hoe 1

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Meadowsweet - nuttige eigenschappen

  Het groeit zowel in de zon als in de halfschaduw goed, maar is kieskeurig over vocht. Het is beter om in de buurt van waterlichamen te planten in lichte leemachtige of zandige leemgrond met toevoeging van humus. De reactie van de grond is licht zuur.
  Bij droogte heeft de plant veel water nodig, vooral op zandgrond. De wortelstok van de plant wordt eind augustus-begin september of lente verdeeld. Volledige stekken - met 2-3 knoppen en wortels. Zaden van moerasspirea kunnen het beste voor de winter worden gezaaid.
  In de behandeling
  Infusie voor maagzweren en zweren aan de twaalfvingerige darm, evenals verkoudheid: 12 eetl. droge bloemen gieten 1 liter kokend water en laten 0,5 uur staan, uitlekken. Drink 3/1 eetl. 4 maal daags voor de maaltijd.
  Infusie voor wonden en acne: 5 el. droge kruiden giet 0,5 liter kokend water, laat 3 uur staan, giet af. Was de getroffen gebieden, maak lotions.
  Infusie voor huidziekten en oogontsteking: 2 el. Giet 200 ml koud water over rauwe wortelstokken, laat 6 uur staan, kook gedurende 2 minuten, giet af. Was de getroffen gebieden.
  Het poeder van gedroogde bloemen wordt verkouden opgesnoven, ze worden besprenkeld met zweren.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar