4 recensie (s)

 1. Valery MEDVEDEV

  Elk jaar zijn de meeste tuinders bang voor de aardappelziekte als een brand, maar als je niet vergeet over preventie, kunnen planten worden gered van de ziekte.
  "Three Whales"
  Tomaten worden na 20 dagen na het verplanten van de zaailingen op een permanente plaats besproeid met een oplossing van het geneesmiddel Screening (3-kap op 1 L water). Na nog een 20-dag verwerk ik met een milieuvriendelijk preparaat Barrière (5 st.l op 10 l water, streng).
  Bij het bloeien van de derde bloem borstel effectief spuiten met een infusie van knoflook. Ik haal een glas tanden door een vleesmolen, spreid ik uit in 10 1 water (+ 25 graden), voeg 1 g kaliumpermanganaat toe. Ik besteed aan 0,5 l op 1 sq.m.
  Om phytophthora te voorkomen, evenals het verschijnen van de eerste tekenen van de ziekte, helpt het medicijn Oxyhom (2-tabletten per 10 L water).

  antwoord
 2. Olga YAKOVENKO

  Wanneer fruit een keer strooi op tomaten Ridomil Gold voorbereiding instructies, en dan een keer per week de behandeling van een oplossing van karnemelk (razvozhu water 1: 10, 10-15 toe jodium daalt). Eén keer per maand spuit ik struiken met groen: 1,5 tsp. groen + 1 st.l. bakpoeder + 2 l melk + 1 el. gebluste kalk en kopersulfaat - ik verdun met water tot 10 l en behandel het onmiddellijk.

  antwoord
 3. Olga Ilyina

  Met phytophthora vecht ik met folk remedies, ik spuit bijvoorbeeld tomaten met een infusie van knoflook: 1 st. Ik steek de tanden door een vleesmolen, plant in 10 l warm water, voeg 1 g kaliumpermanganaat toe. Alleen in regenachtige jaren gebruik ik "chemie", maar ik kies voor medicijnen met een lage toxiciteitsklasse-4-m, 3-m {Alirin-B, Di-tan M-45). En als ik ze verspreid, is de dosis die ik gebruik iets minder dan de aanbevolen dosis, maar ik doe een nieuwe behandeling.

  antwoord
 4. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Waarschijnlijk zijn er geen dergelijke zomerbewoners die niet bekend zijn met Phytophthora. Iedereen (of bijna allemaal) kwam het tegen. Van Phytophthora zijn de grappen slecht: je mist - je blijft zonder een oogst.
  Ik ben een tuinbouwer met ervaring, ik heb een tuin geërfd van mijn ouders en ik kan gezegd worden dat hij daar is geboren. Ik woon in het land van mei tot oktober, terwijl er licht is. Tegen de herfst word ik moe van de zorgen in de tuin, en in de winter begin ik de bloemen, kleine huizen, een huis te missen.
  Ik put veel uit Dacha, ik ben het met iets eens, er is iets mee. Ik verbouw groenten zoals mijn moeder vroeger deed. Het lijkt mij dat er in die tijd geen phytophthors, white-wing en vele andere ziekten en plagen waren. Of misschien heb ik het gewoon niet opgemerkt vanwege mijn jeugd.
  Vorig jaar zomer was zo-zo in juli de regen en kou. Ik prohlopali tijd Nuzh-no tomaten waren in de vollegrond afdekfolie of afdekmateriaal, en ze ziek phytophthora, hoewel ik besprenkeld met melk en tankmengsel. Een deel van groene tomaten Ik trok en PO-
  bewaard in heet (50-60 °) water, zoals de tuinlieden schreven. Ze bleven niet lang bij me en werden zwart. De rest leg ik in heet water met de toevoeging van jodium, ergens 1 / 3 een luchtbel op een emmer water. Het werd gedroogd en op één rij op de 2-vloer gelegd. De tomaten kleurden langzamerhand, maar werden niet zwart. Dus, lieve tuiniers, gelijkgestemde mensen, als er geen knoflook of wei is, en je gebruikt geen chemie, neem mijn advies voor service. Maar het is natuurlijk beter dat deze tegenslag in het algemeen niet zou zijn.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar