6 recensie (s)

 1. Nina PESKOVA, Tver

  Een paar jaar geleden kocht ik zaailingen van tuinaardbei van een onbekende variëteit. Bessen erbij zijn groot, zoet en dicht gebleken, ze kunnen worden vervoerd en wat tijd om te bewaren na het verzamelen. De plant is winterhard, schimmelziektes zijn nog niet aangetast, het verdraagt ​​gemakkelijk de droogte. De struiken vormen een weelderige, met een dichte donkergroene bladeren en geeft helemaal geen snor.
  In eerste instantie beviel de variëteit "bezusotnost" mij - het is niet nodig om deze koordachtige scheuten constant te verwijderen. Maar een paar jaar later, toen het tijd was om de aanplant te vernieuwen en uit te breiden, zat ik op een dood spoor: er was nog niet genoeg materiaal.
  Toen leerde ik over de methode van vermeerdering van wilde aardbeien met de delenki van oude struiken. Na een aantal jaren van het leven wordt de wortelstok van de wilde aardbei grover en vertakt zich en splitst de bessenstruik zich in verschillende delen, die elk hun eigen regeneratieknop hebben. Wetenschappelijk worden deze delen deeltjes genoemd en in de volksmond hoorns. Als je een stuk wortelstok van een oude struik scheidt en het naar een nieuwe plaats transplanteert (je moet dit in de tweede helft van augustus doen), zal er snel een nieuwe plant uit groeien, met behoud van de raskwaliteiten.
  Ik maak van tevoren een nieuw bed klaar, en kies vervolgens tussen de aardbeienstruiken de sterkste, wat een goede oogst van grote bessen oplevert.
  Ik graaf de struik helemaal, ik was de wortels en met een scherp mes deel ik door het aantal uitgesproken hoorns. Bij één sterke hoorn kan er wat meer zwak lijken, ik scheid ze niet, en ik plant samen. Dilenki opnieuw gewassen in een oplossing van kaliumpermanganaat, en ik plak de secties met bonsde houtskool. Oude bladeren afgesneden, waardoor alleen 2-3 beginnersgroei overblijft.
  Bij het planten is het belangrijk om de hoorn niet te verdiepen, maar je kunt hem niet aan de oppervlakte laten - de wortels zullen worden blootgesteld en hij zal geen wortel schieten. Na het planten geef ik overvloedig water en mulch ik het bed met zaagsel.

  antwoord
 2. Maria KRUGLOVA, stad van Kaluga

  Aardbeien zijn nog steeds een bevlieging: het past niet bij haar, en zo is het niet. En toch is het beter om haar grillen te verwennen, dan zal de oogst uitstekend zijn.
  Wie zat er op mijn bed?
  Goede voorgangers voor tuinaardbeien zijn erwten en andere peulvruchten, dille en bladsalades. Maar na tomaten en andere nachtschade is het beter om niet te planten.
  Ik wil een nieuwe plek!
  Het is beter om aardbeienplantages minimaal 1 keer in 3-4 jaar te vernieuwen, anders neemt de opbrengst af en worden de bessen kleiner.
  En meer water!
  Het is belangrijk om niet vaak, maar overvloedig water te geven, vooral voor en tijdens de bloei (elke 8-10-dagen, als het droog weer is). In augustus en september is 1-2-irrigatie genoeg voor een maand. Voor bessen worden niet aangetast door schimmelziekten door overmatig vocht, het is de moeite waard om de tuin met zaagsel te bedekken.
  Wat is een slak?
  Zaagselmulch is een uitstekend middel om slakken (meerjarig ongedierte van aardbeien) te bestrijden die niet op zo'n oppervlak kunnen bewegen.
  Schat voor mij, zoete honing!
  Als je tijdens de bloei planten besproeit met een oplossing van honing, zal het insectbestuivers aantrekken.
  bel een dokter!
  Vermijd de meeste ziekten van tuinaardbeien die infusie van paardenzuring zullen helpen. Vul de bladeren met zuring 10-liter emmer, vul met water en laat een paar weken staan. Voeg 1-art toe aan de voltooide infusie. l. vloeibare zeep en spuit de planten als er geen neerslag is.

  antwoord
 3. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Aardbei bloeit goed, maar draagt ​​geen vrucht. Wat is de reden?
  S. Dolin, district Dzerzjinski

  antwoord
  • Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

   De redenen kunnen verschillen:
   Plant onkruid. Een blinde is bijvoorbeeld een wiet, vergelijkbaar met aardbeien. Het gewas geeft niet, maar het bloeit. Bloemen een paar dagen na opening, alsof geperst, bessen worden niet gevormd. Jaarlijks, op de aardbeienplantages, verwijder je de wietplanten.
   Schimmel frambozenaardbeivork. Het is een zwarte kever met een lengte van 2-3 mm. Het voedt zich met bladeren, bladstelen en dan - knoppen van aardbeien. Vrouw bijt een pedicel, die hierdoor breekt. De knop droogt op en valt af. Als u tijdens de ontluikende periode een plaag opmerkt, spuit u planten met Actellicum of Fufanon (zoals aangegeven). Het is raadzaam om dit voor 5-6 dagen vóór het begin van de bloei te doen. Herhaal de behandeling na de oogst.
   Lente vorst. De bloemen van de aardbei en de eierstok van de vrucht worden geraakt en als gevolg daarvan wordt het midden van de bloem zwart. Als gevolg hiervan zullen er geen bessen zijn of zal het onderontwikkeld zijn. Het eenvoudigste advies is om de aardbeien te bedekken met afdekmateriaal tijdens koude snaps.
   Slechte bestuiving. Sterke langdurige regenval tijdens de bloei voorkomt vliegende bijen en hommels.

   antwoord
 4. Vera Skorikova, stad Nesvizh

  Een paar jaar geleden, plantte een aardbei tuin (aardbei) variëteit Polka. Vorig jaar groeiden en bloeiden de zaailingen! Bessen waren in het begin veel, maar na een paar weken begonnen ze donkerder te worden, alsof ze uitdrogen. Als gevolg daarvan was de aardbei ondiep, hoewel zoet. Wat is er gebeurd?

  antwoord
  • Geloof

   Misschien de oorzaak van de schimmelziekte Anthracnose (beïnvloedt bessen, scheuten, stekken en het wortelstelsel van de plant). Op de bes kan lichte, geelbruine of lichtbruine natte vlekken tot een diameter van 3 mm ontstaan. Na verloop van tijd worden ze bruin of donkerbruin en nemen ze tijdens 2-3-x-dagen toe, de bessen verdwijnen uiteindelijk en vormen een stijve zwarte gerimpelde mummie. Meestal komt de ziekte samen met het geïnfecteerde plantmateriaal de site binnen. Verwijder maximaal oude vervuilde plantenresten en op het moment van oogsten - de aangetaste bessen. Gebruik een gezond plantmateriaal.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar