bladeren worden zwart, verdorren. Dan treft de ziekte individuele takken. Als u ze niet verwijdert, bedekt deze de volledige structuur.
   Bij het begin van kanker (wanneer de bladeren zwart worden), behandel de planten met een fungicide. Verzamel en vernietig de gedroogde bladeren. Snijd de aangetaste scheuten en takken (wonden behandelen medische stopverf). Als de ziekte de hele boom "bedekt", roei het uit en verbrand het.

   antwoord
 4. Nikolai RYABIKOV, Republiek Basjkirostan

  Elk jaar oogst ik een goede oogst van peren in mijn tuin. En waarom? Omdat ik de preventie van plagen en ziekten doorbreng, met de tijd voed ik bomen en bereid ik ze van tevoren voor op de winter.

  Voor de bestrijding van ongedierte gebruik ik speciale chemische preparaten. Voor mij is dit een betrouwbare en handige manier.
  Als juli heet is, overvloedig water de peren met warm water. Als ik zie dat bij jonge bomen de takken in een scherpe hoek groeien, buig ze voorzichtig (de takken mogen niet korter zijn dan 50 cm).
  Midden in de zomer voed ik peren. Los pap-achtige mest op in de verhouding van 1: 7 in Yul water, voeg 1 een glas as en 2 st. l. superfosfaat. Deze hoeveelheid voeding is voldoende voor de volwassen boom van 1.

  Ik voed geen peren in 2-de helft van de zomer stikstofhoudende meststoffen. Dit voorkomt dat ze zich goed voorbereiden op de winter. Ik knijpt actief groeiende scheuten in jonge peren. Aan het einde van de zomer spuit ik de bomen op het laken en los 5 g superfosfaat op in 150 l water.

  antwoord
 5. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Wespen vallen vaak mijn perenboom aan als het fruit rijp is. Tegen hen hang ik op de takken vallen met honing siroop (honing met verdund water). Ik neem een ​​plastic fles en vul hem met een half zoete vloeistof. Buiten is het ook bedekt met honing. Wespen snellen sneller naar een delicatesse dan naar fruit: eerst eten ze honing buiten, dan gaan ze naar binnen en zinken weg. Voor één boom zijn een paar vallen voldoende.

  antwoord
 6. Natalia VOROZTSOVA, Samara

  De peer van de eerste oogst moet meerdere jaren wachten. Allereerst beginnen in het 2-3e jaar geënte zaailingen op dwergonderstammen vruchten af ​​te werpen, vooral de zuilvormige vormen. Het is gewoon geweldig: een dun takje groeit tot op borsthoogte en er hangen al verschillende grote vruchten aan. Maar de eeuw van dergelijke wonderbomen is van korte duur, een dozijn jaar - en ze moeten worden vervangen.

  Hoge peren leven lang, met goede zorg - tot 100 jaar. Maar de vruchten hebben geen haast om te geven. Echter, gedurende 1-2 jaar kunt u de peer “haasten” vanwege de juiste aanplant, verzorging en kroonvorming. De zaailing moet zo worden geplaatst dat de vaccinatieplaats (dit kan worden bepaald door de overwoekerde hobbels) naar het zuiden is gericht. Het teeltgebied krijgt dus meer zonne-energie.

  Wanneer de zaailing in de groei gaat en de eerste takken vrijgeeft, is het noodzakelijk om 3-4 te laten ontsnappen, in verschillende richtingen gericht, de rest geknipt. Trek met een zacht touw lichtjes de takken naar beneden, waarbij je de hoek van de stengel vergroot (het is belangrijk om het niet te overdrijven om de tak niet te breken!). Meer naar de 1-vruchtzetting, u hoeft niets te doen!

  Geen behoefte aan extra bemesting, als de landing pit was gevuld met humus. Met een overvloed aan voedsel begint de peer takken te bouwen en geen fruitknoppen te leggen. Als deze losbandige kroon ook wordt uitgedund, dan zullen de krachten van de boom de wonden gaan genezen, waardoor de vrucht opnieuw uitgesteld zal worden.
  Als alles goed is gedaan, kunnen al verschillende vruchten worden geprobeerd voor het derde jaar na het planten. Een kleine oogst, maar controleer in ieder geval de variëteit en begrijp of het nodig is om deze boom verder te laten groeien of het moet opnieuw worden geprivatiseerd, of zelfs worden vervangen in het algemeen.

  antwoord
 7. Elena VAZIHOVA. stad Kazan

  Op de bladeren van de peer laat in de zomer verschenen zwarte vlekken. Is het een soort ziekte of peer die extra voedingsbehoeften heeft?

  antwoord
  • Elena. stad Kazan

   Het is moeilijk om uw vraag eenduidig ​​te beantwoorden, omdat de kenmerken van deze plekken niet worden beschreven: hun grootte, lokalisatie, hoogstwaarschijnlijk werden uw peren ziek van schurft - een vrij veel voorkomende schimmelziekte bij fruitgewassen. Om deze ziekte te voorkomen, wordt aanbevolen om alle gevallen bladeren in de herfst te verzamelen en ze vervolgens te verbranden, de grond onder de bomen te graven in de lente, de bomen tijdig te voeden met fosfor-kaliummeststoffen, de cirkel met de stengel te besproeien bij het graven met Bordeaux-vloeistof (3% -oplossing). Een goed effect wordt verkregen door herhaalde behandeling 8 tijdens de vegetatieve periode met een suspensie van 0,3% koperoxychloride of een 1% -oplossing van dezelfde Bordeaux-vloeistof. Er zijn ook speciale producten die speciaal zijn ontworpen om de korst van fruitgewassen te bestrijden (zowel biologische producten als systemische fungiciden).

   antwoord
 8. Olga LAMBATSKAYA, de stad Smolensk

  Peren met een "verrassing"
  Zo blij dat ik dit jaar perenbomen heb die bedekt zijn met fruit! Maar toen ik de vrucht probeerde, bleek dat velen van hen vanaf het midden begonnen te rotten. Waarom gebeurde dit?

  antwoord
  • Olga

   Median peer vruchtrot is meestal te wijten aan het feit dat de planten zijn niet geschikt weer en klimatologische kenmerken van het gebied. Hoge luchtvochtigheid, overvloedige en frequente regens, scherpe temperatuurveranderingen verminderen de groei van perencelcellen. Door de verhoogde sapbeweging barsten de cellen, sterven af ​​en vormen een papperig midden in de vrucht. Vervolgens ontwikkelen zich paddenstoelen, bacteriën, de peer verliest zijn smaak en houdt de kwaliteit. Bijzonder kwetsbaar zijn variëteiten van de herfstperen. Zomer en winter zijn duurzamer. Als het rotten van de perenvrucht van jaar tot jaar plaatsvindt, is het noodzakelijk om de variëteit te veranderen.

   antwoord
 9. Yegor Dmitrievich Matveyev

  Perenwortelmijt beschadigt niet alleen de peer, maar komt ook voor op lijsterbes, appel, meidoorn en kweepeer. Hij leeft in de nieren en bladeren van deze bomen. Volwassen personen winter onder de schalen van de nieren. Vroeg in de lente, tot de bladeren, legt het vrouwtje, zonder de nieren te verlaten, eieren. Op het moment van de eerste bladeren van peer larven mijten worden omgezet in een nieuwe generatie van de vrouwen, die zijn ingebed in het plantenweefsel in de buurt van de hoofdnerf.
  Hieruit worden zwellingen (gallen) gevormd op het oppervlak van de bladeren, eerst geelbruin en vervolgens zwart. Bladeren worden zwart, droog en vallen. Tijdens de zomer geeft de teek 2-3 generaties: de tweede ontwikkelt zich in juni, de derde - in juli. In september verlaten teken de gallen en verhuizen naar overwinteringsplaatsen - onder de schubben van de nieren die ze eten: en de nieren sterven. Colloïdale zwavelpreparaten (80% bevochtigingspoeder), evenals sulfide (50-100 g per 10 liter water) of 10% benzofosfaat (60 g per 10 liter water) worden gebruikt tegen galmijten. Door mijten bevolkte peer en lijsterbes worden 2-3 keer behandeld in de periode van opening van de knop tot blootstelling aan de knop, onmiddellijk na de bloei en aan het einde van de zomer (augustus).

  antwoord
 10. Maxim Shcherbatov, Tula

  Hoe zorg je voor een jonge perenboom?

  antwoord
  • Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

   Na het planten van de peer moet het kroongedeelte worden afgesneden, dus we zullen de grootte van de kroon en het wortelstelsel in evenwicht brengen. Regelmatig uit de cirkel met bijna-barrel moeten we onkruid verwijderen. Een jonge peer is erg veeleisend voor drenken en voeden, vooral in de eerste maand na het planten. Tijdens de vegetatieperiode wordt de peer 5 keer over 50 liters water per boom gegoten en wordt ten minste 3 keer gevoerd. De laatste watergift zou eind augustus moeten plaatsvinden. Met het begin van koud weer, zijn de bomen gebonden met vuren takken (naalden naar beneden) om hen te beschermen tegen knaagdieren. Prestvolevye cirkels voor de winter mulch turf of zaagsel. In de lente, wanneer de dreiging van sterke vorst voorbijgaat, kan de winteropvang van de bomen worden verwijderd.

   antwoord
 11. Svetlana IVANOVA, Ryazan

  Een fruitboom in de tuin planten is altijd deels een loterij. Het resultaat hangt niet alleen af ​​van de zorg, maar ook van de kwaliteit van de zaailing, weersomstandigheden en vele andere factoren. Om deze loterij echter zo vaak mogelijk te winnen, moet u enkele regels kennen.
  Let bij het kiezen van een perenras op de vorstbestendigheid. Voor mij, bijvoorbeeld, heeft de eerste boom de winter niet overleefd. Bereid de zaailing voor op een gezellige plek - verlicht, droog en gelijkmatig. Graven een putdiepte van ten minste m en een diameter 1,5 1 m plaats op de onderrand van kunstmest :. 3 emmers ontleed mest, 1 emmer plantenresten, 0,5 emmers rivierzand. Bestrooi alles met een laag rijterrein. Voeg een emmer water toe aan een glas limoen en houtas, giet het in de put. Een week kan worden geplant. Niet begraven de zaailing: graft moet op de begane grond worden geplaatst. Vergeet de mulch niet. Elke lente, verwijder de toppen. Op 2-Year zaailing Feed the stikstofmeststof (20-30 g per boom).

  antwoord
 12. Ludmila

  Met een peer heb ik ook problemen, waardoor ik zelfs een boom moest omhakken. Daarom lees ik heel zorgvuldig alle informatie over deze plant.
  Je schrijft dat je in de herfst een emmer kalksteen onder elke boom legt volgens de diameter van de wortels. Gelieve te verduidelijken: kalksteen of kalk? Kalksteen is tenslotte een rots, bestaande uit verschillende maten kristallen. En kalk wordt verkregen door deze kalksteen te roosteren. Afhankelijk van de verwerkingsmethode van de gecalcineerde kalksteen worden ongebluste kalk en gebluste kalk (pluis) verkregen. Ongebluste kalk is een klonterig poeder en ongebluste kalk is een poeder dat wordt verkregen door ongebluste ongebluste kalk te laten reageren met een kleine hoeveelheid water.
  Als je echt kalksteen gebruikt, wat levert het dan op? Kalk (pluis) geeft deoxidatie van de grond. En als limoen, is het dan niet veel - een emmer onder één boom?

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar