2

2 recensie (s)

 1. Maria Shoikova, Cubaans

  Is het mogelijk om de oude phlox paniculata-struik aan het einde van de zomer te verdelen

  antwoord
  • OOO "Triest"

   — Heel vaak verdeel en herplant ik vaste planten in augustus, in de winter hebben ze tijd om wortel te schieten, en al in het volgende seizoen verschijnen er nieuwe interessante composities in de tuin. De belangrijkste kandidaten voor verdeling zijn phlox, sleutelbloem, korenbloem, salie en andere planten die tegen het einde van de zomer bloeien.

   Veel tuinders beweren dat eerst de overblijvende struik moet worden opgegraven. Ik stel voor dat je het niet opgraaft, maar een tuinspaan of schep gebruikt (als de klomp groot is) om de wortelstok voorzichtig door te snijden en het benodigde deel te scheiden. Graaf vervolgens dit gedeelte van alle kanten op en til het samen met de grond op, in een poging de wortels zo min mogelijk te beschadigen. Hierna plant ik een nieuwe plant in een eerder voorbereid gat, waarbij ik de wortelhals op hetzelfde niveau laat. Aan de struik die in de grond blijft, voeg ik organisch materiaal (goed verteerde mest of compost) toe aan het gat, stamp het aan, doe tuingrond in de holtes erboven en mors het royaal.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar