10

10 recensie (s)

 1. Кирилл

  Omdat ik wist dat de peer een thermofiele boom is, plantte ik hem op een plek die beschermd was tegen de koude noordenwind, niet ver van het huis. En toen ze vrucht begon te dragen, was ze verrast dat ze alleen op het bovenste derde deel van de kroon waren vastgebonden. Waarom gebeurt het?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Natuurlijk speelt de aanwezigheid van warmte een belangrijke rol voor de peer, maar nog belangrijker is de verlichting. Als een schaduw van het huis een aanzienlijk deel van de dag op een boom valt, kan een overvloedige bloei en vruchtzetting niet wachten. En die peren die allemaal hetzelfde op de boom verschijnen, verschillen niet in suikerigheid en sappigheid. Uitgaande hiervan is het mogelijk om advies te geven: plantperen zodat ze niet vallen op strooilicht, maar direct op zonlicht. In hen heb je een "bad" top van de kroon, dus de vruchten verschijnen daar.
   Natuurlijk is het niet de moeite waard om de reeds vruchtdragende boom opnieuw te planten, het zal nodig zijn om tevreden te zijn met de oogst die de "top" geeft. Maar voor de toekomst is het nog steeds nodig om rekening te houden met wat hierboven werd gezegd over zonneverlichting. En dan zullen problemen met gedeeltelijk fruit niet ontstaan.

   antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Toegegeven, ik kocht geen perenzaailingen op de markt, maar op de markt. De verkoper zei dat het een dwergras was die op voorraad werd gekweekt. Toegegeven, zijn naam werd niet onthouden. Alle hoop voor jou ...

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Er bestaat een vermoeden dat je een gewetenloze handelaar bent, die je, onder het mom van een dwergvariëteit, kleine, zwakke zaailingen verkoopt (ze worden ook "nedogon" genoemd). Het is een feit dat er geen dwergstammen zijn voor de peer. Soms worden ze uitgegeven voor hen peren, geënt op irge, appelbes en andere onconventionele onderstammen. Houd er rekening mee dat dergelijke planten van korte duur zijn. Ze lijden aan de fysiologische onverenigbaarheid van verschillende culturen en jaren door 5-7 (soms later) sterven ze. Het is logisch een peer op dergelijke bestanden alleen te laten groeien op plaatsen waar het in een andere vorm niet haalbaar is.

   antwoord
 3. NEVEROVA met. Sands of Kurgan Ob

  Mijn peer groeit. De boom is al groot, lang, vruchtbaar, dat is alleen de vrucht is onmogelijk, omdat ze zuur zijn tot het punt van onmogelijkheid (bovendien ruiken ze naar wijn). Ik gooi alles in de compost en geef het aan mijn buren voor hetzelfde doel. Over het algemeen is er geen prog uit de boom, maar het is een schande om het uit te schakelen. Is er een manier om de kwestie op te lossen? Misschien is het niet te laat om nog een soort op de perenboom te planten?

  antwoord
 4. Pavel MEREZHKO, regio Leningrad

  Het grootste deel van mijn leven woonde ik op de Don. En op zijn oude dag verhuisde hij naar zijn dochter in de regio Leningrad. In het zuiden ben ik gewend aan een overvloed aan fruit. In mijn tuin groeide en appels, en pruimen en abrikozen, en er waren verschillende peren met zeer smakelijke, sappige vruchten. Groeiende perenbomen besloten om te doen en in een nieuwe woonplaats, hoewel het klimaat hier niet toe bijdraagt.
  Ik leerde dat voor de noordelijke regio's perenvariëteiten als Pushkinskaya, Leningradskaya en Kordonovka werden verwijderd. In de lente kocht ik een boom van elke variëteit en plantte het bij de omheining die de landing van de noordelijke winden bedekt. Omdat het grondwater bij ons vrij hoog is, worden de bomen geplant op speciaal gemaakte terpen. Eerst gegraven kuil diameter en m 1 70 80-cm. Zij vormden hopen 2 3-graafbakken humus, dat toegevoegd 70 g nitrofosfaatprocessen. Op de "binnenste" heuvel plantte hij een zaailing, spreidde zijn wortels uit en stuurde een put met een mengsel van aarde en humus. De wortelhals bleef op het maaiveld. Goed bewaterd de aanplant.
  Alle peren namen wortel. Tijdens het seizoen voer ik ze driemaal biologisch: nadat de sneeuw smelt, tijdens de bloei en na de oogst. De eerste oogst was bescheiden, maar de bomen groeien snel, ik hoop dat ik volgend jaar zoete peren aan mijn familie en buren kan geven.

  antwoord
 5. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Er zijn symptomen van de meest schadelijke ziekte voor deze cultuur - de schurft van de peren. De ziekte is vooral duidelijk in jaren met hoge luchtvochtigheid (hitte, zware regens, onweersbuien), die we dit seizoen hebben waargenomen.
  Als nieuwe variëteiten van peren,
  docenten, zijn relatief resistent tegen deze ziekte, de oude favoriete variëteiten van hoge kwaliteit (bijvoorbeeld Ilyinka, Lyubimitsa Klappa, enz.) worden sterk aangetast door korst. Om een ​​goede oogst te verkrijgen en te behouden, is het noodzakelijk om behandelingen (spuiten) met fungiciden uit te voeren:
  ■ In het vroege voorjaar (vóór het begin van de vegetatie) - 3% -oplossing van Bordeaux-vloeistof;
  ■ voor de bloei - 1% oplossing van Azo-Fos;
  ■ Volgens de jonge eierstok (begin juni) - een van de systemische fungiciden: Scorpio, Topaz, Fun-dazol of anderen (volgens de instructies);
  ■ Als juni regenachtig is, spuit u aan het einde van de maand een van deze medicijnen opnieuw in.

  antwoord
 6. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  De perenbomen zijn 8 jaar oud. De vruchten zijn erg smakelijk, groot, groen (ik ken de namen van de variëteit niet). Maar de moeilijkheid is: voor het tweede jaar begonnen de peren te barsten. Op hen vliegen wespen, vliegen, vruchten rotten, hoewel ze stevig op de takken blijven. Zoveel arbeid is geïnvesteerd, en nu tenminste op te ruimen. Wat is de kus?
  Mikhail Alekseevich Dremlyuga,

  antwoord
 7. Victoria Kirilova

  De vorstbestendigheid van het wortelsysteem en het bodemgedeelte van de peer kan ernstig worden beïnvloed door het gebrek aan water in droge jaren en het gebrek aan water. Vergeet niet dat de herfstbehandelingen niet alleen zorgen voor de ophoping van vocht in de bodem, maar ook bijdragen aan een goede opname en opname van voedingsstoffen. Een koude, regenachtige zomer kan in normale winters bomen doen bevriezen.

  antwoord
 8. Houd van HVYLYA-OLINTER, Moskou

  Een paar jaar geleden kocht ik een 2 jaar oude kathedraal-perenzaailing die op een lijsterbes was geënt. Geplant op het terrein en een jaar later was de peer tevreden met de eerste vruchten, groot en zoet. Het enige nadeel is een slechte houdbaarheid, de vruchten zijn zeer snel overrijp.
  Een paar jaar later begon mijn mooie peer te kwijnen, er was bijna geen groei van scheuten. De reden is de discrepantie tussen de telg en de bouillon: de bouillon (rowan) is dun en de telg (peer) is 2 keer dikker. De arme peer had ondanks de zorg en het eten niet genoeg voedsel.
  Tegen die tijd was er een kleine lijsterbes uit de wortel gegroeid, die ik om de een of andere reden niet heb verwijderd. En toen een bijna gedroogde peer boven de vaccinatie een levend takje had, kwam de hoop op redding. Om de boom te helpen, besloot ik een vaccin te krijgen, hoewel ik geen ervaring had.
  Het volgende jaar, afgesneden deel van de korst met een dunne laag hout een lengte 2 cm Ryabinka en peren (diameter ongeveer gelijk) verbindingsdelen, en rollen de band polyethyleen touw. En aangezien de peertak een bocht had, besloot ik de inenting iets hoger te herhalen. De top van de mountain-ash werd gesneden met een snoeischaar. Het was midden juli en tot het volgende seizoen raakte ik het vaccin niet aan.
  Eerlijk gezegd hoopte ik niet echt op geluk. Hoe meer was mijn vreugde toen ik de volgende lente zag dat de nieren gezwollen aan de boom waren. Nadat ik de kronkeling had verwijderd, realiseerde ik me dat de stelen stevig waren vastgezet op de plaatsen van beide inentingen. In augustus hadden de kleinkinderen sappige peren te eten. Toegegeven, er waren er maar een paar, maar ik hoop dat na een perevrivivki peer ons een lange tijd met zijn vruchten zal behagen.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar