3 recensie (s)

 1. Tatyana Aleksandrovna Shcherbatsevich

  Een van de meest voorkomende ziekten van phlox is echte meeldauw.
  De eerste symptomen van de ziekte verschijnen in juli-augustus. Ze zien eruit als een witte melige coating op alle delen van de plant. Planten stoppen hun ontwikkeling en hun uiterlijk is pijnlijk. De bladeren krullen, verwelken, vallen af ​​en als je geen verschillende maatregelen gebruikt om de ziekte te bestrijden, kunnen phloxen sterven.
  Om de ziekte te voorkomen, is het in juni noodzakelijk om een ​​preventieve behandeling met fungiciden te starten (bijvoorbeeld "Topaz", koperoxychloride, enz.). Voor deze ketens kunt u zelfs het medicijn "Furacilin" gebruiken. in een hoeveelheid die 20 10 tabletten opgelost in liter water en ze werden besproeid phlox Bovendien kan deze vloeistof worden behandeld en andere planten getroffen met meeldauw (aster, Aquilegia, ridderspoor).
  Als u de eerste symptomen van echte meeldauw opmerkt, dan is het noodzakelijk om meerdere behandelingen met fungiciden uit te voeren, het is wenselijk om de preparaten af ​​te wisselen. Probeer bij het verwerken zowel het bovenste als het onderste deel van de bladeren te besproeien. Nadat de bloeiperiode voorbij is, moeten floxes worden gesneden
  Eer op het niveau van de bodem en voer nog een behandeling uit.
  Niet minder vaak voorkomende ziekte van phlox is septoriose. Meestal verschijnen op de onderste bladeren kleine bruine vlekken, die uiteindelijk samensmelten, wat leidt tot drogende en vallende bladeren. Om de phlox in dit geval te beschermen, is het noodzakelijk om koperhoudende fungiciden (Hom, Bordeaux-vloeistof) te gebruiken.

  antwoord
 2. Vera LIPAY, regio Minsk

  In mei gewas de Phlox paniculata: laat in de bush 4-6 stevige stelen, alle zwakke scheuten verwijderd. Snij scheuten van stekken van gezonde planten. De bodem van de snij afgestoft Kornevinom en geplant in de schaduw in losse vruchtbare bodem (required'm doen ash - half kopje onder de plant). Afstand tussen planten op een rij
  - 15 cm, tussen rijen
  - 20 zie stekken die ik bedek met plastic flessen, waar ik de bodem afsnijd. Ik geef elke dag water. Als er nieuwe bladeren verschijnen, verwijder ik de schuilplaats, maar geef de planten water
  Ik moet dagelijks gaan. Op een vaste plek heb ik de volgende lente verplant.

  antwoord
 3. Inna Tereshchenko

  Dank

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar